Η ανάλυση του Αρης – ΑΕΛ (pics, vids)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Αρης – ΑΕΛ (pics, vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, όπου ο Αρης επικράτησε της Λάρισας με 2-0.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Souper League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το InstatScout Πέντραγκ Σομπότοβιτς και Γιώργος Μαντζιαρης, αναλύουν το παιχνίδι του Αρη με την ΑΕΛ.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε click πάνω τους
ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο Αρης παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 4-3-3. Στην πρώτη περίπτωση όμως συνέβαινε το εξής. Οι τέσσερις της επιθετικής του γραμμής έπαιζαν την περισσότερη ώρα στον άξονα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα δύο του μπακ να ανεβαίνουν ψηλά, ενώ τα ισάριθμα κεντρικά χαφ κρατούσαν σωστά τη θέση τους στον χώρο ευθύνης τους.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε και τελείωσε την αναμέτρηση με 3-5-2. Ο Πίτι γυρνούσε πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και να οργανώσει, ενώ ο Σαχίτι ως επί το πλείστον «τραβιόταν» δεξιά στην πλευρά του Ντέλετιτς.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Σε επίπεδο τελικών ξεχωρίζουν τα εξής στοιχεία. Ο Αρης έκανε τις 11 από τις 12 δικές του μέχρι το 75’, ενώ οι 4 από τις 6 της ΑΕΛ ήταν στο τελευταίο τέταρτο του ματς.
Την ίδια στιγμή οι «κίτρινοι» είχαν ξεκάθαρη κατοχή μπάλας. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πλην του φινάλε, τα ποσοστά τους κυμαίνονταν από 66% εώς και 73%.
Παρατηρώντας τις επιδόσεις των δύο ομάδων στο Passing game δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες διαφορές. Ομως ο Αρης είχε πολλές περισσότερες στην περιοχή του πέναλτι (35 έναντι 16) και γενικότερα στο δικό του επιθετικό τρίτο του γηπέδου (146 με 95). Την ίδια στιγμή «φόρτωσε» τη δεξιά του πλευρά από όπου κατά κύριο λόγο διεξάγονταν οι επιθέσεις του, μάλιστα από εκεί προήλθαν και τα δύο του γκολ, ενώ η ΑΕΛ μπορεί να έπαιξε ως επί το πλείστον από αριστερά, επίσης η δική της δεξιά πτέρυγα ήταν η πιο επιτυχημένη.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΡΗ
Οι Μπάσα και Κουέστα έλαβαν βάσει tendex την μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά ξεχωρίζει το εξής στατιστικό. Ολοι οι ποδοσφαιριστές του πλην του Βαλεριάνου και του Γκαρσία είχαν 100% επιτυχία σε ντρίμπλες, όπως και ότι ο Ματίγια κέρδισε τις υπερδιπλάσιες δεύτερες μπάλες για λογαριασμό της ομάδας του, από κάθε άλλον συμπαίκτη του.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΕΛ
Οι Σαχίτι και Γκόλιας έλαβαν την χαμηλότερη βαθμολογία, ενώ στα υπόλοιπα στατιστικά ξεχωρίζουν δύο στοιχεία. Ο Μόρσι στα 18’ που αγωνίστηκε είχε δύο on target τελικές, όσες όλοι οι υπόλοιποι «βυσσινί» μαζί, όπως και ότι ο Κούνιτς ήταν ο ποδοσφαιριστής που ενεπλάκη στις περισσότερες εναέριες «μονομαχίες». Δείγμα ότι στην ομάδα τον έψαχναν με μεγάλες μπάλες.
MVP: Μιγκιέν Μπάσα

Ο Αλβανός χαφ είχε μακράν την καλύτερη αξιολόγηση από όσους αγωνίστηκαν στο ματς. Μάλιστα στο 75’ είχε φτάσει 314, νούμερο πάρα πολύ μεγάλος. Ξεχωρίζει, εκτός των άλλων το στοιχείο πως κόντρα στον Πίτι που είναι εξαιρετικός τεχνίτης, είχε το απόλυτο (4χ4) σε προσωπικές «μονομαχίες».
Ο MVP Μπάσα

Στη φάση του πρώτου γκολ του Αρη, γίνεται κάθετη κίνηση, υπάρχει ελεύθερη σέντρα και τέσσερις αμυντικοί «χάνουν» τον σκόρερ. Στο δεύτερο μετά από κλέψιμο μπάλας στο 1vs1 και αντεπίθεση 4vs4 , εκ νέου 2 αμυντικοί «χάνουν» τον αντίπαλο επιθετικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα