Στον Άρη να μην κοιτούν μόνο την βαθμολογία, αλλά το γήπεδο!

Στον Άρη να μην κοιτούν μόνο την βαθμολογία, αλλά το γήπεδο!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Στον Άρη να μην κοιτούν μόνο την βαθμολογία, αλλά το γήπεδο!

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για τα δύο πρόσωπα του ΑΡΗ, αλλά εξηγεί και γιατί βρίσκεται στο σωστό δρόμο!

Επιστροφή χρημάτων* στο Ξάνθη – Λάρισα και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΑΡΗΣ μετρά δυο εκτός έδρας ήττες. Μια με τον ΠΑΣ και μια με τον Πανιώνιο. Αμφότερες με 1-0. Η εικόνα της ομάδα όμως δεν ήταν η ίδια στις δυο αυτές αναμετρήσεις.

Στα Γιάννενα η απόδοση του ΑΡΗ κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Απουσίαζαν η συνοχή , η αυτοσυγκέντρωση που αποδεικνύεται από τα πολλά λάθη ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή, η συμμετρία ανάμεσα στις γραμμές , το καθαρό μυαλό ακόμα και οι ατομικές πρωτοβουλίες και εμπνεύσεις που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

Ο ΑΡΗΣ στο πρώτο μέρος έχει μια άτυχη στιγμή με το δοκάρι του Γκαρσία αλλά δεν έχει να επιδείξει και κάτι άλλο.

Η ομάδα ουσιαστικά παίρνει μπροστά μετά το φτηνό γκολ που δέχεται, (αυτογκόλ του Δεληζήση) - η ριμάδα η αυτοσυγκέντρωση όπως ανέφερα- όλα αυτά όμως στις εσχατιές του 90λεπτού με τα μυαλά και τα σώματα των παικτών στραγγισμένα από την κούραση.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν βάση απόδοσης αλλά και αποτελέσματος ήταν ένα άσχημο βράδυ για τους κίτρινους που συνοδεύτηκε με ήττα. Το τελευταίο όμως όσο αφορά στην κακή απόδοση της ομάδας.

Στην Νέα Σμύρνη η εικόνα είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετική! Ο ΑΡΗΣ στο πρώτο μέρος δεν έχει πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ καλύτερη από αυτήν στα Γιάννενα.

Έχει μπει για να χτυπήσει το ματς , έχει περιορίσει τον Πανιώνιο, ελέγχει τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά παρουσιάζει πρόβλημα στην δημιουργία.

Η ομάδα δυσκολεύεται να βγει μπροστά , να βρει κενούς χώρους και διαστήματα , τόσο από τα άκρα (εκεί που εδράζεται η δύναμη της), όσο και με κάθετες μπαλιές.

Ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα των κίτρινων είναι ο Μπάσα. Το πολύ κακό παιχνίδι του δημιουργεί ανασφάλεια στην λειτουργία της μεσαίας γραμμής, της δημιουργεί άγχος και αρρυθμίες που προέρχονται από τα αλλεπάλληλα λάθη του και συγχρόνως από τις επιπολαιότητες ,του ίδιου παίκτη.

Έτσι επιβαρύνεται η αμυντική γραμμή, η οποία με την σειρά της, διστάζει να βγει μπροστά, μην τυχόν της κάτσει το μοιραίο λάθος και την πετύχει ο αντίπαλος γυμνή στο ξέφωτο.

Όπου βέβαια η στραβή πήγε να γίνει , για όσους θυμούνται το φίλμ του παιχνιδιού, στην φάση του πρώτου μέρους με πρωταγωνιστή τον Σπιριντόνοβιτς για τον Πανιώνιο, από πούλημα της μπάλας του Μπάσα.

Οι επικίνδυνες ακροβασίες σε τεντωμένου σχοινί του Αλβανού στερούν στο πρώτο μέρος από τον ΑΡΗ την συνοχή της μεσαίας γραμμής και ως εκ τούτου την δημιουργία.

Ο Ματίγια αναγκάζεται να παίζει για δυο και συγχρόνως να προσπαθεί να δημιουργήσει ενώ ο Σιώπης τρέχει παντού να καλύψει τις αδυναμίες του παρτενέρ του! Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο έλεγχος στο κέντρο έχει σχεδόν χαθεί…

Το γκολ βέβαια που δέχονται οι κίτρινοι είναι από στημένη μπάλα. Άρα η φάση πιστώνεται σε όλη την ομάδα με τον τρόπο που αμύνθηκε! Σίγουρα στην περίπτωση αυτή χρεώνεται αδράνεια στους αμυντικούς .

Αλλά σε ένα παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας αυτές τις στιγμές είναι σχεδόν αδύνατον να τις εκμηδενίσει μια ομάδα υπό κατασκευή. Από την άλλη να μην ξεχνάμε ότι ο ΑΡΗΣ δεν έπαιζε μόνος. Υπήρχε και αντίπαλος. Αντίπαλος με αρετές και ποιότητα στο ρόστερ του.

Το θέμα είναι ότι ο ΑΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο είχε την ποιότητα να φτιάξει φάσεις και να απειλήσει περισσότερο, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις απόπειρες του Πανιωνίου στην περιοχή του , αλλά η δυσλειτουργία στο κέντρο δεν του το επέτρεψε στο βαθμό που θα ήθελε δηλαδή με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού η απόδοση των κιτρίνων απογειώνεται. Κι αυτό γιατί ο Μπάσα κάθεται πλέον στον πάγκο.

Ο Ερέρα διαβάζει σωστά το παιχνίδι, βάζει τρείς στην ευθεία στην άμυνα ( Μάβραι-Δεληζήση και τον νεοεισελθόντα Ούγκο Σόουζα) και η κίτρινη απογείωση ξεκινά και ολοκληρώνεται όταν στο παιχνίδι μπαίνει ο Κωνσταντινίδης που αποδεικνύεται πιο τολμηρός πιο ολοκληρωμένος και πιο ουσιαστικός από τον Τζανακάκη.

Όλο το δεύτερο 45λεπτο είναι ένας κατακίτρινος μονόλογος. Ο ΑΡΗΣ μετρά κατοχή μπάλας, ελέγχει τον ρυθμό , πατά περιοχή με αξιώσεις, έχει δοκάρι, έχει φάσεις , έχει δημιουργία.

Του λείπει το γκολ κι αυτό δεν είναι μόνο εξ’ αιτίας του Γιουνές. Σίγουρα ο Τυνήσιος φορ θα πρέπει να ανεβάσει κι άλλο την απόδοση του να κυνηγά περισσότερο τις φάσεις διαβάζοντας τις αδυναμίες των αντιπάλων , αλλά η μεγάλη ευκαιρία πιστώνεται στον Γκαρσία.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο συγκεκριμένος παίκτης σε ανάλογη φάση θα λειτουργήσει διαφορετικά και θα πετύχει γκολ. Το έχει άλλωστε. Απλά είναι και θέμα βραδιάς. Άλλες φορές θα σταθείς τυχερός και άλλες όχι.

Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλή μπάλα και ότι το αποτέλεσμα τον αδικεί. Ναι, για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό και όχι το αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα μπορούν να περιμένουν και θα έρθουν. Το ανησυχητικό θα ήταν αν ο ΑΡΗΣ βρισκόταν στην 5η θέση και βάση απόδοσης είχε κλέψει αποτελέσματα.

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει! Η ομάδα έχει αδυναμίες, τόσες όμως, όσες επιτρέπονται σε μια ομάδα καινούργια –ολοκαίνουργια- που ακόμα μοντάρεται. Αλλά συγχρόνως, η ομάδα έχει ποιότητα , παίκτες με προσωπικότητα και το κυριότερο όλων παράγει ποδόσφαιρο. Παίζει μπάλα!

Την καλύτερη μπάλα που μπορεί να αποδώσει μια ομάδα με 17 νέες προσθήκες!!!

Αυτό συμπεραίνεις, όχι αποσπασματικά αλλά από την συνολική απόδοση των 6 πρώτων αναμετρήσεων, αλλά ακόμα και από το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αυτό συμπεραίνεις με βάση την λογική που λέει και υπογράφει ότι καμία ομάδα, όσο βαριά και αν είναι η φανέλα της, δεν ολοκληρώνεται σε 6 αγωνιστικές, μετρώντας 17 νέα πρόσωπα!

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε καλό, όχι μόνο γιατί φιγουράρει στην βαθμολογία μόνος στην 5η θέση μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως για την συνολική εικόνα του!

Και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καλό δρόμο αν δεν βιαστεί να μεγαλώσει μετά από νίκες και αν επίσης δεν βιαστεί να πανικοβληθεί μετά από ήττες!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!