«Συνηθισμένος να 'σφυρίζει' υπό πίεση ο Γκεστράνιους, θα ανταποκριθεί στην Τούμπα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Συνηθισμένος να 'σφυρίζει' υπό πίεση ο Γκεστράνιους, θα ανταποκριθεί στην Τούμπα»

bet365

Ο Φινλανδός δημοσιογράφος Μίκο Κνούτιλα μίλησε στο gazzetta.gr για τον συμπατριώτη του, Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος θα σφυρίξει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Πρόκειται για ρέφερι 1ης κατηγορίας της UEFA, ο οποίος φιλοδοξεί να πατήσει στα χνάρια του Ισπανού, Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν που ήταν αλάνθαστος στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Φινλανδός δημοσιογράφος της εφημερίδας Ilta-Sanomat, Μίκο Κνούτιλα μίλησε στο gazzetta.gr για τον Γκεστράνιους, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής από το 2009.

Σύμφωνα με τον Κνούτιλα, ο συμπατριώτης του ρέφερι είναι συνηθισμένος σε αναμετρήσεις όπου βρίσκεται υπό πίεση, ενώ έκανε λόγο για έναν τεχνοκράτη διαιτητή, ο οποίος ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς.

«Ο Γκεστράνιους θεωρείται ως ο κορυφαίος διαιτητής στη Φινλανδία αυτή τη στιγμή. Είναι 40 ετών και για αρκετά χρόνια ακολουθεί συστηματικά ένα συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς ως ρέφερι. Έχει διαιτητεύσει πολλά μεγάλα παιχνίδια στο εξωτερικό και είναι πλέον συνηθισμένος σε γήπεδα με θορυβώδες κοινό.

Θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί υπό πίεση σε ένα ματς. Είχε πει πως προπονείται σκληρά. Τουλάχιστον 15-20 ώρες την εβδομάδα σε φυσική κατάσταση και 15-20 ώρες αναλύοντας αγώνες διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πεδίο του σε ότι αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις του.

Δεν είναι ο τύπος διαιτητή που θα χαρεί με το να μοιράζει κίτρινες κάρτες, αλλά θα το κάνει ασφαλώς όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες του αγώνα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα