Λαμία - Άρης 0-3

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λαμία - Άρης 0-3

bet365

Ο Άρης έβγαλε γούστα στην επιστροφή του στη Super League και με τον Μπρούνο Γκάμα να «μαγεύει», πέρασε σαν... καταιγίδα από τη Λαμία (3-0), κάνοντας τον κόσμο του να χορεύει στη βροχή!

Ο Άρης επέστρεψε εμφατικά, με το επιβλητικό 0-3 στη Λαμία στην πρεμιέρα της Super League αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και με τον Μπρούνο Γκάμα να αποδεικνύει την ανώτερη ποιότητά του. Νικολάς Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα των «κίτρινων».

Πέρα από το εμφατικό σκορ, η ουσία για τον Άρη είναι ότι δεν άφησε τον έλεγχο του αγώνα ούτε λεπτό. Ήταν κυρίαρχος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, δεν πτοήθηκε από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (λόγω της βροχής) και φυσικά υπήρξαν στιγμές όπου κυριολεκτικά… χάθηκε η μπάλα. Η δε Λαμία ουσιαστικά συμβιβάστηκε μ’ έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κλασική ευκαιρία της έγινε όταν το σκορ ήταν 0-3.

Ο Άρης της κατοχής

Η λογική των «κίτρινων» ήταν απολύτως ξεκάθαρη από το πρώτο ημίχρονο, ήθελε να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο μέσα από την κατοχή της μπάλας και πριν καλά-καλά συμπληρωθούν είκοσι αγωνιστικά λεπτά πάτησε πάνω σε ποσοστό πάνω από το 60% βασιζόμενοι στην ποιότητα των Μπάσα-Ματίγια. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας μέσα από κάθετο παιχνίδι, με τους Μπρούνο Γκάμα-Ματέο Γκαρσία να εναλλάσσονται στις πλευρές, αλλά δεν είχε την τελική πάσα, είδε τον Ντιγκινί να είναι εκτός κλίματος, με συνέπεια να περιοριστεί στην… υποψία ευκαιριών. Στη συγκεκριμένη «συνομοταξία» δεν συμπεριλαμβάνεται ένα σουτ του Ματέο Γκαρσία από το ύψος της περιοχής στο 5ο λεπτό ή το σουτ του ίδιου παίκτη στο 38ο λεπτό όπου ο Ασίγκμπα σταμάτησε την μπάλα με το κεφάλι.

Η Λαμία μάλλον έπαιξε το παιχνίδι αντεπιθέσεων, επένδυσε στη δεξιά πλευρά της όπου Μπερτόλιο και Βασιλαντωνόπουλος ήταν κίνδυνος διαρκείας για τον Άρη αλλά πλην μιας κεφαλιάς του Μπαράλες στο 18ο λεπτό (όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα), οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ημιτελείς προσπάθειες.

Η επίμαχη φάση

Αυτή σημειώθηκε στο 33ο όπου σε εκτέλεση φάουλ από την αριστερή πλευρά ο Γιουνές κερδίσει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος ακύρωσε το γκολ εκτιμώντας ότι ο επιθετικός του Άρη έσπρωξε τον Αντζέτζο σε μια φάση επί της ουσίας… ψωμοτύρι στα στημένα όπου ο Τυνήσιος πράγματι χρησιμοποιεί χέρια. Φάνηκε όμως ότι ο Αντζέτζο είχε κακή τοποθέτηση σώματος παρά ότι τον έβγαλε εκτός πορείας ο Γιουνές.

Ο Ντιγκινί «ξεκλείδωσε» την άμυνα

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Λαμία προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και να χαλάσει το παιχνίδι του Άρη, ενώ ο Μπάμπης Τεννές αντικατέστησε τον… ημιτελή Μπερτόλιο με τον Καραγκούνη. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο στιγμές με τους Μπαράλες, Μπλάζιτς για να φθάσουμε στο 53ο λεπτό. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ (περίπου) από το ύψος της γραμμής του κέντρο, ο Ντιγκινί κέρδισε την κεφαλιά και η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρια κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Ο Γάλλος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του λίγα δευτερόλεπτα μετά αλλά στη σέντρα του Ματέο Γκαρσία, τον πρόλαβε ο Αναστασιάδης.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και πάλι από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης καθώς ο Άρης έδειξε να χωλαίνει από τη συγκεκριμένη πτέρυγα, αλλά η σημαντικότερη ευκαιρία σημειώθηκε σε κόντρα επίθεση όπου ο Τσούκαλος πλάσαρε αδύναμη από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Γκαρσία το «κλείδωσε», ο Γκάμα «ξεμπούκωσε»

