Ο ΟΦΗ 2018/19 στα «χαρτιά» και στο γήπεδο (pics)

Ο ΟΦΗ 2018/19 στα «χαρτιά» και στο γήπεδο (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Ο ΟΦΗ 2018/19 στα «χαρτιά» και στο γήπεδο (pics)

bet365

Με τις περισσότερες μεταγραφές να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τον Νίκο Παπαδόπουλο να ψάχνει τα τελευταία κομμάτια του «παζλ», το gazzetta.gr επιχειρεί μια καταγραφή του έμψυχου υλικού, τοποθετώντας τους παίκτες στο… γήπεδο.

Το «άλμα» από τη Football League στη Superleague είναι μεγάλο για όλους, ανεξάρτητα από το όνομα ή την ιστορία. Για τον ΟΦΗ, το γεγονός ότι επιστρέφει στα «σαλόνια» αποτελεί λόγο ευφορίας, ωστόσο από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, αν ο σύλλογος δεν εξασφαλίσει την ανέφελη προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.

Αμα τη λήξει της σεζόν 2017/18, ο προγραμματισμός για την επόμενη αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε σε όλα τα επίπεδα. Αρχικά, εξασφαλίστηκε η παραμονή του «αρχιτέκτονα» της ανόδου, Νίκου Παπαδόπουλου, στον οποίο πιστώθηκε η εξαιρετική πορεία στη Football League, αλλά και ο ρόλος που έπαιξε στις δύσκολες στιγμές.

Ακολούθησε η εκκαθάριση του ρόστερ από παίκτες που δεν υπολογίζονταν, όπως ο Μανώλης Μονιάκης, ο Σέρχιο Λεάλ, ο Κώστας Κιάσσος, ενώ ο Νίκος Βαφέας επέστρεψε στον Απόλλωνα Σμύρνης, απ’ όπου είχε παραχωρηθεί ως δανεικός. Ο «αρχικανονιέρης» της ομάδας με 27 γκολ Δημήτρης Μάνος πωλήθηκε στον Ολυμπιακό, ενώ ελεύθεροι έμειναν και οι Νίκος Πορτουλίδης και Αλέξανδρος Περογαμβράκης.

Από κει και πέρα, πήραν μπρος οι μεταγραφικές «μηχανές». Κατά σειρά, Δημήτρης Σωτηρίου, Παύλος Κυριακίδης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Νίκος Κοροβέσης, Βαγγέλης Πλατέλλας, Μιγκέλ Μεγιάδο και Χουάν Νέιρα έφτασαν στο Ηράκλειο, ενδυνάμωσαν το ρόστερ και «κάλυψαν» τα κενά που υπήρχαν.

Παράλληλα, μαζί με όσους πρωταγωνίστησαν στη χρονιά της ανόδου, δίνουν πια μια σχετικά σαφή εικόνα για τον ΟΦΗ που θα βλέπουμε του χρόνου στη Superleague. Με τον σύλλογο να ψάχνει για έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο της άμυνας και έναν στην επίθεση, συν όποια άλλη ανάγκη κριθεί πως υπάρχει, οι Ηρακλειώτες μετρούν πια παραπάνω από μια λύσεις σχεδόν σε κάθε θέση της 11αδας.

Στο τέρμα, ο βασικός την περσινή σεζόν Στρέζος (31 συμ) θα «χτυπηθεί» με τον Σωτηρίου, ενώ οι Παναγιώτου και Δερμιτζάκης τους συμπληρώνουν.

Δεξιά στην άμυνα, το «δίδυμο» Μπολάκη-Αργυρόπουλου, που πέρυσι έφτασαν τις 28 και 14 συμμετοχές αντίστοιχα θα καλύψει την πλευρά, ενώ εκεί μπορεί να βοηθήσει και ο Κυριακίδης. Αντίστοιχα αριστερά, ο Δεληγιαννίδης ήρθε να συμπληρώσει τον Κοιλιάρα, που έπαιξε 18 συμμετοχές τη σεζόν 2017/18, ενώ τις υπηρεσίες του εκεί θα προσφέρει και ο Νίκος Κοροβέσης.

Στο κέντρο της άμυνας, Κομεσίδης (34 συμ) και Ποτουρίδης (33 συμ) συνεχίζουν, με τον Φάζο (8 συμ) να τους συμπληρώνει και τον 20χρονο Παναγιώτη Νηστικάκη να μπαίνει στο ρόστερ. Δεδομένα θα αναζητηθεί ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

Αντίθετα, πλήρης φαίνεται η ομάδα στο κέντρο, όπου στους «παλιούς» Νάστο (29 συμ), Παπαστεργιανό (24 συμ), Κοντογιάννη (4 συμ), Οικονόμου (2 συμ) και Πλευράκη (4 συμ) προστέθηκαν ο Μεγιάδο και ο Κυριακίδης. Ενδεχομένως υπάρξει κίνηση και γι’ άλλον παίκτη, αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση, δίχως πάντως να αποτελεί προτεραιότητα.

Στις πτέρυγες, ο Κουτσιανικούλης (31 συμ) έμεινε και πλαισιώθηκε από τον Πλατέλλα και τον Κοροβέση. Στην ίδια θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο Δεληγιαννίδης, ενώ υπάρχει και ο 16χρονος Νοικοκυράκης, που πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας.

Ο Νέιρα ήρθε για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ, με τον Ντίνα να προέρχεται από ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν με τον ΟΦΗ, όπου μέτρησε 10 γκολ και 4 ασίστ σε 17 παιχνίδια. Η ικανότητά του να παίξει και στα πλάγια δίνει αρκετές επιλογές στον Νίκο Παπαδόπουλο για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, στην επίθεση, ο Πατρίκ Βουό βρήκε τον εαυτό του στην Κρήτη, μετά από ένα κακό πρώτο εξάμηνο στη Λαμία, πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 17 παιχνίδια με τους Ηρακλειώτες. Πιο πίσω στο «κάδρο» βρίσκεται ο νεαρός Κουράκης. Σ’ αυτή τη θέση θα γίνει σίγουρα μεταγραφή.

Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα του ρόστερ του ΟΦΗ στο… γήπεδο:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα