Επικίνδυνα «άδειος» Παναθηναϊκός με ευθύνη μεγαλομετόχου!

Επικίνδυνα «άδειος» Παναθηναϊκός με ευθύνη μεγαλομετόχου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Επικίνδυνα «άδειος» Παναθηναϊκός με ευθύνη μεγαλομετόχου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το ρόστερ του Παναθηναϊκού που έχει τρομακτικές ελλείψεις εξαιτίας της πολιτικής σμίκρυνσης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ!

Το ζήσαμε και αυτό χθες. Να ψάχνουμε τα... λινκ για να δούμε φιλικό του Παναθηναϊκού. Όχι απέναντι σε καμία τοπική μπυραρία στο Τίλμπουργκ αλλά κόντρα σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η κατάντια που έχει επιβάλλει στον σύλλογο η υπάρχουσα διοίκηση, μια κατάντια που έχει υπό διάλυση τις περισσότερες λειτουργίες μίας κανονικής ποδοσφαιρικής εταιρίας, συνεχίζεται αυτό το καλοκαίρι με την έλλειψη ενδιαφέροντος προβολής των φιλικών στην Ολλανδία. Εδώ για πρώτη φορά μετά από καμία εικοσαριά χρόνια υπάρχει μόνο ένας απεσταλμένος δίπλα στην ομάδα, δείγμα του πως αντιλαμβάνονται τα μέσα την προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Σώστο η λάθος είναι μία πραγματικότητα.

Βέβαια μιλάμε για σταγόνα στον ωκεανό αν σκεφτούμε πως για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του, ο Παναθηναϊκός ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο, όντας στην ίδια μοίρα με τους "μικρομεσαίους" της Λίγκας! Ακόμη ένα... παράσημο για τούτη την διοίκηση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το "τριφύλλι" είχε συμφωνήσει σε όλα με την Nova στις αρχές Μαϊου!

Για την φιλική ήττα από την ΑΖ δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Απο την στιγμή που η μόνη εικόνα που έχουμε είναι από τα στιγμιότυπα και τις μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο γήπεδο, τι ανάλυση να κανείς και που να σταθείς;

Άντε να πεις για τον Κουλιμπαλί που ήταν καλός και άντε να πεις ότι βάσει συνθηκών(πρώτο φιλικό, πολύ δυνατός αντίπαλος) η ομάδα του Δώνη στάθηκε με αξιοπρέπεια. Μέχρι εκεί.

Τα συμπέρασματα των φιλικών είναι για τους προπονητές. Να δουν πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις, να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα, να δώσουν μορφή στην δίκη τους αγωνιστική έκδοση.

Από κει και πέρα, όμως, το μεγάλο συμπέρασμα που έγινε ακόμη πιο ορατό βλέποντας την σύνθεση του Παναθηναϊκού στο χθεσινό φιλικό, έχει να κάνει με το ρόστερ. Προφανώς και κανένα ρόλο δεν παίζει το αποτέλεσμα του φιλικού, προφανώς και 3-0 να έπαιρνε το ματς ο Παναθηναϊκός η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που μέτρα και όχι ένα αποτέλεσμα σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Μιλάμε για ένα ρόστερ με τρομακτικές ελλείψεις, ένα έμψυχο δυναμικό που έχει παρα πολλά κενά εξαιτίας δυο δεδομένων(απαγόρευση μεταγραφών/σκληρότατο "μνημόνιο)με κοινό παρανομαστή. Την πολιτική σμίκρυνσης του συλλόγου από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με τους: Κότσαρη, Θεοχάρη, Μαυρομάτη, Οικονομόπουλο, Κουντουριώτη, Αποστολάκη, Σταϊκο, Τζανδάρη, Μπουζούκη, Χαντζάρα και Πίσπα.

Μια ενδεκάδα ομάδας Νέων με εξαίρεση τον Τζανδάρη!

Όχι από επιλογή του κλαμπ(κανένας φυσιολογικός συλλογος στον κόσμο δεν βάζει στην πρώτη ομάδα 10-12 παιδιά μέσα σε ένα καλοκαίρι) αλλά από ανάγκη, γιατί δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες στο έμψυχο δυναμικό!

Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν σπουδαίο ταλέντο και αποτελούν "κεφάλαιο" για τον σύλλογο. Κάποιοι από αυτούς θα βοηθήσουν και θα έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν φέτος αν καταφέρουν να αντέξουν την πίεση.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι πως το ρόστερ του είναι επικίνδυνα άδειο, όσο ταλέντο και αν έχουν αυτά τα παιδιά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το "τριφύλλι" ξεκινά στο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς ενώ η γενικότερη ατμόσφαιρα μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον κόσμο να έχει ξενερώσει όσο δεν πάει.

Και δεν είναι μόνο το βάθος λύσεων που δεν υπάρχει αλλά και στις βασικές επιλογές ο Παναθηναϊκός είναι "γυμνός" σε κομβικές θέσεις. Όχι μόνο στον σεντερ φορ που λείπει και δεν υπάρχει περιθώριο αστοχιας(όσο δύσκολο και αν είναι με μπατζετ 300-400.000 να βρεις παίκτη με εύκολο γκολ) αλλά τόσο στους δύο παίκτες πίσω από το "9" στο 3-4-2-1 όσο και στην δημιουργία από τον άξονα της μεσαίας γραμμής και στα στόπερ.

Σε τούτη την γωνιά κόντρα στην γενική απάθεια θα συνεχίσουμε να βαράμε... καμπανάκια ενόψει της νέας πιο δύσκολης σεζόν στην ιστορία του συλλόγου!

Ο Παναθηναϊκός πρέπει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο έμπειρους, πιο αξιόλογους Έλληνες Κ23, παίκτες ενδεκαδάτους! Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Πούγγουρας, περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές στην Λίγκα αρκεί να υπάρχει διάθεση να μπει το χέρι στην τσέπη. Στην πράξη όχι στα λόγια.

Δεν γίνεται να ψάχνει ο Νταμπίζας υπό δοκιμή παίκτες όπως ο Χαντζάρας και ο Ρέγκάκος, δεν γίνεται να ξεκινήσει η σεζόν και ο Παναθηναϊκός να έχει τόσο μεγάλα κενά.

Η παρουσία του Δώνη στον πάγκο είναι ικανή να μειώσει το χαντικαπ ποιότητας αλλά μιλάμε για προπονητή. Όχι για μάγο...

Υ.Γ: Για τα διοικητικά θα τα πούμε αναλυτικά όταν υπάρχει εξέλιξη ουσιαστική. Όχι επικοινωνιακή, όχι ανούσιες διαρροές.

Πλέον μετράνε οι πράξεις.

Και επιτέλους, θα μάθουμε ποιους εκπρόσωπει ο Παϊρότζ ή δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί θα... εξαγριωθεί ο κοιμώμενος προς το παρον κόσμος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.