Από τα... βήματα πίσω, στον Βέρνμπλουμ, στον Καρέλη και φυσικά στον Ουάρντα…

Από τα... βήματα πίσω, στον Βέρνμπλουμ, στον Καρέλη και φυσικά στον Ουάρντα…

Από τα... βήματα πίσω, στον Βέρνμπλουμ, στον Καρέλη και φυσικά στον Ουάρντα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, περιμένει να δει για το αν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα γίνουν και πράξη, ενώ απαντάει και σε όσους περιμένουν στην γωνία για να στάξουν το δηλητήριο τους.

Κατά σειρά το περασμένο διάστημα, είχαμε στον ΠΑΟΚ:

Αμέσως μετά το τέλος της χρονιάς με την κατάκτηση και του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι ο Λουτσέσκου είναι το αφεντικό της ομάδας με την περιβόητη ατάκα… «Ραζβάν έχεις απεριορίστο μπάτζετ και άμεσα μπορείς να ξεκινήσεις τη δουλειά για την ενίσχυση της ομάδας».

Στα μέσα Μαΐου, ο υπεύθυνος της ομάδας, ο προπονητής, τόνισε: «Δεν θέλω πολλές αλλαγές. Μόνο τρείς-τέσσερις μάξιμουμ που θα ενισχύσουν ποιοτικά κάποιες θέσεις».

Μετά από δύο μήνες, τον Ιούλιο του 2018 και στο ενδιάμεσο της προετοιμασίας, λίγο πριν τα πρώτα μεγάλα ματς, ο Ρουμάνος τόνισε: «Κάναμε βήματα προς τα πίσω με το ρόστερ μας. Έγιναν πολλές αλλαγές στο γκρουπ, ενώ χάσαμε βασικούς παίκτες». Φοβερές και άκρως ρεαλιστικές δηλώσεις,σε ένα διάστημα όπου αλήθεια είναι ότι… είπε πολλά «όχι», είπε και μερικά αναγκαστικά… «ναι».

Αφού τελείωσε η καλοκαιρινή ευρωπαϊκή πορεία, ο Ρουμάνος επεσήμανε: «Για να πετύχουμε τον πρώτο μεγάλο στόχο μας, βασιστήκαμε στον περσινό κορμό».

Όλα αυτά έγιναν, όπως είχαμε βέβαια και την ενδυνάμωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, με προσθήκες νέων στελεχών. (Να μην τα ξεχνάμε και αυτά…).

Στην πορεία βεβαίως ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με Ζαμπά, Χατσερίδη, Ακπόμ, Βέρνμπλουμ, Τόσκα, Καρέλη και φυσικά τον Αμρ Ουάρντα, αυτόν που σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει (και σε εμάς τους δύσπιστους) ότι μπορεί να αποτελέσει την –με διαφορά- καλύτερη μεταγραφή του Δικεφάλου.

Όλα αυτά έγιναν. Κρίνονται και σχολιάζονται σε σχέση με την ποιότητα, την ποσότητα και το «timing». Έγινε και… ό, τι έγινε με τον ΠΑΟΚ των προκριματικών. Το θέμα είναι… τώρα τι γίνεται… Ο ΠΑΟΚ άργησε, έπαιξε τα προκριματικά και επιχείρησε να κάνει την τρελή υπέρβαση, κυρίως με την περσινή ομάδα. Τώρα;

Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ ή όχι; Κάλυψε τα κενά του ή όχι; Είναι πλήρης ή όχι; Τελικά έκανε βήματα προς τα εμπρός (έστω και αν άργησε) ή όχι;

Επειδή όλοι σέβονται την άποψη του Λουτσέσκου, θα ρωτηθεί και αυτός και θα απαντήσει, γιατί πάντα μιλάει με ειλικρίνεια… Για τα καλά και τα άσχημα.

* Για όσα ειπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του αναφορικά με το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται να σχολιαστεί το οτιδήποτε. Όσα θα αποφασιστούν από εδώ και πέρα και κυρίως όσα θα υλοποιηθούν, θα κρίνουν και τους υπευθύνους. Οι οποίοι λογικά γνωρίζουν ότι κάποτε οι εξαγγελίες μπορεί να έδιναν ψήφους. Τώρα οι εξαγγελίες που συνήθως δεν πραγματοποιούνται, ρίχνουν κυβερνήσεις.

Όσον αφορά τους αντιπάλους συνεχίζουν τη μέθοδο της… φωτογραφίας. Τώρα μιλάνε για δωρεά χώρου στον ΠΑΟΚ (στον ΑΣ φυσικά για όσους επίσης κάνουν ότι δεν ξέρουν) και αν τους ρωτήσεις πόσος είναι αυτός ο χώρος ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει. Αν τους ρωτήσεις που και πώς αξιοποιείται τώρα αυτός ο χώρος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ταμείου, ουδείς έχει εικόνα. Αν τους ρωτήσεις πώς θα καλυφθεί για το ταμείο, φυσικά δεν ασχολούνται. Αλλά έτσι έμαθαν με τη… φωτογραφία. «Φωνάζουν» για το γήπεδο αυτό, για να κερδίσουν άλλα πράγματα. Φωνάζουν για το όπλο που κρέμεται στη ζώνη και φυσικά δεν χρησιμοποιείται, ρίχνουν όλο το επικοινωνιακό βάρος εκεί, έτσι ώστε άλλοι να βρίσκουν ευκαιρία και να χρησιμοποιούν τις πραγματικές γκανγκστερικές μεθόδους.

Η τακτική είναι πλέον γνωστή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.