Δυνατό τεστ, πιο δυνατή η... καμπάνα για τον Ολυμπιακό! (vids)

Δυνατό τεστ, πιο δυνατή η... καμπάνα για τον Ολυμπιακό! (vids)

Αντώνης Σαούλης
Δυνατό τεστ, πιο δυνατή η... καμπάνα για τον Ολυμπιακό! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα στην έτοιμη Γκενκ η οποία του έδωσε ένα χρήσιμο μάθημα (4-0) για την συνέχεια της προετομασίας. Τέσσερα γκολ από τους Βέλγους που είχαν και δύο δοκάρια!

Ακόμα και η Σιντ Τρέιντεν πριν από μερικές μέρες ήταν πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό. Ομως η Γκενκ και καλύτερη ομάδα και σε πέντε μέρες δίνει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε για τον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς να μην κάνει δοκιμές αλλά να βλέπει την ομάδα του να δέχεται τέσσερα γκολ, τους αντιπάλους να έχουν δύο δοκάρια (το ένα χαμένο πέναλτι) αλλά κι αρκετές φάσεις για να διευρύνουν το σκορ. Τι θετικό μπορεί να κρατήσει ο Πορτογάλος από το συγκεκριμένο φιλικό; Πιθανότατα τίποτα. Ομως το γεγονός ότι η... κάμπανα ήχησε νωρίς στην προετοιμασία μόνο καλό μπορεί να κάνει στους «ερυθρόλευκους».

4-2-3-1 από τον Πορτογάλο και κατάρρευση μετά το γκολ
Η διαφορά... ετοιμότητας στο φιλικό του Σαββάτου φάνηκε από το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν μόλις 23 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και άλλα δέκα στο δεύτερο. Σε όλο το υπόλοιπ ματς η Γκενκ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, δημιουργούσε εύκολα προϋποθέσεις για γκολ σημείωσε τέσσερα τέρματα, είχε δύο δοκάρια και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα.
Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-2-3-1 με τον Μπουχαλάκη δίπλα στον Καμαρά και τους Φορτούνη, Λάζαρο, Φέτφα πίσω από τον Γκερέρο. Και από την στιγμή που πέρασε το πρώτο δυνατό δεκάλεπτο των γηπεδούχων (πίεση χωρίς να απειλούν) ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς, προσπάθησε να απειλήσει (με Καμαρά, Φορτούνη) όμως μετά το γκολ του Τροσάρντ στο 30' ήρθε η κατάρρευση. Ενα γκολ από συνεχόμενα λάθη των «ερυθρόλευκων» που δεν μπόρεσαν όχι μόνο να διώξουν την μπάλα αλλά ουσιαστικά να την χαρίσουν στον σκόρερ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Γκενκ πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 34' με τον Μαλινόφσκι (ωραία ομαδική προσπάθεια), είχε δοκάρι με τον Ντεβάεστ και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 45'! Σε αυτά προσθέστε και το χαμένο πέναλτι στο 7' του Τροσάρντ μιας και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι...

Ενα δεκάλεπτο με Ποντένσε
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς έριξε τον Ποντένσε αντί του Φετφατζίδη και για ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβγαλε στοιχεία στο παιχνίδι του που θέλει να δει ο Μαρτίνς. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση ψηλά. Μάλιστα εάν ο Γκερέρο ήταν πιο προσεκτικός θα είχε μειώσει για τους «ερυθρόλευκους» μετά το... μισό γκολ που του χάριζε ο Ποντένσε.
Ομως από το 55' η Γκενκ κυριάρχησε. Αρχισε να «βομβαρδίζει» την εστία του Χουτεσιώτη (τρεις καλές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού) και σα να μην έφταναν αυτά ήρθε και η ανοησία του Σισέ να χαρίσει ένα ακόμη πέναλτι στους γηπεδούχους το οποίο έγινε και γκολ (στο 65' πάλι ο Τροσάρντ). Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ζεγκρόβα με ωραία ατομική προσπάθεια.

Θετικοί κι αρνητικοί...
Υπάρχουν θετικοί από το ματς του Ολυμπιακού; Ο Τσιμίκας προσπάθησε για μεγάλο διάστημα και έγινε και δημιουργικός στην επίθεση σε μια-δυο περιπτώσεις, ο Γκερέρο ήταν ορεξάτος αλλά έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-1 και ο Ποντένσε όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια του ήταν θετικότητατος. Αντίθετα ο Βούκοβιτς (αν και μπήκε δυνατά) μαζί με τον Σισέ ήταν αρνητικοί ο Μπουχαλάκης δεν μπορούσε να κόψει αλλά ούτε και να δημιουργήσει και οι Φορτούνης, Φετφατζίδης δεν ήταν σε καλή μέρα.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:
Χουτεσιώτης, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Ανδρούτσος), Χριστοδουλόπουλος (80' Κούτρης), Φορτούνης (80' Χατζισαφί), Φετφατζίδης (46' Ποντένσε), Γκερέρο (80' Ανσαριφάρντ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα