Τα μηνύματα των προκριματικών και τα 3 τεστ του Ολυμπιακού πριν την Ευρώπη

Τα μηνύματα των προκριματικών και τα 3 τεστ του Ολυμπιακού πριν την Ευρώπη

Τα μηνύματα των προκριματικών και τα 3 τεστ του Ολυμπιακού πριν την Ευρώπη

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων του

Ο γ΄ προκριματικός γύρος των κυπέλλων Ευρώπης ολοκληρώθηκε, μας έδωσε μηνύματα και νομίζω ότι πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους όλες οι ομάδες μας.

Είδαμε ότι αποκλείστηκαν δύο κυπριακές ομάδες, ο μεν μόνιμος πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ από την Σούντουνα Λιθουανίας, η δε Ανόρθωση από την Λάτσι Αλβανίας…Όπως αποκλείστηκε η Λέφσκι Σόφιας από τη Βαντούζ του Λίχτενσταϊν, που παίζει στη Β’ κατηγορίας Ελβετίας…Όπως πέρασε στα πέναλτι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας τη Ρίγα Λετονίας…Όπως αποκλείστηκε η Γκαμπάλα, που θυμόμαστε τι είχε κάνει σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, από ομάδα του Λουξεμβούργου!...

Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα: ομάδες της πλάκας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πλέον ελάχιστες…Κι οι διαφορές μειώνονται ειδικά κατακαλόκαιρα, αφού πολλά πρωταθλήματα παίζονται η, μόλις ξεκινάνε, σε αντίθεση από άλλα…

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 20 ημέρες πριν το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, Πέμπτη 9 Αυγούστου. Δεν είναι λίγες, αλλά δεν είναι και πολλές. Μπορεί να γοητευόμαστε όλοι από την αναμονή των επόμενων μεταγραφών, αλλά ίσως πρέπει να αντιληφθούμε μία πραγματικότητα: αυτή την στιγμή προέχει για την ομάδα η όσο το δυνατό πιο γρήγορη ενσωμάτωση του Ποντένσε, του Μιράντα και του Φετφατζίδη, δηλαδή των παικτών που ήρθαν πιο μετά από τους Καμαρά, Γκερέρο, Μάνο, Μασούρα. Αλλά ακόμη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα του Γιαννιώτη, του Βούκοβιτς, του Μπουχαλάκη και του Τσιμίκα, που είναι σαν νέα πρόσωπα, ενώ μόλις τώρα, λόγω Μουντιάλ, μπαίνουν κι οι Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει και τις υπόλοιπες μεταγραφές για τις οποίες δουλεύουν καθημερινά στο σύλλογο, όμως ξέρει ότι παράλληλα και πάνω απ΄ όλα πρέπει να μοντάρει την ομάδα του για τα πρώτα προκριματικά. Κι έχει μπροστά του τρία πολύ γερά φιλικά για το κάνει, με Γκενκ, ΠΣΒ και Λεγανές. Λογικά και στα τρία θα βάλει το βασικό σχήμα που θα θέλει να «δέσει», κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει κάνει σε κανένα φιλικό, για διάφορους λόγους, κάνοντας πολλές δοκιμές, ακόμη και σε συστήματα: είδαμε το κλασικό 4-2-3-1, αλλά και το 4-3-3 με ένα κόφτη και δύο εσωτερικά χαφ, όπως και το 4-4-2 και το 3-5-2, ακόμη κι ένα 3-4-2-1.

Κατά βάση στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς θα παίξουν οι ήδη υπάρχοντες παίκτες και πιθανόν ένα-δύο η, και τρεις ακόμη που θα έρθουν μέσα στις προσεχείς ημέρες, το αργότερο σε μία εβδομάδα από σήμερα, ώστε να έχουν ένα δεκαπενθήμερο για να μπουν σιγά σιγά στην ομάδα.

Μεταγραφές θα γίνουν, κι άλλες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι παίκτες που ήδη υπάρχουν δεν έχουν την αξία τους, άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη. Τους κρίνουμε καθημερινά, για τα καλά και τα άσχημα τους. Αλλά σίγουρα δεν έχει νόημα η υποβάθμιση τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.