Μιγκέλ Μεγιάδο: Ένας «σκύλος» στο Γεντί Κουλέ (pics & vids)

Μιγκέλ Μεγιάδο: Ένας «σκύλος» στο Γεντί Κουλέ (pics & vids)

Μιγκέλ Μεγιάδο: Ένας «σκύλος» στο Γεντί Κουλέ (pics & vids)

bet365

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ κι έρχεται στην Ελλάδα για να (απο)δείξει το παθιασμένο στυλ παιχνιδιού και την ικανότητά του να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του μακριά από την Αργεντινή και με άλλη φανέλα απ’ αυτή της Τσακαρίτα.

Το καλούπι του δεν διαφέρει πολύ απ’ όσα φαντάζεται κάποιος, όταν ακούει για έναν Αργεντινό αμυντικό χαφ. Ξυρισμένο κεφάλι, όχι πρώτο μπόι (1.76), σκληρά τάκλιν, η μια «μάχη» μετά την άλλη. Ένας κόφτης που πέφτει στη «θάλασσα» της μεσαίας γραμμής και προσπαθεί να κόψει ό,τι κόβεται. Έτσι έκανε καριέρα ο Μιγκέλ Μεγιάδο κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στον ΟΦΗ, παίρνοντας σε ηλικία 25 ετών την απόφαση να ξενιτευτεί για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Τα χρώματα της Τσακαρίτα του ταίριαξαν με το «καλημέρα». Γεννημένος στο Ρίο Νέγρο, περιφέρεια της Αργεντινής που συνορεύει με το Μπουένος Άιρες, μπήκε στις ακαδημίες της από τα 17 του χρόνια και κάλυψε όλη την απόσταση μέχρι την πρώτη ομάδα. Το 2012 (1/9) έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην κατηγορία της Πριμέρα Β’ Μετροπολιτάνα, στη νίκη επί της Τριστάν Σουάρες με 1-3 και λίγες εβδομάδες αργότερα (27/10) σκόραρε για πρώτη φορά με τους «φουνεμπρέρος».

Αυτό ήταν το «διαβατήριό» του για τη βασική 11αδα της Τσακαρίτα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/13 με 26 συμμετοχές, σε ηλικία 20 χρονών! Εντούτοις, δεν αρκούσαν για να τον κρατήσουν στο ρόστερ την επόμενη χρονιά, όταν και παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ντεπορτίβο Μέρλο. Έπαιξε σε 18 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πριν γυρίσει ξανά στην Τσακαρίτα και παίξει άλλα 13, σκοράροντας 1 γκολ.

Έκτοτε καθιερώθηκε στη βασική ομάδα των «τρικολόρ», φτάνοντας τις 168 συμμετοχές ως τη σεζόν 2017/18, δηλαδή περίπου 34 ανά χρονιά. Το μαχητικό του στυλ, τα ακούραστα τρεξίματα και η ανθεκτικότητά του στο χώρο του κέντρου, όπου διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες, τον έβγαλαν στον «αφρό», μέχρι το φετινό καλοκαίρι.

Ο υποβιβασμός της Τσακαρίτα από τη Superliga στη National B’ σήμανε την ανάγκη της ανανέωσης στους «φουνεμπρέρος», αφού η χρονιά είχε πολλές ήττες (17 σε σύνολο 27 αγώνων) και κακή πορεία ως την 26η θέση, μόλις δυο πάνω από τον «πάτο».

Ο παλιός τερματοφύλακας του συλλόγου, Χόρχε Βιβάλδο, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και δήλωσε «ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου» για τη δουλειά. Ωστόσο για τον Μεγιάδο, μετά από έξι χρόνια στην Τσακαρίτα και συνολικά μια… ζωή με τα χρώματά της, ήρθε η ώρα της αλλαγής. Ως και τις αρχές Ιουνίου τα ρεπορτάζ τον ήθελαν να ανήκει στο γκρουπ των παικτών που θα συνέχιζαν και θα αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο με τους νεοφερμένους, την ώρα που η ομάδα θα έβαζε τον στόχο της επιστροφής στην πρώτη κατηγορία.

Η πρόταση από τον ΟΦΗ ωστόσο αποδείχθηκε δελεαστική για τον 25χρονο. Από τις ακτές του Ατλαντικού, ο Μεγιάδο θα βρεθεί πια στη Μεσόγειο και χωρίς να αλλάξει κλίμα και συνήθειες, θα προσπαθήσει να δώσει τις απαντήσεις και να δείξει γιατί η Τσακαρίτα επέμεινε στο μισό εκατομμύριο ως opt-out στο συμβόλαιό του, στις συζητήσεις με τους Ηρακλειώτες.

Μένει να φανεί αν η Superleague θα ταιριάξει στον σκληροτράχηλο κόφτη, που αλλάζει ομάδα και χώρα για πρώτη φορά στην καριέρα του...

Δείτε τον εν δράσει:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα