Μάθε και στον Ουάρντα λίγη… μπάλα Σικαμπάλα

Μάθε και στον Ουάρντα λίγη… μπάλα Σικαμπάλα

Μάθε και στον Ουάρντα λίγη… μπάλα Σικαμπάλα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου «υποδέχεται» και πάλι τον Σικαμπάλα στη Θεσσαλονίκη μετά από 12 χρόνια και αναρωτιέται αν πρέπει να συναντήσει τον Ουάρντα για να του εξηγήσει πώς… δεν κάνεις καριέρα ενώ έχεις τεράστιο ταλέντο ή αν αυτό δεν χρειάζεται για να μην ακολουθήσουν και άλλα…

Ο πρώτος ΠΑΟΚ με πέντε στις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, υποδέχεται τον τελευταίο Απόλλωνα που μετράει πέντε στις πέντε ήττες…

Ο πολύ δυνατός ΠΑΟΚ με 8-1 τέρματα μέχρι τώρα, παίζει με τον αδύναμο Απόλλωνα που έχει 1-8 γκολ…

Ο ένας διεκδικητής του τίτλου και ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ που έβαλε τέσσερα στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του στη Λευκορωσία, παίζει με την ομάδα που παρουσιάζεται ως φαβορί για τον υποβιβασμό και έχει ήδη αλλάξει τρεις-τέσσερις προπονητές.

Ε και; Στο ποδόσφαιρο είναι άπειρες οι περιπτώσεις όπου ο «μεγάλος» την «πάτησε» από τον θεωρητικά μικρό και αδύναμο, όταν βέβαια ο ισχυρός μπήκε στο γήπεδο… χαλαρός, αδιάφορος και με απόλυτα υπεροπτικές διαθέσεις.

Και δεν είναι μόνο αυτό… Στο ποδόσφαιρο μπορεί να προκύψουν και άλλα θέματα. Ήταν Δεκέμβριος του 2014. Ένα μεσημέρι Κυριακής μπήκε ο ΠΑΟΚ του Στέφενς με Στοχ, Λούκας, Λίνο, Βούκιτς, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και έκανε 30 τελικές στον Απόλλωνα. Εκείνο το μεσημέρι η στατιστική κατέγραψε 14 αποκρούσεις του Τζόρβα , μαζί με 11 κλεψίματα και ακόμη εφτά επεμβάσεις!! Εκείνο το 0-0 θα μείνει αξέχαστο! Απίστευτο ματς.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως και σε καμία περίπτωση τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχεται ο Σικαμπάλα! Φοβερό και αυτό…

Προσέξτε… Ήταν Απρίλιος του 2006, Κυριακή των Βαΐων και μετά από ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός, ο Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα (που έλεγε και ο Γιώργος Μίνος) ο περίφημος Σικαμπάλα, πήρε άδεια με αφορμή το Ελληνικό Πάσχα. Ξέρετε πότε γύρισε στη Θεσσαλονίκη μετά από αυτή την άδεια ο 20χρονος τότε Αιγύπτιος; Χθες Σάββατο 6/10/2018 που η αποστολή του Απόλλωνα έφθασε εδώ για τον αγώνα!! Φοβερά πράγματα…Έφυγε στα 20 και γύρισε 32!!

Προσπαθούσα να θυμηθώ που διάβαζα το καλοκαίρι μία σύγκριση Σαλάχ-Σικαμπάλα… Το βρήκα. Είναι εδώ στο gazzetta.

Διαβάστε τι θεωρούν και στην Αίγυπτο που τον ξέρουν καλύτερα…

Αιγύπτιος ο Σικαμπάλα, με τρομακτικό ταλέντο, αέρινο στυλ, μαγικό αριστερό πόδι και ιδιαίτερη ποδοσφαιρική οξυδέρκεια. Γι’ αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν σήμερα με αφορμή την παρουσία του εδώ στη Θεσσαλονίκη, αξίζει να συναντηθεί με τον Αμρ Ουάρντα για να του εξηγήσει (και πάλι) πώς κατάφερε και… απέτυχε στην καριέρα του ή να το αποφύγει καλύτερα για να μην του βάλει στο μυαλό και… άλλες ιδέες.

Οι δύο τους τα έχουν πει σίγουρα και στην Εθνική τους ομάδα. Πόσες και πόσες ώρες να χρειάστηκαν άραγε για να περιγράψει ο Σικαμπάλα στον Ουάρντα πώς κατάφερε να μην παίξει μπάλα στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο; Τον άκουγε άραγε τον μεγάλο, ο μικρότερος Αμρ;

Αλλά πραγματικά με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με τον Ουάρντα, ο πολύ ταλαντούχος Αιγύπτιος του ΠΑΟΚ, πρέπει να έχει ΠΑΝΤΑ στο μυαλό του τι ΔΕΝ έκανε και τι ΔΕΝ πέτυχε στο ποδόσφαιρο ο Σικαμπάλα, για να μην πάθει τα ίδια. Είναι τόσο… δίπλα του που ΔΕΝ γίνεται να μην βλέπει και να μην καταλαβαίνει τι παθαίνεις όταν τις περισσότερες φορές κάνεις του κεφαλιού σου και δεν πειθαρχείς στους κανόνες του συνόλου… Και είναι τόσο κρίμα και άδικο να ξέρεις τόση μπάλα, αλλά να κάνεις τόσες ανοησίες που αντί να παίξεις στην Πριμέρα και στην Πρέμιερ να μείνεις τελικά στάσιμος και απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής στον… Λεβαδειακό, στον Απόλλωνα ή στον Πανσερραϊκό.

* Και κάτι τελευταίο με αφορμή τον Ολυμπιακό και τον Τουρέ. Ήδη νιώθω ότι είναι τόσες πολλές οι ομοιότητες με την μεταγραφή Μπερμπάτοφ… Τόσες μα τόσες πολλές…

Από εκεί και πέρα… καλή διασκέδαση σε όσους τους ουδέτερους θα βλέπουν το σημερινό ντέρμπι. Ας ζοριστούν τώρα και οι άλλοι από αυτά τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, τα οποία έγιναν δυσκολότερα γι’ αυτούς μετά την από τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και απόψε όποιος ξαναχάσει, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν χάσει βέβαια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.