Πώς χαμήλωσαν στροφές κι οι τρεις διεκδικητές του τίτλου…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πώς χαμήλωσαν στροφές κι οι τρεις διεκδικητές του τίτλου…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta διαπιστώσεις, προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις και να «προβλέψει» τη συνέχεια της σεζόν.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Όσο φτάνει στο τέλος του ο μήνας, τόσο και σου δίνουν την εντύπωση κι οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, ότι κινούνται σε πιο χαμηλές στροφές μέσα στον Σεπτέμβρη, σε σχέση με τις στροφές τους στον Αύγουστο.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε όσο δεν γίνεται να κερδίσει Αστέρα και Πανιώνιο, αλλά και να φέρει 0-0 με την Μπέτις…Ο ΠΑΟΚ έχασε με κάτω τα χέρια από την Τσέλσι, έφερε 1-1 με τον Άρη κι ακόμη κι η νίκη του επί της ΑΕΚ μόνο αποτέλεσμα κάποιας καλής εμφάνισης δεν ήταν …Κι η ΑΕΚ μετά από ένα β΄ ημίχρονο εφιάλτης στον Άγιαξ, έχασε και στην Τούμπα, κάνοντας ένα 0-5 σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Να θυμίσω δε ότι στο α΄ ημίχρονο με τον Πανιώνιο, έφτασε στο γκολ με μεγάλη δυσκολία, στο τελευταίο λεπτό, από ένα στημένο…

Να είναι άραγε τυχαίο; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Προφανώς, κι οι τρεις ελληνικές ομάδες που έχουν φιλοδοξίες στην Ευρώπη φορμαρίστηκαν από τους προπονητές τους πιο γρήγορα, προκειμένου να ανταποκριθούν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ειδικά δε ο ΠΑΟΚ έπαιξε από τις 24 Ιουλίου, ακόμη πιο νωρίς κι από Ολυμπιακό κι ΑΕΚ, που ξεκίνησαν στις 8-9 Αυγούστου. Όταν λοιπόν βάζεις στο πρόγραμμα να φέρεις την ομάδα σε φόρμα πιο νωρίς, κάπου πρέπει να αντιμετωπίσεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος, ότι κάποια κοιλιά θα την κάνεις και πιο νωρίς. Όπου «κοιλιά» μπορεί να είναι να παίξεις με κάποιες πιο χαμηλές στροφές η, και κάτι ακόμη πιο αρνητικά θεαματικό, όταν πλέον έχεις να παίξεις συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα, με εξαίρεση τις διακοπές του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, όπου κι εκεί όμως υπάρχουν οι διεθνείς υποχρεώσεις, με τον Ολυμπιακό π.χ. να έχει 15 απόντες!

Ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ είχαν την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, που και για τους δύο ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό-για τον μεν θα ήταν η ιστορικά πρώτη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων, για την δε μία τεράστια οικονομική ένεση. Η φάση των ομίλων δεν ήταν ποτέ ίδια πρόκληση για τον Ολυμπιακό, που έχει συνηθίσει να παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως είναι τέτοια η νοοτροπία του συλλόγου, που δεν του επέτρεπε σκέψεις του στιλ να μην παίξει καν στην Ευρώπη μία σεζόν-άλλωστε, επρόκειτο για κάτι που είχε συμβεί μία και μόνη φορά από το 1991-92, δηλαδή εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια (το 2010-11).

Κάπως έτσι μπήκε κι ο Ολυμπιακός στο τριπάκι της οπωσδήποτε παρουσίας του στα Κύπελλα Ευρώπης, ξεκινώντας μάλιστα προετοιμασία νωρίτερα απ΄ όλους, στις 20 Ιουνίου, καθότι έπρεπε να χτίσει και μία εντελώς καινούργια ομάδα. Και τα κατάφερε, με τη βοήθεια κι ενός προπονητή, που είχε την ανάλογη εμπειρία από προηγούμενες αποστολές του και δη με λιγότερο φιλόδοξες ομάδες, όπως η Μαρίτιμο κι η Ρίο Άβε. Με τον Πέδρο Μαρτίνς αυτή τη φορά, όμως, να πρέπει να αποκλείσει μία αγγλική ομάδα (την 6η στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ Μπέρνλι) και Λουκέρνη (3η πέρσι στο ελβετικό πρωτάθλημα) κι όχι τον Αστέρα Τρίπολης και την Ντίλα Γκόρι Γεωργίας, όπως είχε κάνει το 2012 με τη Μαρίτιμο η, τις σουηδικές Γκέτεμποργκ και Έλφσμποργκ όπως είχε κάνει το 2014 με τη Ρίο Άβε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πλησίασε το μάξιμουμ στα προκριματικά με τον Ολυμπιακό, κάνοντας τρεις νίκες στα τρία πρώτα ματς με συνολικό σκορ 10-1 (!) και χάνοντας στο 85’ τη νίκη (1-1) στην Αγγλία. Από την πλευρά τους: ο μεν Λουτσέσκου έκανε σίγουρα επιτυχία περνώντας Βασιλεία (εύκολα) και Σπαρτάκ Μόσχας (οριακά) επίσης με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, έφτασε στο τσακ να κάνει το μεγάλο βήμα, με το 1-1 στο σπίτι της Μπενφίκα, αλλά κατέρρευσε στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (1-4). Ο δε Ουζουνίδης επίσης έκανε επιτυχία περνώντας τη Σέλτικ (οριακά) κι ήταν τυχερός που του έπεσαν οι Ούγγροι της Βίντι στη συνέχεια και ολοκλήρωσε την αποστολή του.

Που θέλω να καταλήξω: με τις τρεις ομάδες, άλλες περισσότερο (ΠΑΟΚ), άλλες λιγότερο (ΑΕΚ), φορτωμένες από τις «πιέσεις» του Αυγούστου, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι, εάν υπάρξει μία τίμια διαιτησία για πρώτη φορά μετά απ΄ όσα είδαμε την προηγούμενη διετία, τότε θα καταφέρουν τους επόμενους στόχους τους, δηλαδή το πρωτάθλημα, έστω τη δεύτερη θέση που μπορεί να οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, αυτές οι ομάδες που έχουν δουλευτεί καλύτερα από τους προπονητές τους τον Ιούλιο, αυτές που θα «συντηρηθούν» καλύτερα από τις προπονήσεις σε όλη τη διάρκεια της σεζόν κι ίσως κύρια οι ομάδες που θα αποδειχθεί ότι έχουν πιο πλούσιο ρόστερ. Βάλτε μέσα και την παράμετρο «καλά αποδυτήρια» και τον παράγοντα «στήριξη από τον κόσμο κι όχι εσωστρέφεια», και νομίζω θα έχουμε τις απαντήσεις…

Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ έχουν το αβαντάζ της συνοχής των ομάδων τους, αφού σε γενικές γραμμές είναι οι περσινές (και προπονητής, στον δεύτερο) κι ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα την άλλη αύρα που πνέει φέτος στην ομάδα του. Αναταράξεις θα υπάρξουν, αναπόφευκτα, σε όλους. Ο τρόπος αντιμετώπισης τους θα είναι κι αυτός κλειδί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.