Στη διάρκεια του αγώνα ο Άρης κατέγραψε κάποια εκρηκτική τρίλεπτα, από ένα… τέτοιο ήρθε και το 0-2. Προηγήθηκε η εκπληκτική προσπάθεια του Ντγκινί εντός της περιοχής, το δυνατό σουτ του Κολάσο όπου ο Αναστασιάδης με υπερπροσπάθεια έβαλε την κόντρα και διέκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά – στο 71ο λεπτό – ο Τζανακάκης σέντραρε από τη δεξιά πλευρά, ο βραχύσωμος Ματέο Γκαρσία «τρύπωσε» στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 0-2 δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του.

Δικαιωματικά το όνομα του Μπρούνο Γκάμα έπρεπε να γραφτεί στον πίνακα των σκόρερ και ο Πορτογάλος μετουσίωσε την εξαιρετική απόδοσή του στο 78ο λεπτό με ένα τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα όπου η μπάλα καρφώθηκε στη δεξιά γωνία της εστίας της Λαμίας διαμορφώνοντας το 0-3.

Τα τελευταία 15 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων και των καθυστερήσεων) μάλλον είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Λαμία να ψάχνει το γκολ της τιμής, επί της ουσίας όμως χρειάστηκε να συμπληρωθεί το 90πτο για να κάνει μια κλασική ευκαιρία όπου ο Τσούκαλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ήταν άστοχος!

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Δημούτσος, Καραγκούνης, Μπλάζιτς(Λαμία), Γιουνές, Μπάσα(Άρης)

MVP: Μπρούνο Γκάμα. Είναι πολλές οι φάσεις που αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της ανώτερης ποιότητας του Πορτογάλου ο οποίος με μια ενέργεια «ξεκλείδωνε» όλο το παιχνίδι του Άρη και δημιουργούσε προϋποθέσεις γκολ για τον Άρη. Μετουσίωσε την απόδοσή του με το εκπληκτικό γκολ στο 78ο λεπτό.

Αδύναμος κρίκος: Γενικώς η Λαμία. Μια ομάδα με περιορισμένο ταλέντο, χωρίς τσαμπουκά στην προσωπική μονομαχία και με μετρημένη ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της.

Στο ύψος του: Ο Ματέο Γκαρσία. Αν και βραχύσωμος ο Αργεντίνος ήταν πολύ ψηλός στο γήπεδο, ενδεχομένως να μην υπάρχει σημείο στο γήπεδο που δεν πάτησε. Ο «πιτσιρικάς» έχει ποιότητα και φοβερή τεχνική.

Η γκάφα: Η ακύρωση του τέρματος του Γιουνές. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος μάλλον ξεγελάστηκε από την κίνηση του επιθετικού του Άρη παρά έγινε κάτι αντικανονικό.

Το στραγάλι: Εκτός της φάσης του Γιουνές προσπάθησε να αφήσει το παιχνίδι με συνέπεια να χάσει φάσεις δίχως όμως να επηρεάσει το παιχνίδι.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Άρης επέστρεψε αποδεικνύοντας το επίπεδο ποιότητας του και ικανός για να πετύχει όμορφα πράγματα. Είναι ομάδα με υπομονή, δεν άλλαξε τη λογική της παρότι ο αγωνιστικός χώρος είχε πολύ νερό και δικαιώθηκε για τη φιλοσοφία της.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Επστάιν(60’ Τσούκαλος), Ασίγκμπα(73’ Οσμάν), Αντέτζο, Δημούτσος, Μπερτόλιο(46’ Καραγκούνης), Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Μπαράλες.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί(73’ Ναζλίδης), Γκαρσία, Βαλεριάνος, Μπρούνο Γκάμα(84’ Ιντζόγλου), Γιουνές, Ματίγια(67’ Κολάσο), Τζανακάκης, Βέλεθ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα