Bαρέλα: «Να αποδεχόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας» (vid)

Bαρέλα: «Να αποδεχόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας» (vid)

Gazzetta team
Bαρέλα: «Να αποδεχόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας» (vid)

bet365

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού, με αφορμή τη συμμετοχή του μέσω του ΠΑΟΚ στη δράση #FootballPeople του FARΕ κατά του ρατσισμού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου στο PAOK TV:

Για την άποψη που έχει γύρω από τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο και στη ζωή: «Δεν συμφωνώ με τους ανθρώπους που έχουν ρατσιστικές συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στη ζωή, καθώς αυτό δεν συμβάλλει στην ωρίμανση των ανθρώπων και στη βελτίωση της ζωής τους. Γνωρίζω ότι για κάποιους δεν είναι εύκολο να αποδεχθούν ξένους στη χώρα τους, αλλά έτσι είναι η ζωή και επιφέρει τέτοιες αλλαγές. Άνθρωποι αλλάζουν χώρες για να βελτιώσουν το βιωτικό επίπεδο της οικογένειάς τους. Νομίζω πως όλοι πρέπει να αποδεχόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας».

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Για το αν έχει βιώσει ο ίδιος τον ρατσισμό: «Όταν ήμουν μικρός. Ήμουν ψηλός και μεγαλόσωμος σε σχέση με τα άλλα παιδιά και κάποιοι άρχισαν να αμφισβητούν την ηλικία μου, με θεωρούσαν μεγαλύτερο, μου έλεγαν πως είμαι μαύρος και μου ζητούσαν να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Όταν είσαι παιδί δεν το σκέφτεσαι και πολύ, απλά θέλεις να παίζεις ποδόσφαιρο. Όταν μεγαλώνεις όμως, καταλαβαίνεις το πόσο άσχημο μπορεί να είναι όλο αυτό, το να στρέφεσαι ρατσιστικά εναντίον άλλων ανθρώπων. Εύχομαι στο ποδόσφαιρο, όλο αυτό όχι να εξαλειφθεί γιατί είναι πολύ δύσκολο, αλλά να αλλάξουν μυαλά αυτοί οι άνθρωποι και να μην κάνουν τέτοιες ενέργειες».

Για το αν είχε κάποιο πρότυπο πάνω σε αυτό όταν ήταν σε μικρή ηλικία: «Όχι κάτι συγκεκριμένο. Οι γονείς μου κυρίως που με μεγάλωσαν, μου δίδαξαν να μην στρέφομαι εναντίον κανενός, να αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι, άσχετα με τα θέματα που μπορεί να έχει και να ζω μία φυσιολογική ζωή. Η ζωή μπορεί να έχει αλλαγές, ο κόσμος αλλάζει και μπορούμε να τον βελτιώσουμε».

Για το τι μηνύματα προσπαθεί να περάσει στα παιδιά του: «Καταρχάς να είναι δίκαιοι, να είναι καλοί με τους άλλους ανθρώπους και να μην είναι κακοί, να μην έχουν θυμό μέσα τους, να δείχνουν κατανόηση στους συνανθρώπους τους, να αφήνουν τους άλλους να μιλάνε, άσχετα εάν έχουν δίκιο ή άδικο και την αξία να αποδέχονται τους άλλους όπως είναι. Είτε έχουν προβλήματα είτε όχι, είτε κάνουν λάθη. Εάν αποδέχεσαι τους άλλους όπως είναι, τότε μπορείς να βελτιωθείς και εσύ και να γίνεις καλύτερος».


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα