Νταμπίζας: «Έργο τέχνης από Μπέργκαμπ, κίνητρο η κριτική των οπαδών του Παναθηναϊκού»!

Νταμπίζας: «Έργο τέχνης από Μπέργκαμπ, κίνητρο η κριτική των οπαδών του Παναθηναϊκού»!

Gazzetta team
Νταμπίζας: «Έργο τέχνης από Μπέργκαμπ, κίνητρο η κριτική των οπαδών του Παναθηναϊκού»!

bet365

«Άθελα του» ο Νίκος Νταμπίζας πέρασε στην ιστορία ως το... θύμα σε ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού το θυμάται, όπως και την συμπεριφορά του κόσμου στην πρώτη του θητεία στο «τριφύλλι»!

Ο «Ντάμπι» παραχώρησε συνέντευξη στην Dailymail και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για το... μαγικό γκολ με την απίθανη ντρίπλα του Μπέργκαμπ όταν ο Ολλανδός ήταν στην Άρσεναλ και ο Έλληνας αμυντικός στη Νιούκασλ!

«Αν βγάλεις τον εαυτό σου έξω από την φάση και σκεφτείς πως το γκολ μνημονεύεται ως το καλύτερο της Πρέμιερ Λιγκ, τότε σκέφτεσαι πως θα άξιζε να τον αφήσω να περάσει. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτής της φάσης» τονίζει ο Νίκος Νταμπίζας και προσθέτει: « Ήταν η πράξη μιας ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας.

Δεν ήμουν ταπεινωμένος, ήμουν μέρος από κάτι που βασιζόταν σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μυαλό. Είμαι αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο για αυτόν τον στόχο. Δυστυχώς, δεν είμαι ο κύριος ηθοποιός, είμαι το υποστηρικτικό cast. Αλλά αυτό το είδος ενεργειών κάνει το ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό. Γιατί πρέπει να αισθάνομαι αμηχανία;

Κράτησα τα χέρια μου επάνω. Εκτός από τον σπρώξω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο. Αν το ήθελε, είναι λαμπρό. Αν δεν το ήθελε, είναι ακόμα καλύτερο, λόγω της ταχύτητας της αντίδρασής του. Αν ήταν μια δυνατή κίνηση και κατάφερε να το μετατρέψει σε γκολ, τότε είναι πιο δύσκολο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ήταν ένα έργο τέχνης».

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε και για το πως τον υποδέχτηκαν οι φίλοι του «τριφυλλιού» στην πρώτη του θητεία στην ομάδα λόγω του... ερυθρόλευκου παρελθόντος και την έντονη κριτική που του ασκήθηκε: «Αν ήμουν στο δρόμο, θα είχα αμυνθεί, έχω αυτό το ένστικτο επιβίωσης. Αλλά εκπροσωπούσα την ομάδα, έτσι παρέμεινα ήρεμος. Τους είπα, ότι αν πρόκειται να κάνουμε εμφύλιο πόλεμο, η ομάδα δεν θα πάει πουθενά. Αλλά μου έδωσε κίνητρο να αποδείξω ότι αυτή η στάση ήταν λάθος. Στο τέλος είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Κερδίσαμε το κύπελλο και εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League με πολύ μικρό μπάτζετ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα