Ο πιο «καυτός» Πόνσε σε ξεκίνημα σεζόν (pics & vids)

Ο πιο «καυτός» Πόνσε σε ξεκίνημα σεζόν (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Ο πιο «καυτός» Πόνσε σε ξεκίνημα σεζόν (pics & vids)

bet365

Ο Εζεκιέλ Πόνσε έχει ήδη αρχίσει να βρίσκει δίχτυα με τη φανέλα της ΑΕΚ, στο πιο παραγωγικό ξεκίνημά του σε σεζόν στην καριέρα του με δυο γκολ σε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και παίζοντας φυσικά ως φορ, που είναι και η φυσική του θέση.

Το κενό που βρήκε κι έπρεπε απαραίτητα για την ΑΕΚ να καλύψει ήταν μεγάλο. Ο Σέρχιο Αραούχο αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με προορισμό άλλες πολιτείες και ο Μαρίνος Ουζουνίδης κλήθηκε εξαρχής να βρει τον αντικαταστάτη του στην κορυφή της επίθεσης.

Στις 19 Ιουλίου ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ η απόκτηση του Εζεκιέλ Πόνσε, με τις καλύτερες συστάσεις, ως το βασικό «9άρι» για τη σεζόν 2018/19, δανεικός από τη Ρόμα. Παρουσιάστηκε, δήλωσε έτοιμος, έστω κι αν δεν ήταν ακόμα, να μπει στα «παπούτσια» του Αργεντινού και να προσφέρει τουλάχιστον τα ίδια στην Ένωση, αφού τα 11 γκολ στη Super League και 14 συνολικά πέρυσι έψαχναν εναγωνιώς «ανάδοχο»!

Δεδομένου πάντως πως ο 21χρονος ήρθε δίχως να έχει κάνει προετοιμασία με τους «τζιαλορόσι» κι έχοντας χάσει το βασικό στάδιο των «κιτρινόμαυρων», έπρεπε να δουλέψει πολύ για να βρεθεί στις επιλογές του Ουζουνίδη. Έτοιμος δεν είναι ακόμα, αλλά η «δουλειά» ξεκίνησε να γίνεται!

Στα προκριματικά του Champions League η ετοιμότητά του δεν του επέτρεψε παρά μικρές χρονικά συμμετοχές. 13’ με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη, στον πάγκο στο ΟΑΚΑ, μόλις 4’ στην Ουγγαρία με τη Βίντο και 28’ στον επαναληπτικό. Η σεζόν ουσιαστικά «ξεκινούσε» για τον Αργεντινό στη Super League, που τον βρήκε βασικό και σκόρερ σε δυο από τα τρία πρώτα παιχνίδια της Ένωσης!

Όπως στην πρεμιέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), όπως και το Σάββατο (15/9) με τον Πανιώνιο (4-0), ο Πόνσε με τα γκολ του άνοιξε το «δρόμο» για τις νίκες της ΑΕΚ και παράλληλα κατέγραψε το πιο θετικό «μπάσιμό» του σε σεζόν μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Πρώτη του σεζόν ήταν αυτή με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις (2013/14), όταν σε ηλικία 16 ετών αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια, σκοράροντας 4 φορές, όλες όμως από τα μέσα και προς το τέλος της χρονιάς.

Την επόμενη (2014/15) έβαλε ένα γκολ σε 10 αγώνες, ενώ το 2015/16 μέτρησε 10 τέρματα σε 11 αγώνες με την Πριμαβέρα της Ρόμα, στην οποία εντάχθηκε ουσιαστικά προς το τέλος της χρονιάς κι αφού βρέθηκε στον πάγκο της πρώτης ομάδας στο πρώτο 1/3 της Serie A.

Η σεζόν 2015/16 τον βρήκε στη Γρανάδα και στη La Liga. Εκεί, παίζοντας στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης και όχι στην κορυφή, που είναι η θέση του, σκόραρε στο ντεμπούτο του, κόντρα στη Βιγιαρεάλ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, «κλείνοντας» τον λογαριασμό με άλλο ένα γκολ κόντρα στη Βαλένθια τον Απρίλιο.

Ανάλογα τα κατάφερε και στη Ligue 1 (2017/18) με τη φανέλα της Λιλ, όπου πάλι βρήκε δίχτυα σε δυο από τις 32 συνολικά συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις, όμως άργησε να πάρει «μπρος», καταφέρνοντάς να σκοράρει τη 13η αγωνιστική για «παρθενική» φορά.

Φέτος ήδη μετράει 2 γκολ σε 3 συμμετοχές, δίχως μάλιστα να είναι στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, όπως μεταφέρεται από το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Η εκτίμηση είναι ότι βρίσκεται στο 60-70% και ανεβαίνει διαρκώς, κάτι που άλλωστε που περιμένουν άπαντες στην Ένωση, δεδομένου ότι, προκειμένου να θεωρηθεί απολύτως πετυχημένη η παρουσία του με τα «κιτρινόμαυρα», πρέπει να βάλει ακόμα μίνιμουμ 12 γκολ και να πείσει πως είναι και με τη «βούλα» ο αντι-Αραούχο που όλοι έψαχναν στα Σπάτα!

Το ξεκίνημά του πάντως είναι παραπάνω από ελπιδοφόρο, με τα πιο απαιτητικά παιχνίδια της σεζόν να βρίσκονται μπροστά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα