ΠΑΟΚ-Βασιλεία… μεταγραφές και διαρκείας!

ΠΑΟΚ-Βασιλεία… μεταγραφές και διαρκείας!

ΠΑΟΚ-Βασιλεία… μεταγραφές και διαρκείας!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, για τις απώλειες της Βασιλείας, αλλά και τα διαρκείας του Δικεφάλου που όλα δείχνουν ότι θα αυξηθούν σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι.

Δυο καλές, μια ανάποδη, δυο καλές, μια ανάποδη! Η θεία Βίστα πλέκει το κασκόλ στο Μουντιάλ!

Ούτε τρεις εβδομάδες δεν έμειναν για τους πρώτους μεγάλους φετινούς τελικούς του ΠΑΟΚ. Δύσκολο πράγμα να δίνεις τέτοια παιχνίδια μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Στον Δικέφαλο του Βορρά υπάρχει μία γκρίνια με τις ασυνεννοησίες που παρατηρούνται αναφορικά με το ρόστερ, τα κενά του και γενικότερα με αυτά που «χαρακτηρίζονται»… μεταγραφικά θέματα. Αυτό μέχρι ενός σημείου είναι λογικό και θεμιτό, αφού όπου υπάρχουν απαιτήσεις και μεγάλοι στόχοι και όπου περιμένεις κάποια απλά πράγματα τα οποία δεν υλοποιούνται για χαζούς λόγους, τότε δημιουργείται μουρμούρα. Εξάλλου μεγάλη ομάδα χωρίς πίεση-γκρίνια και μουρμούρα δεν υπάρχει… Στο κάτω-κάτω η μεγάλη ομάδα γίνεται μεγαλύτερη, όταν τα αντιμετωπίζει και τα ξεπερνάει όλα αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι μεταγραφές δεν κάνεις για να κερδίσεις έναν αγώνα, όσο κρίσιμος και αν είναι αυτός. Μεταγραφές κάνεις για να βελτιώσεις την ομάδα σου, να καλύψεις κενά, να την ανεβάσεις επίπεδο και κάπως έτσι να αυξήσεις τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων που βάζεις για ένα ή για πολλά χρόνια.

Άρα και ο ΠΑΟΚ δεν κάνει μεταγραφές για να κερδίσει τη Βασιλεία… Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια λογική…

Ο ΠΑΟΚ βέβαια που έχει ως πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Ληγκ και τελικά την παρουσία στους ομίλους.

Που καταλήγουμε με βάση όλα τα παραπάνω;

Ότι ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφές για… τα επόμενα χρόνια, αλλά καλό θα ήταν να κλείσει ή να μη δημιουργεί κάποιες τρύπες στο ρόστερ του και έτσι να μειώσει μερικές αδυναμίες που έχει σε πρόσωπα και χαρακτηριστικά, ώστε να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές πρόκρισης σε αυτά τα πρώτα ματς της χρονιάς.

Οι μεταγραφές έχουν μακροπρόθεσμο στόχο, αλλά η προετοιμασία στην οποία δημιουργούνται κάποια θέματα αυτή την περίοδο (όπως τα περιέγραψε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο προπονητής δηλαδή) γίνεται και –ή κυρίως- για τη Βασιλεία.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, δικαιολογία δεν πρέπει να δημιουργείται σε κανέναν. (Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε καλά ότι θεωρώ την… δικαιολογία και το άλλοθι, μία μεγάλη αρρώστια των αποδυτηρίων και πάντα προσέχω να μην «βοηθάω» στην εξάπλωση τέτοιων καταστάσεων).

Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα και σίγουρα μπορεί να προκριθεί απέναντι στους Ελβετούς, όσα λάθη, παραλείψεις και ασυνεννοησίες και αν παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η Βασιλεία, η οποία σε σχέση με πέρυσι «έχασε» τέσσερις βασικούς της παίκτες! Η ομάδα τους πούλησε, γιατί αυτή είναι η πολιτική της για να επιβιώσει ή και να μεγαλώσει με όσα θα κερδίσει και θα επενδύσει στην πορεία. Αυτό είναι πολύ καλό νέο για τον ΠΑΟΚ και μακάρι να το εκμεταλλευτεί. Γιατί δεν γίνεται όταν χάνεις τέσσερις βασικούς και πραγματικά καλούς παίκτες όπως οι (Λανγκ, Ελιουνούσι, Βάτσλικ και Φράνσον) να μην επηρεάζεσαι σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα ματς της νέας σεζόν.

* Ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός οφείλει να βλέπει αυτό που κάθε μέρα συμβαίνει με τον κόσμο του στα γραφεία της Τούμπας. Να το βλέπουν τα στελέχη και να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που έχουν για να φανούν αντάξιοι σε αυτή την αφοσίωση ή σ’ αυτό το πάθος των φιλάθλων για την ομάδα.
Τα διαρκείας φεύγουν με ρυθμό 700 καρτών ανά ημέρα!! Μέσα σε τρεις μέρες, η ΠΑΕ έχει διαθέσει 2635 εισιτήρια διαρκείας. (Είχαν προηγηθεί και δύο μέρες διαδικτυακής διάθεσης).

Προσέξτε! Το 1/3 αυτών είναι νέοι κάτοχοι!! Οι περσινοί (ήρωες αφού έχασαν 11 ματς) θα πάρουν και φέτος και όλα δείχνουν ότι σε αυτούς θα προστεθεί και ένα μεγάλο ποσοστό νέων ενδιαφερόμενων για εξασφαλισμένη θέση στην Τούμπα, όλη τη νέα χρονιά.

ΠΑΟΚ είσαι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.