Η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει…

Η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει…

Η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει κάποια πρώτα στοιχεία για το ΠΑΟΚ-Βασιλεία της Τρίτης με βάση όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες. Για την τακτική του Δικεφάλου, για τα συν και πλην των Ελβετών… Σχολιάζει και αποτελέσματα φιλικών αγώνων.

Οι μέρες πλησιάζουν και οι πιο πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ μετράνε αντίστροφα για να έρθει η Τρίτη και η σέντρα στο πρώτο επίσημο και πολύ μεγάλο φετινό ματς του Δικεφάλου…

Χθες η Βασιλεία έδωσε το πρώτο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα και απλά επιβεβαιώθηκαν μερικά πράγματα που φαίνονταν και από τα φιλικά της παιχνίδια.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι Ελβετοί (που έχασαν εντός έδρας από τη Σεν Γκάλεν) έκαναν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους, ενώ τώρα στο ξεκίνημα της χρονιάς έχουν και μερικά προβλήματα τραυματισμών. Όλα αυτά τους επηρεάζουν στους πρώτους αγώνες τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για… καφενείο ή για αδύναμη ομάδα. Απλά δεν γίνεται να μην αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει κάθε σύνολο στο ξεκίνημα της νέας πορείας του, όταν πραγματοποιεί τόσες αλλαγές.

Παρολ’ αυτά και με βάση τις πληροφορίες που έχουν στον ΠΑΟΚ, αλλά και όσα έδειξε η Βασιλεία στα πρώτα παιχνίδια της, πρόκειται για γρήγορη ομάδα, που επιτίθεται με πολλούς παίκτες και επιδιώκει συνεχώς το κάθετο παιχνίδι. Όταν όμως αυτή η ομάδα χάσει την μπάλα τότε… έχει τεράστιο θέμα.

«Έτυχε» σε αυτό το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ να δουλέψει δεκάδες ώρες επάνω στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον. Έτυχε; Προφανώς εκεί θα παιχθούν πολλά. Να κλέψει μπάλες ο ΠΑΟΚ και να βγει γρήγορα και σωστά μπροστά (όχι βιαστικά) για να τους βρει ανοργάνωτους και με λίγους αμυνόμενους. Φάσεις θα βγουν μπροστά… Ευστοχία χρειάζεται και φυσικά λίγη τύχη.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο ζήτημα που σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της ομάδας…
Πώς θα κλέψει μπάλες ο ΠΑΟΚ ο οποίος δεν έχει πολλούς δυναμικούς παίκτες που πιέζουν σκληρά τον αντίπαλο; Όταν δεν έχεις τα άτομα λοιπόν, κάνεις ομαδική προσπάθεια και οδηγείς τον αντίπαλο σε παγίδες. Αυτό δουλεύει η ομάδα του Λουτσέσκου από πέρυσι αφού ξέρει την αδυναμία της.

Τέλος πάντων και για να μην το αναλύουμε πολύ…

- Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι του λείπει και τι πρέπει να κάνει ως ομάδα για να ανταπεξέλθει σε κάθε αγώνα..
- Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά τη Βασιλεία, όπως παρουσιάζεται μέχρι τώρα…
- Στον ΠΑΟΚ πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν τελειώνει σε ένα ματς ότι και αν γίνει την Τρίτη. Είτε κερδίσει η ομάδα με σκορ, είτε δύσκολα, είτε αν έχει ένα κακό αποτέλεσμα...

Έμπειρη είναι η ομάδα, πολλές οι προσωπικότητες, έξυπνος και ικανός ο προπονητής, υποψιασμένος και ο κόσμος που αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται να έχει υπομονή και επιμονή γιατί μέχρι τους ομίλους υπάρχουν έξι αγώνες!! Έξι αγώνες με… Βασιλείες βέβαια, αφού λείπουν Άγγλοι, Ισπανοί, Γερμανοί και Ιταλοί.

* Εντός ομάδας (τονίζουμε και πάλι ότι) θα είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά ο Ελ Καντουρί, για να αντικαταστήσει τον Μπίσεσβαρ. Ο Λουτσέσκου βλέπει πολύ σύνθετα το ποδόσφαιρο και αν διαταραχθεί στο μυαλό του η αλυσίδα της ομάδας με κάποιον που ακόμη δεν είναι έτοιμος να μπει στο παιχνίδι και την τακτική της, τότε… μπερδεύεται το πράγμα.

* Αυτές οι χθεσινές (Σαββατιάτικες) αλλά και σημερινές εικόνες από τις ουρές στην Τούμπα, με φιλάθλους που στήνονται μέσα στον καύσωνα για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο διαρκείας, είναι έως και… συγκινητικές. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει την Τρίτη…

* Μετά και τα τελευταία φιλικά παιχνίδια των Αθηναϊκών ομάδων, διαβάζω πολλά ειρωνικά σχόλια του τύπου… «Πότε έρχεται ο Λεμονής;» ή… «την τελευταία φορά που έβαλε γκολ η ΑΕΚ, είχαμε Απρίλιο…».

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι νέες ομάδες, με νέους προπονητές και σίγουρα χρειάζονται παραπάνω χρόνο απ’ ότι ο ΠΑΟΚ. Αυτό φυσικά είναι και το πλεονέκτημα του Δικεφάλου στο ξεκίνημα της χρονιάς. Εξάλλου και ο ΠΑΟΚ πέρυσι άλλαξε προπονητή μέσα Αυγούστου και βρήκε φόρμα μετά από 2,5 μήνες… Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο όταν αυτό βέβαια δουλεύεται σωστά και επαγγελματικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.