Για τον Ολυμπιακό τίποτα δεν έχει αλλάξει κι η επιλογή είναι πάντα μία…

Για τον Ολυμπιακό τίποτα δεν έχει αλλάξει κι η επιλογή είναι πάντα μία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό, που δεν έχει αλλάξει παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ίσως θα έπρεπε να ήμασταν πιο υποψιασμένοι γι΄ αυτό το αγωνιστικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του με τη Λουκέρνη.

Από τη μία οι δύο κολλητά βαριές ήττες του, τα 0-4 από την Γκενκ και την ΠΣΒ κι από την άλλη ότι μία ημέρα πριν τον δικό του αγώνα ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ είχαν φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατά κάποιο τρόπο έδιναν άλλο κίνητρο στον Ολυμπιακό για το πρώτο του επίσημο ματς και δη μπροστά στον κόσμο του...

Τέλος πάντων, σημασία έχει η εικόνα της ομάδας και το θεαματικό της αποτέλεσμα. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει η συνέχεια. Γιατί να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν είχε ξεκινήσει με ένα ακόμη πιο σημαντικό αποτέλεσμα, το 3-1 μέσα στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν. Κι ενάμιση μήνα μετά η ομάδα δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της κι η μία αποτυχία διαδέχονταν την άλλη…

Τώρα, όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι μέσα στη χαρά. Λογικό είναι, καθότι η ομάδα ήταν πολύ πειστική με το καλημέρα-δεν ήταν μόνο το ευρύ σκορ της νίκης, αλλά η γενικότερη παρουσία. Όμως, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, πέραν της επιστροφής της καλής ψυχολογίας στο σύλλογο και της υπόσχεσης που έδωσε η ομάδα για τη συνέχεια!

Ο Ολυμπιακός παραμένει μία ομάδα που όχι απλά άλλαξε προπονητή, αλλά κι όλο του το ρόστερ, έχοντας ήδη 16 νέα πρόσωπα σε σχέση με το φινάλε της περασμένης σεζόν. Άρα, το δεύτερο πράγμα που χρειάζεται μετά την καλή δουλειά, που φαίνεται να γίνεται, είναι να δοθεί απ΄ όλους ο απαραίτητος χρόνος σε αυτή την ομάδα για να λειτουργήσει όπως πρέπει. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η στραβή, θα αντιμετωπιστεί απ΄ όλους με ψυχραιμία.

Ο Ολυμπιακός παραμένει μία ομάδα που εξακολουθεί να έχει ανάγκη από συγκεκριμένες προσθήκες για την ενίσχυση της μεσαίας του γραμμής και της επίθεσης. Κι εδώ ο χρόνος μάλλον δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος, αφού οι 19 ημέρες μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου δεν είναι λίγες, αλλά δεν είναι και πολλές, όπως έχει αποδειχθεί π.χ. από τις επί μακρόν διαπραγματεύσεις για τις περιπτώσεις των Κουντέ, Αράο και τώρα του Γκιγέρμε, καθότι μιλάμε για μεταγραφές κάποιων εκατομμυρίων Ευρώ.

Ο Ολυμπιακός για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το φθινόπωρο 2010, είναι υποχρεωμένος να αποκλείσει την μόνιμη εδώ και μία διετία διεκδικήτρια του τίτλου στην Τουρκία Μπασάκσεχιρ η, την την μεγάλη έκπληξη του περασμένου αγγλικού πρωταθλήματος, την Μπέρνλεϊ. Δηλαδή, μία ομάδα από το Νο 10 πρωτάθλημα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (6.000 βαθμούς πάνω από το Νο 14, το ελληνικό) η, μία ομάδα από το Νο 2 πρωτάθλημα…Συνεπώς, πρέπει η ομάδα σε δέκα ημέρες να εμφανιστεί σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας για δύο πολύ πιο σκληρά παιχνίδια απ΄ ότι εκείνα με τους Ελβετούς.

Ο Ολυμπιακός έχει να ανταγωνιστεί για το ελληνικό πρωτάθλημα δύο πιο «έτοιμους» από αυτόν αντιπάλους, υπό την έννοια ότι η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ιδίως ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ, προερχόμενοι κι οι δύο από μία σεζόν πολύ καλύτερη γι΄ αυτούς σε σχέση με του Ολυμπιακού, έχουν πολύ λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ τους, άρα-θεωρητικά τουλάχιστον-είναι πολύ πιο εύκολο να "δέσουν". Οπότε πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δικό του πλεονέκτημα, προκειμένου να καλύψει αυτό το χάντικαπ.

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει, όπως φάνηκε περίτρανα την προηγούμενη διετία, κι ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει για άλλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι από την στιγμή που δουλεύει για άλλους, πάει κόντρα σε αυτόν, τον πολεμάει και τον φθείρει με κάθε τρόπο, μέσω διαιτητικών και όχι μόνο αποφάσεων. Άρα, το κλαμπ πρέπει να καταστεί πιο ανθεκτικό φέτος σε αυτό τον πόλεμο, που άλλωστε ξεκινάει κι από πιο ψηλά...

Απέναντι σε όλα αυτά, η επιλογή του Ολυμπιακού είναι μία: να φτιάξει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή ομάδα. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την καλή δουλειά του προπονητή και των παικτών, με τη διατήρηση αυτού του κλίματος που υπάρχει από την αρχή της σεζόν στα αποδυτήρια, με την στήριξη και την εμπιστοσύνη όλης της «ερυθρόλευκης» οικογένειας προς την ομάδα και με τις όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες κι έγκαιρες επιπλέον των όσων ήδη έχουν γίνει μεταγραφές.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι αν η ομάδα βοηθήσει περισσότερο, όπως έστω σε ένα βαθμό έκανε πέρσι, μέχρι που ανέλαβε ο Όσκαρ Γκαρθία κι ήρθε ο Μιραλάς αρχές του Γενάρη, και η διοίκηση θα είναι ακόμη πιο δυνατή κι αποτελεσματική στη δική της αποστολή, στο πώς δηλαδή ο σύλλογος θα αποφύγει τις τρικλοποδιές από τους εχθρούς του.

Και τέλος πάντων, στόχος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι και να φτιάξει μία καλή ομάδα, με συνέχεια και συνέπεια. Με ταυτότητα κι αρχές στο παιχνίδι της. Εκεί πρέπει να επενδύσει, θα έλεγα εγώ, αυτό πρέπει να στηρίξει, ίσως και με κάποιο κόστος.

Αλλά η συνέχεια, μαθηματικά βέβαιο αυτό, θα είναι καλή, γιατί τη δυναμική αυτού του κλαμπ δεν την έχει κανένα άλλο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.