ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 1-0

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 1-0

bet365

Το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία μπλόκαρε οπαδούς του Άρη στην Εγνατία και το βράδυ οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα μπλόκαραν τους «κίτρινους» εντός γηπέδου (1-0)! Μακριά από το πρόσωπο περασμένων αγώνων, με το αυτογκόλ του Δεληζήση οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα. 2η σερί νίκη ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Με τον ΠΑΣ να έχει μία νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (παίζοντας όλα τα ματς εκτός έδρας) και τον Άρη να έχει το τρία στα τρία, οι δύο ομάδες ήθελαν το τρίποντο στους Ζωσιμάδες για τους δικούς τους λόγους. Οι γηπεδούχοι για να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο τους και οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν αυτό το καλό σερί. Μια νίκη που τελικά έμεινε στα Γιάννενα, με τον ΠΑΣ να την παίρνει επικρατώντας με 1-0.

Την πήρε και γιατί είχε την τύχη στην φάση του δοκαριού των «κιτρίνων», αλλά κυρίως σε αυτή του αυτογκόλ του Δεληζήση, όπως επίσης την πήρε και γιατί κοίταξε στα μάτια τον Άρη, έπαιξε πολύ ωραία την κόντρα και μετά το 1-0 δεν κινδύνεψε σε μεγάλο μέρος του ματς.

Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους, δεν ξέρουμε αν πήγαν στα Γιάννενα έχοντας στο μυαλό τους τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, σίγουρα όμως δεν παρουσίασαν την εικόνα των τριών πρώτων αγώνων. Όχι τόσο αμυντικά, όπου και κόντρα στον Λεβαδειακό είχαν πολλά κενά, αλλά επιθετικά.

Οι «κίτρινοι» δημιούργησαν λίγες φάσεις, δεν απείλησαν τους αντιπάλους τους και μετά το πρώτο ημίχρονο έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Εκεί ίσως θα έπρεπε να επέμβει ο Ερέρα με τις αλλαγές, δεν τις έκανε νωρίς αλλά στο 80' και τις τρεις, με συνέπεια η ομάδα του να πληρώσει τα λάθη γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα.

Κακό ξεκίνημα, ωραίο ημίχρονο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ξεκίνησε άσχημα, καθώς για τα πρώτα είκοσι λεπτά δεν είχαμε σχεδόν τίποτα. Εκεί όμως που νομίζαμε πως το παιχνίδι θα είναι «σούπα», ο ρυθμός άλλαξε εντελώς και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ. Ένα γκολ στο οποίο έφτασαν πιο κοντά οι φιλοξενούμενοι με τον Γκαρσία στο 29' να κάνει εξαιρετική προσπάθεια και με σουτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Βελλίδη. Στο επόμενο λεπτό και στην κόντρα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν αυτοί κοντά στο γκολ, αλλά ο Κουέστα νίκησε τον Βιντάλ και ο Μυστακίδης που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να παίζουν σε γρήγορο ρυθμό, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν και το 0-0 έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Κακό το δεύτερο που κρίθηκε από διπλό λάθος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τόσο άσχημα όσο και το πρώτο και όλοι περιμέναμε πως κάποια στιγμή αυτό θα άλλαζε. Δεν άλλαξε όμως μιας και δεν είχαμε τις ευκαιρίες των πρώτων 45 λεπτών. Έτσι φτάσαμε στο 65' όπου κρίθηκαν όλα. Ο Γκαρσία έκανε ένα ακόμα λάθος για τους παίκτες του Άρη, η μπάλα έφτασε στον Λεό, αυτός έκανε ένα σουτ το οποίο θα έστελνε τη μπάλα πλάγιο άουτ, ο Δεληζήσης έβαλε το πόδι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα γκολ που όπως αναφέραμε έκρινε το ματς, καθώς στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, ενώ άξιο σχολιασμού είναι πως ενώ ο Άρης δεν πατούσε καθόλου καλά στα πρώτα 45 λεπτά, ο Ερέρα έκανε τριπλή αλλαγή στο 80' με τον χρόνο τελικά να μην του φτάνει.

MVP: Θα βάλουμε τον Λεό όχι μόνο για το σουτ που έφερε το αυτογκόλ του Δεληζήση, αλλά για την συνολική του παρουσία στην σημερινή αναμέτρηση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του Άρη. Οι...κίτρινοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φεύγουν στη κόντρα. Κακή απόδοση που στοίχισε στους παίκτες του Ερέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τζημόπουλος νίκησε στις; περισσότερες μονομαχίες τους αντιπάλους του συμβάλλοντας σε μεγάλο αυτό στο να πάρουν τη νίκη οι «γηπεδούχοι».

Η ΓΚΑΦΑ: Η γκάφα είναι όλη η φάση του γκολ. Τόσο το λάθος του Γκαρσία, όσο και το αυτογκόλ του Δεληζήση. Η μπάλα ήθελε να μπει, μπήκε αλλά την «βοήθησαν» χωρίς να το θέλουν οι παίκτες του Άρη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γρατσάνης δεν έκανε το μεγάλο λάθος (δεν υπήρξε και η δύσκολη φάση), αλλά πραγματικά υπήρχαν φάσεις που έλεγες γιατί δεν βγάζει κίτρινη. Βέβαια το έκανε και για τις δύο ομάδες, όμως αυτό έφερε λίγο εκνευρισμό. Θα μπορούσε να δείξει περισσότερες, μερικές από τις οποίες ήταν ο ορισμός της κάρτας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο πρώτο του φετινό δυνατό τεστ ο Άρης εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ο Ερέρα άργησε χαρακτηριστικά να κάνει τις αλλαγές, ενώ η ομάδα του «φώναζε» πως ήθελε φρεσκάρισμα και ο ΠΑΣ που στο πρώτο του φετινό εντός έδρας ματς ήθελε τη νίκη, την πήρε έχοντας την τύχη με το μέρος του.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89' Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63' Κρίζμαν), Λεό (75' Αθανασιάδης).

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81' Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (80' Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (80' Ναζλίδης), Γιουνές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα