Ο Λουτσέσκου βλέπει άλλα πράγματα…

Ο Λουτσέσκου βλέπει άλλα πράγματα…

Ο Λουτσέσκου βλέπει άλλα πράγματα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το σημερινό φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και την σημαντική ατάκα του Λουτσέσκου για τους επιθετικούς της ομάδας, ενώ κάνει μερικά σχόλια για τα διαρκείας των ομάδων και φυσικά για τον… παράξενο τελικό του μουντιάλ.

Περιμέναμε να δούμε σήμερα τους βασικούς του ΠΑΟΚ απέναντι στην Αντβέρπ, αλλά αυτή η… περιέργεια πήρε παράταση για λίγες ώρες. Η ομάδα που θα παραταχθεί απέναντι στη Βασιλεία σε εννιά μέρες, θα παίξει αύριο κόντρα στη Ντε Γκραάφτσαπ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τους Βέλγους με 3-1, αφού αυτό το σύνολο δεν μπορούσε να βρεθεί εύκολα ούτε στην άμυνα, ούτε στη δημιουργία παιχνιδιού. Με αυτή την αμυντική διάταξη εξάλλου (Χατσερίδη στόπερ και αριστερό μπακ τον χαφ Μπαλογιάννη) ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πέντε-έξι φάσεις και στο περασμένο φιλικό με τη Γάνδη.

Σε ατομικό επίπεδο ο Λάμπρου συνεχίζει να ανεβάζει τις μετοχές του, ο Χαρίσης το «παλεύει» στο κέντρο, ο Ζαμπά έχει εξάρσεις, ο Ουάρντα προσπαθεί να μπει στο κλίμα και… ο Μυστακίδης δεν χαρακτηρίζεται από τον προπονητή του ως… στράικερ.

«Παίζουμε με τον Μπαλογιάννη που δεν είναι αριστερό μπακ και τον Μυστακίδη που δεν είναι σέντερ φορ και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη θέση».

Εδώ έχουμε ένα θέμα όπως καταλαβαίνουν όλοι…(Ή μήπως όχι όλοι;)

Αν ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του έχει τον Πρίγιοβιτς και πίσω τον Μυστακίδη τον οποίο όμως ο προπονητής δεν «βλέπει» ως επιθετικό και μάλιστα λέει… «πήγαν καλύτερα στην επίθεση Πέλκας και Ελ Καντουρί στο περασμένο ματς…» τότε κάτι πρέπει να γίνει.

Είναι σα να του λέει κάποιος… « δεν έχουμε ανάγκη από φορ» και αυτός να απαντάει σήμερα ότι… «μετά τον Πρίγιοβιτς, δεν έχουμε άλλη λύση».

Ό, τι δεν μπορούν να συνεννοηθούν πάντως το ξέρουμε και δεν είναι κάτι άγνωστο... Σε κάθε περίπτωση καλά να είναι ο Πρίγιοβιτς και μερικοί ακόμη βασικοί του ΠΑΟΚ…

* Διάβαζα ότι η ΑΕΚ έχει δώσει περίπου οκτώ χιλιάδες διαρκείας… Από την άλλη η συγκεκριμένη (και όχι στο περίπου) ενημέρωση από Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι… « ο ΠΑΟΚ μέχρι χθες έδωσε 7836 διαρκείας». Η ΑΕΚ ξεκίνησε 21/6 και ο ΠΑΟΚ στις 28 Ιουνίου, ενώ τα εκδοτήρια άνοιξαν 2 Ιουλίου! Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι βέβαιο ότι θα δώσει πολλά παραπάνω διαρκείας από αυτούς που πανηγύρισαν το πρωτάθλημα και έκαναν φοβερή σεζόν! Ο ΠΑΟΚ του οποίου ο κόσμος πέρυσι έχασε 11 εντός έδρας ματς και νιώθει πάντα αυτή την απογοήτευση για ότι συνέβη στο τέλος με την κλοπή και τους δύο μηδενισμούς.

* Το μουντιάλ έκλεισε με έναν τελικό που σε πολλές περιπτώσεις θύμισε... κωμωδία. Είδαμε πολλά παράξενα έως και διασκεδαστικά μέσα στο παιχνίδι, αυτό που έγινε νωρίς-νωρίς σε ένα στάδιο γεμάτο με ανθρώπους που έτρωγαν… πατατάκια.

Είδαμε λοιπόν:

- Την Γαλλία να μην περνάει το κέντρο επί μισή ώρα, αλλά με ένα ανύπαρκτο φάουλ να βάζει γκολ με σκόρερ τον… Μάντζουκιτς και τον Σούμπασιτς να μην πηδάει ούτε… εφημερίδα (καθημερινή και όχι Κυριακάτικη…).

- Την Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο να μην βγάζει καμία φάση, να έχει μία τελική και τελικά να πετυχαίνει δύο γκολ!! (Φοβερά πράγματα…)

- Όλα αυτά με όλους τους Γάλλους σταρ να μην βρίσκονται ούτε σε πέντε μέτρα… (Χειρότερο ματς του Καντέ δεν έχουμε δει ποτέ. Του Ματουϊντί επίσης. Του Παβάρ, του Ζιρού. Και ευτυχώς που ήρθε το δεύτερο μέρος για να διακριθεί ο Πογκπά και ο Εμπαπέ).

- Τους Κροάτες να παίζουν τελικά χωρίς τερματοφύλακα! Αν έβαζε ο Κροάτης στο τέρμα του τον… Γάλλο Ματαντά, θα έκανε μεγαλύτερη προσπάθεια για να πέσει έστω σε μία φάση!! (Οι μόνοι που δεν πήραν ποτέ χαμπάρι ότι ο Σούμπασιτς έχει χτυπήσει από τον προημιτελικό, ήταν φυσικά οι Άγγλοι).

- Και εκεί που λες ότι ο Σούμπασιτς εκθέτει με την επιλογή να παίξει όλη τη διοργάνωση, έρχεται και ο Λιορίς να κάνει το δώρο στο 4-2 για να του κλέψει ένα κομμάτι της δόξας.

Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά μαζί σε έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Υποθέτω ότι η κόπωση (σωματική και πνευματική) επηρέασε πολύ κόσμο.

Έστω και έτσι… η Γαλλία προφανώς και κέρδισε δίκαια αυτή τη διοργάνωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.