H «νέα» Λαμία παίρνει μορφή (pics)

H «νέα» Λαμία παίρνει μορφή (pics)

bet365

Μετά την ανακοίνωση του Χερόνιμο Μπαράλες, η Λαμία συμπλήρωσε την κορυφή της επίθεσης και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα στο ρόστερ της σεζόν 2018/19 και τα κενά που απομένουν να καλυφθούν.

Εν αρχή ην… η άμυνα. Στη συνέχεια έγιναν όσα έπρεπε στο κέντρο και το «κερασάκι» ήρθε στη γραμμή κρούσης. Πλέον το έμψυχο δυναμικό της Λαμίας έχει πάρει κατά μεγάλο ποσοστό τη μορφή που θα έχει τη νέα αγωνιστική χρονιά κι απομένουν μόνο ορισμένες θέσεις, που μένουν προς κάλυψη.

ΕΝΑΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ «ΣΙΓΟΥΡΟΣ»

Για τη θέση του τερματοφύλακα, συνδετικό κρίκο με την περσινή «έκδοση» των Φθιωτών αποτελεί ο Νίκος Μελίσσας. Ο 25χρονος γκολκίπερ αγωνίστηκε πέρυσι 4 φορές στο πρωτάθλημα, «πέφτοντας» πάνω στον εξαιρετικό Νίκο Παπαδόπουλο.

Αυτός πλέον βρίσκεται στον Αστέρα Τρίπολης και απλώνεται… πεδίο δόξης λαμπρόν για τον Έλληνα τερματοφύλακα να «χτυπηθεί» με όποιο (δεδομένο) νέο μεταγραφικό απόκτημα, για να κερδίσει τη θέση του βασικού. Ο σχεδιασμός της Λαμίας προβλέπει αυτό, δηλαδή ένα δίδυμο, με τον έναν να ανταγωνίζεται ευθέως τον άλλον.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΣ ΣΤΟΠΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ

Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη γραμμή των «κυανόλευκων». Δεξιά, η επιστροφή του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου ως δανεικός από την ΑΕΚ «κλειδώνει» τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο εξαιρετικός την περσινή σεζόν 26χρονος μπακ (29 συμ, 2 γκολ) ετοιμάζεται για μια άλλη «γεμάτη» χρονιά, σε ένα γνώριμο περιβάλλον και με τον Μπάμπη Τεννέ να τον γνωρίζει καλά.

Αριστερά, ο Θανάσης Παντελιάδης αποτελεί παρελθόν και στη θέση του βρίσκεται πλέον ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι, που έφυγε από τον Πλατανιά (25 συμ.) και θα συνεχίσει στη Superleague. Τον Βραζιλιάνο θα πλαισιώσει ο Ιορδάνης Παπαργυρίου, που ανανέωσε με την ομάδα (4 συμ.).

Στο κέντρο της άμυνας, «συνταγή» που πετυχαίνει δεν αλλάζει εύκολα κι αυτό συνέβη με τον αρχηγό Ανέστη Αναστασιάδη και τον Μαρκ Ασίγκμπα. Αμφότεροι ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους κι έχουν το προβάδισμα για την 11αδα. Ως εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στο ρόστερ ο νεοφερμένος Βασίλης Πλιάτσικας και ο Ντέιβιντ Άντρονικ (3 συμ), στον οποίο δόθηκε «ψήφος» εμπιστοσύνης για τη νέα χρονιά.

Δεδομένα πάντως θα αποκτηθεί ένας στόπερ. Το συμβόλαιο του Χρήστου Κουκόλη ολοκληρώθηκε, δίχως ακόμα να έχει γίνει κάποια κίνηση προς ανανέωση, ενώ οι κουβέντες που είχαν γίνει με τον Χρήστο Καρυπίδη τον Μάιο δεν είχαν συνέχεια. Η ενίσχυση πάντως είναι δεδομένη.

«ΚΑΙΕΙ» Ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ

Στον άξονα, ο Μάρκο Μπλάζιτς (27 συμ) θα συνεχίσει στο ΔΑΚ, αφού πέρυσι ήταν κομβικός στα πλάνα του Τεννέ. Δίπλα του προστέθηκαν ο Βασίλης Πλιάτσικας και ο Ελίνι Δημούτσος, μετά την παρουσία τους στον Πλατανιά και θα καλύψουν το κενό του Σουλεϊμάν Όμο (25 συμ). Πιο «πίσω» βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μπουλούλης, που πέρυσι αγωνίστηκε 11 φορές, τις περισσότερες ως αναπληρωματικός.

Δεξιά στα εξτρέμ δεσπόζει η παρουσία του Θανάση Καραγκούνη, στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από μια τετραετία στην Ολλανδία και την Τσβόλε. Αριστερά ο Ντένις Επστάιν θα ενισχύσει την πτέρυγα και οι δυο τους θα καλύψουν τα κενά που άφησαν ο Νόε Ακόστα και ο Βάντερσον.

Πίσω από τον σέντερ φορ ακόμα δεν υπάρχει ούτε εικόνα, αλλά ούτε και παίκτης, μετά τη φυγή ενός εκ των MVP της σεζόν 2017/18, Πίτι (27 συμ, 5 γκολ, 3 ασίστ). Το κενό στη συγκεκριμένη θέση είναι εμφανές και οπωσδήποτε θα υπάρξει μεταγραφή, αφού ο Ισπανός ήταν ποιοτικός και καθοριστικός.

ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο Χερόνιμο Μπαράλες έρχεται ξανά στα μέρη μας, θέλοντας να κερδίσει πάλι τις εντυπώσεις, μετά την παρουσία του με τον Αστέρα Τρίπολης τη διετία 2013-2015, με τον οποίο κατέκτησε και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Superleague με 17 γκολ.

Ο Εβγκέν Μπούντνικ θα συνεχίσει στη Λαμία μετά την περσινή του παρουσία από τον Ιανουάριο κι έπειτα (13 συμ), ενώ ο Νίκος Τσούκαλος (16 συμ, 2 γκολ) θα τους πλαισιώνει, ενώ υπολογίζεται και για το αριστερό «φτερό» της επίθεσης, όπου αγωνίστηκε και πέρυσι.

Στη «σούμα», μαζί με τον τερματοφύλακα, τον στόπερ και το «δεκάρι» που θα γίνουν κάτοικοι Λαμίας, το ρόστερ του συλλόγου θα είναι αριθμητικά ισάξιο με το περσινό. Μένει να φανεί πως θα συνεχιστεί η ίδια πετυχημένη συνταγή, που κράτησε τον σύλλογο στη Superleague στην πρώτη του σεζόν στα «σαλόνια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα