Λουτσέσκου: «Κερδίσαμε χωρίς να ψάχνουμε εκδίκηση» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Λουτσέσκου: «Κερδίσαμε χωρίς να ψάχνουμε εκδίκηση» (vid)

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε περισσότερο στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, που όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, έκανε τη διαφορά και έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως η ομάδα του κέρδισε δίκαια το παιχνίδι και το έκανε χάρη στην ποιότητα των παικτών του, που όπως τόνισε «αυτή την στιγμή είναι οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα».

Πιο αναλυτικά στην συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε:

Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε στον Πρίγιοβιτς:

«Μετά από το πρώτο γκολ μιλήσαμε τακτικά, αλλά μετά το δεύτερο γκολ το απολαύσαμε πραγματικά, όμως έπρεπε να περάσουμε στους παίκτες την εικόνα ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Για το αν η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ντέρμπι:

«Στο τέλος αυτό μπορούμε να πούμε. Αυτή την στιγμή είναι οι καλύτεροι παίκτες. Βάζουν πολύ ψυχή το διάστημα που είμαστε μαζί και χωρίς την προσπάθεια τους τίποτα δε θα μπορούσε να είχε συμβεί. Η ποιότητα τους έκανε τη διαφορά».

Για τις αλλαγές και τις επιλογές εναντίον της Τσέλσι και τις σημερινές επιλογές, αν νιώθει δικαιωμένος:

«Δεν μπορώ να το αναλύσω έτσι το κάθε ματς. Δεν το βλέπω έτσι. Δεν ακούω τι συζητιέται γύρω μου, αν το κάνω θα ακούσω χίλιες λύσεις, ωστόσο πρέπει να έχω καθαρό μυαλό. Αν για όλους υπάρχει ένα παιχνίδι για μένα είναι μια συνολική εικόνα. Είμαι υπεύθυνος για όλη την εικόνα, πρέπει να καταλάβω τον αντίπαλο, τη δύναμή του, που υπερτερεί και έτσι δεν παίρνω μια απόφαση ξυπνώντας το πρωί και να λέω θα βάλω αυτόν ή τον άλλον παίκτη».

Για την εικόνα της ομάδας στο σημερινό ματς και σε σχέση με τα όσα είδαμε στο ματς με την Τσέλσι:

«Ήταν μια τεράστια νίκη σήμερα επί της ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι που ακολούθησε μέσα σε δύο μέρες τον αγώνα με την Τσέλσι, τώρα έχουμε την Τετάρτη πάλι αγώνα, θέλουμε φρέσκους παίκτες. Έχουμε ένα νέο διαφορετικό γκρουπ παικτών, 8-9 νέοι παίκτες σε σχέση με πέρσι, ο καθένας με την προσωπικότητα και τη νοοτροπία του μπαίνει στο γκρουπ που δημιουργούμε και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε σε μκια διαδικασία να αποδείξουμε στον κάθε παίκτη να προσαρμοστεί στο γκρουπ και να τους φέρουμε στη νοοτροπία της ομάδας. Έτσι δε θα υπάρχει μια τέλεια κατάσταση, κάθε μέρα μπορεί να συμβεί κάτι, που μπορεί να απασχολήσει την όλη διαδικασία. Είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή και επιθετική ομάδα και καταφέραμε να κερδίσουμε με 2-0. Προσπάθησα να κρατήσω φρέσκους κάποιους ποδοσφαιριστές, ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Τσέλσι, αλλά η κατάσταση των πολλών αγώνων θα συνεχιστεί.

Για το αν τον ανησυχούν τα πολλά λάθη που έγιναν στο τελευταίο εικοσάλεπτο:

«Ο Ζαμπά έχασε μια σημαντική ευκαιρία και από εκεί και μετά ήταν απογοητευμένος. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα παιδί 20 ετών, που έχει ποιότητα, καλά φυσικά προσόντα, όμως χρειάζεται να ωριμάσει και να μεγαλώσει. Δεν είμαι νευριασμένος μαζί του».

Για το αν θα περιμένουμε μεγαλύτερη απελευθέρωση της ομάδας στη συνέχεια μετά από αυτή τη νίκη επί της ΑΕΚ:

«Μέχρι τώρα παίξαμε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, μετά από δύσκολα ματς στην Ευρώπη, πνευματικά ήταν δύσκολη η κατάσταση, λόγω της διάθεσης των παικτών να παίξουν σ’ όλα αυτά τα ματς, έπρεπε να το διαχειριστούμε όλο αυτό, παίκτες που δεν είχαν καταλάβει τη φιλοσοφία μας, παίκτες που δεν είχαν κάνει την προετοιμασία, όπως ο Βέρνμπλουμ, αλλά μετά τη ρεβάνς με την Μπενφίκα και την απογοήτευση, συνεχίσαμε να νικάμε και να παλεύουμε μέσα στο γήπεδο, ωστόσο όταν είδα ότι παίζουμε με την Τσέλσι πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τρελάθηκα, όμως πέρασε αυτό το ματς. Έτσι η ομάδα θα περάσει στο επόμενο στάδιο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να νικάει».

Για το αν χρησιμοποίησε ότι έγινε πέρσι στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του και για το αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να αφήσει πίσω του ότι έγινε στο περσινό πρωτάθλημα:

«Αναφέρθηκα πολύ σύντομα στα περσινά μιλώντας στους ποδοσφαιριστές μου. Ότι έγινε πέρσι είναι στις ψυχές όλων. Όμως, σήμερα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι και έπρεπε να μπούμε να το κερδίσουμε χωρίς να τίθεται θέμα εκδίκησης. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό, νομίζω ότι το έχουμε κάνει, δεν είμαι τρελός, λέω απλά τα γεγονότα. Όλοι στην Ελλάδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο, δεν θα ξεχάσουν ότι έγινε πέρσι, το να κερδίσουμε στο γήπεδο τον τίτλο και να μας τον κλέψουν. Αυτό έγινε πέρσι. Τώρα έχουμε να κοιτάξουμε το τι θα συμβεί φέτος στο πρωτάθλημα».

Για το να τέτοιες νίκες τις αφιερώνει σε κάποια πρόσωπα:

«Είναι μια νίκη όλων. Όμως, κρατάμε απλά τους τρεις βαθμούς. Να κρατήσουμε την ισορροπία και να κοιτάξουμε μπροστά τη συνέχεια.

Για το αν δίνει ψυχολογία αυτή η νίκη για την συνέχεια:

«Μια σειρά αγώνων μας δίνει ψυχολογία, εμπειρία, αυτοπεποίθηση και γνώση για να διαχειριστούμε και να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια. Χωρίς να έχει σημασία το να κυριαρχούμε στο γήπεδο. Αξίζαμε σήμερα τη νίκη και όλα τα εύσημα πρέπει να πάνε στους παίκτες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα