Οι τελικές της ΑΕΚ στην Τούμπα έπιασαν top 3, αλλά...

Οι τελικές της ΑΕΚ στην Τούμπα έπιασαν top 3, αλλά...

Δημήτρης Βέργος
Οι τελικές της ΑΕΚ στην Τούμπα έπιασαν top 3, αλλά...

bet365

Η ΑΕΚ δημιούργησε συνολικά 13 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάτι που ισοφάρισε την τρίτη της καλύτερη επίδοση από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο η Ένωση ολοκλήρωσε το ματς χωρίς γκολ...

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Τα αμυντικά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόστισαν στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς ο αποτελεσματικός Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τα εκμεταλλεύτηκε στο 100%, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την πρώτη της ήττα μετά από 25 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ένα σερί που «έτρεχε» από πέρυσι τον Οκτώβρη, όταν η ΑΕΚ είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο.

Ωστόσο, πέρα από τα δύο αμυντικά λάθη που την έκαναν να δεχθεί ισάριθμα γκολ, η ΑΕΚ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να βγάλει γκολ μέσα στην Τούμπα. Κάτι η ατυχία στα δοκάρια των Λιβάια και Μπακασέτα, κάτι η έλλειψη συγκέντρωσης στα τελειώματα των φάσεων, δεν έφεραν κάποιο τέρμα για τους «κιτρινόμαυρους» προκειμένου είτε να πάρουν το προβάδισμα (όπως στο δοκάρι του Λιβάια στο πρώτο ημίχρονο), είτε να μπουν ξανά μέσα στο ματς (όπως στη φάση που το σουτ του Μπακασέτα καταλήγει στο δοκάρι).

Οι αριθμοί, όπως πάντα, είναι αμείλικτοι και δείχνουν τη δημιουργικότητα της ΑΕΚ στην Τούμπα, την οποία ωστόσο η Ένωση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ολοκλήρωσαν το ματς έχοντας συνολικά 13 τελικές προσπάθειες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν ούτε μια φορά την εστία του Πασχαλάκη. Κάτι που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα, μαζί με την αμυντική αδράνεια, για την ήττα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα πραγματοποίησε την τρίτη της καλύτερη επίδοση σε τελικές προσπάθειες τη φετινή σεζόν, πιάνοντας την απόδοση σε ενέργειες στην τελική τρίτη των αγώνων με τη Βίντι. Και τότε η ΑΕΚ είχε 13 τελικές προσπάθειες και στα δύο παιχνίδια, σκοράροντας δύο γκολ στη Βουδαπέστη και ένα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Στα μόνα παιχνίδια, είτε πρωταθλήματος, είτε Ευρώπης, που η ΑΕΚ είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες από την Τούμπα ήταν οι 16 με τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και οι 23 με τον Πανιώνιο (εντός), με την Ένωση να σκοράρει δύο και τέσσερα γκολ αντίστοιχα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μέχρι τη χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είχε μείνει επιθετικά στο μηδέν μόνο στο ματς με τον Άγιαξ, όπου ολοκλήρωσε το παιχνίδι γράφοντας στα στατιστικά της μόλις τέσσερις τελικές.

Αναλυτικά οι τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη από το ξεκίνημα της σεζόν:

1. Με Πανιώνιο (εντός) 23 τελικές

2. Με ΠΑΣ (εντός) 16 τελικές

3. Με ΠΑΟΚ (εκτός) 13 τελικές

4. Με Βίντι (εκτός) 13 τελικές

5. Με Βίντι (εντός) 13 τελικές

6. Με Σέλτικ (εντός) 8 τελικές

7. Με Σέλτικ (εκτός) 7 τελικές

8. Με Αστέρα Τρίπολης (εκτός) 7 τελικές

9. Με Αγιαξ (εκτός) 4 τελικές

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα