Το συγκινητικό «αντίο» του Ποντένσε στη Σπόρτινγκ και τα... καρφιά για τη βία (pic)

Το συγκινητικό «αντίο» του Ποντένσε στη Σπόρτινγκ και τα... καρφιά για τη βία (pic)

bet365

Ο Ποντένσε, μέσω ενός μακροσκελούς μηνύματος, έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στον Ολυμπιακό.

Στα μέσα Μαΐου, οπαδοί της Σπόρτινγκ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν παίκτες της ομάδας.

Αυτό το περιστατικό θορύβησε τον Ποντένσε, ο οποίος αγριεύτηκε απ' αυτό το περιστατικό και στο «αντίο» του στο σύλλογο που ανήκε από το 2005 όταν και πήγε στις ακαδημίες του συλλόγου αναφέρθηκε σ' αυτό το περιστατικό.

Ο 22χρονος εξτρέμ, μ' αυτόν τον τρόπο ευχαρίστησε τους πάντες στα «λιοντάρια», έκλεισε την πόρτα στην παρτίδα του και ετοιμάζεται να ανοίξει αυτή του Ολυμπιακού.

Το μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Instagram:

Προς όλους τους Sportinguists:

«Δεν σχολίασα κάτι για το θέμα πριν, επειδή δεν ήξερα το μέλλον μου, το οποίο θα μπορούσε να είναι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ξεκάθαρα το πέρασμά μου στη Σπόρτινγκ τελείωσε κι αυτό το πέρασμα δεν ήταν μικρό. Σκέφτηκα όσο περισσότερο γινόταν την απόφαση αυτή.

Υπήρξαν 13 χρόνια με το λιοντάρι στο στήθος, ήταν τεράστια τιμή και είμαι εντελώς ευγνώμων. Μεγάλωσα στην Σπόρτινγκ. Χρωστάω στη Σπόρτινγκ ό,τι είμαι ως άνθρωπος και αθλητής. Γνώρισα ανθρώπους που θα κουβαλάω για πάντα», λέει αρχικά ο Ποντένσε και συνεχίσει:

«Για μένα το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος για να ζεις, είναι μια κατάσταση για τη συναισθηματική μου ισορροπία και με τα πρόσφατα συμβάντα απέτυχα να βρω αυτήν την αρμονία, χρειάζομαι να παίζω.

Στα όσα μου δίδαξαν στη Σπόρτινγκ κανείς δεν μου έμαθε να αντιμετωπίζω ένα περιβάλλον με απειλές, βία όπου φοβήθηκα για την ασφάλεια τη δική μου. Το ποδόσφαιρο ή κάποιο άλλο άθλημα δεν πρέπει να είναι έτσι.

Εμείς, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε πολλά περισσότερα απ' ότι είμαστε μέσα στις τέσσερις γραμμές. Εχουμε οικογένεια, φίλους, συναισθήματα, αλλά αυτά τα εμπόδια δεν είναι πάντα σεβαστά.

Ψάχνω για νέους στόχους, προσπαθώντας να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό πάντα, αλλά ποτέ με κανέναν τρόπο, δεν θα ξεχάσω το σύλλογο που μου έδωσε τόσα πολλά και που θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Σας λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια, σας ευχαριστώ τουλάχιστον για τον σεβασμό.

Σ' ευχαριστώ Σπόρτινγκ! Και όλους αυτούς που με υποστηρίζουν.

Ντάνιελ Κάστλ Ποντένσε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα