Περί Ολυμπιακού και φετινής διαιτησίας…

Περί Ολυμπιακού και φετινής διαιτησίας…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κρατάει μέσα από το blog του στο gazzetta σημειώσεις, κάνει παρατηρήσεις και μία υπενθύμιση αναφορικά με τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού και τη διαιτησία.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός – Μιλάνο και σούπερ αποδόσεις στη Euroleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από τις σημειώσεις μου περί Ολυμπιακού και διαιτησίας…

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0 την 1η αγωνιστική. Ο διαιτητής Κουμπαράκης δίνει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού (το έχασε ο Φορτούνης) και βγάζει εφτά κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Λεβαδειακού. Μένει εκτός ορισμών (ως 1ος) στις επόμενες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 5-0 την 2η αγωνιστική. Με υπόδειξη του επόπτη Ι. Δημητριάδη ο διαιτητής Φωτιάδης (με λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού) δίνει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού (το 2-0), ορθώς κατά τον διαιτητοκριτικό Η. Τσίκινη, λάθος κατά τον διαιτητοκριτικό Π. Βαρούχα. Ο επόπτης μένει εκτός ορισμών στις επόμενες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο διαιτητής παίρνει συνεχώς ορισμούς από την 4η αγωνιστική, είτε ως 1ος είτε ως 4ος.

Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 την 3η αγωνιστική. Με λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη Δημόπουλου (Δ. Αττικής) σταματάει επικίνδυνη επίθεση του Αστέρα. Ο επόπτης έκτοτε δεν έχει οριστεί ξανά σε αγώνα πρωταθλήματος, παρά μόνο σε ματς Κυπέλλου πέντε εβδομάδες μετά.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 την 4η αγωνιστική. Με λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη Σπυρόπουλου ακυρώνεται γκολ του Πανιώνιου. Ο επόπτης έκτοτε δεν έχει ξαναοριστεί κι όπως γράφτηκε, χωρίς να διαψευστεί, διαγράφηκε από τους πίνακες. Ο διαιτητής Σκούλας (λανθασμένα δεν απέβαλλε τον Τσιλούλη), που δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την άποψη του Βαρούχα και του επίσης διαιτητοκριτικού Κ. Ακρίδα, έχει έκτοτε πάρει ορισμούς σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Παρατηρήσεις…

Ο Ολυμπιακός μετά την 2η αγωνιστική δεν ξαναπήρε πέναλτι. Σύμφωνα με τις κρίσεις του πιο γνωστού διαιτητοκριτικού Π. Βαρούχα έπρεπε να είχαν υποδειχθεί άλλα δύο πέναλτι υπέρ του στα παιχνίδια με Λεβαδειακό, Γιάννινα κι ένα τρίτο με τον Πανιώνιο.

Μετά την πρώτη αγωνιστική οι κίτρινες κάρτες των αντιπάλων του Ολυμπιακού περιορίστηκαν σε μέσο όρο δύο με τρεις ανά ματς.

Στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ την 5η κι 6η αγωνιστική σφύριξαν ξένοι διαιτητές. Ο Δανός Μίκελσεν (με τρεις κίτρινες κάρτες στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, δύο για τους παίκτες της ΑΕΚ, σε παιχνίδι με 41 φάουλ) αμέσως μετά έπαιξε το Σλοβενία-Κύπρος, αποβάλλοντας τρεις παίκτες, δύο Κύπριους κι ένα Σλοβένο. Τους δύο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον ένα με απευθείας κόκκινη.

Υπενθύμιση:

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει παίξει μέχρι στιγμής με πέντε από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Στα παιχνίδια του τόσο εναντίον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, όσο κι εναντίον του Παναθηναϊκού και του Άρη υποδείχθηκαν εις βάρος του πέναλτι. Δεν δόθηκε πέναλτι εις βάρος του Αστέρα μόνο σε δύο παιχνίδια, εναντίον του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα.

Προτιμάω σήμερα να μην κάνω κανένα σχόλιο, παρά μόνο καταγραφή. Ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.