Μορσί, ένα μεγάλο... παιδί

Μορσί, ένα μεγάλο... παιδί

Γιώργος Ντυμένος
Μορσί, ένα μεγάλο... παιδί

bet365

Ο νέος φορ της Λάρισας «κουβαλά» πολύ «τρέλα», ενώ δείχνει ικανός να αλλάζει κόμμωση σχεδόν κάθε μέρα!
Ο Μπασέμ Μορσί μπήκε λοιπόν στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Ο Αιγύπτιος φορ είναι μία «υπέρβαση» για τη Λάρισα και ξεκινάμε με δεδομένο πως το περασμένο καλοκαίρι τα αγγλικά ταμπλόιντ ανέφεραν πως ενδιαφέρονται για εκείνον η Στόουκ, η Αστον Βίλα και η Γουέστ Μπρόμγουιτς. Αυτό... λέει πολλά.
Αλλωστε και οι ποδοσφαιρικές του επιδόσεις «δικαιολογούν» τον σχετικό ντόρο. Με 18 γκολ τη σεζόν 2014/15 οδήγησε τη Ζάμαλεκ στο νταμπλ, έκτοτε πήρε και δύο Κύπελλα στην πατρίδα του και γενικότερα είναι ένας από τους κορυφαίους στράικερ στη χώρα του.
Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Γιατί δεν είναι στα γήπεδα της Ρωσίας; Κυρίως από τη στιγμή που σε 10 εμφανίσεις του με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έχει ήδη πετύχει 7 γκολ. Αιτία λοιπόν είναι η «διαμάχη» του με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Μορσί είναι ένα μεγάλο... παιδί. Κανείς δεν αμφισβητεί τον χαρακτήρα του, αλλά προβάλει ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Για παράδειγμα. Πριν από μερικά χρόνια στους παίκτες της Ζάμαλεκ μεταφέρθηκε πως «απαγορεύεται» να κάνουν δηλώσεις στα Media. Εκείνος όμως μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι με αφορμή την κακή, εκείνη τη στιγμή, πορεία της ομάδας και αυτόματα κλήθηκε να καταβάλει «τσουχτερό» πρόστιμο. Το ένιωθε και το έκανε...
Αλλά μην του... πειράξει κανείς την μπάλα. Προβάλει παθολογικά ερωτευμένος μαζί της. Εχει αγωνιστεί μετά από σοβαρό τροχαίο που ενεπλάκη όταν και οι γιατροί του έλεγαν το αντίθετο, ενώ ενσωματώθηκε σε αποστολή των «Φαραώ» ανήμερα ενός φιλικού αγώνα, παρότι είχε άδεια να απουσιάσει, αφού εκείνο το πρωινό βρίσκονταν το πρωί στην κηδεία στενότατου συγγενικού του προσώπου, πρώτου βαθμού. Ισως για αυτό να πήρε «κατάκαρδα» όταν ο Αργεντινός τεχνικός δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Κόπα Αφρικα 2017. «Δεν είμαι σε φόρμα; Πείτε μου άλλον φορ στο πρωτάθλημα που έχει πετύχει περισσότερα γκολ», είπε τότε ανοικτά στους δημοσιογράφους, αφήνοντας αιχμές για τον έμπειρο τεχνικό.
Η διαμάχη των οποίων πηγάζει όταν σε έναν αγώνα τον έκανε αλλαγή και εκείνος πήγε στα αποδυτήρια. Γενικότερα με την Εθνική του παρουσιάζει μία ιδιαίτερη σχέση και έχει... μείνει ο πανηγυρισμός του σε ένα παιχνίδι με την Τζαμάικα, όταν και έδειχνε τη φανέλα με τον αριθμό 15, τον οποίο συνήθως έπαιρνε ο συμπαίκτης του Γκέντο, που τότε αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.
Την ίδια στιγμή έχει αναλάβει έντονο φιλανθρωπικό έργο, κυρίως σε ότι αφορά τα παιδιά. Μαζί με συμπαίκτες του επισκέπτεται ιδρύματα και νοσοκομεία, ενώ όσοι τον ξέρουν καλά έχουν να λένε για το χιούμορ και τις πλάκες που κάνει. Ιδιαίτερα δεμένος με την οικογένειά του, παράλληλα αποτελεί και ένα hot ποδοσφαιρικά «όνομα» στην Αίγυπτο. Για αυτό και θεωρείται εκ των «πρεσβευτών» μεγάλης αθλητικής εταιρείας.
«Απόφοιτος» των ακαδημιών της «Petrojet», «έχτισε» το όνομά του στην «El-Entag El-Harby», όταν τη σεζόν 2013/14 πέτυχε 10 γκολ. Τότε άνοιξε ο δρόμος για την Ζάμαλεκ, τους τίτλους και το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Φορ του «κουτιού», μπορεί να παίξει και μόνος στην κορυφή, αλλά και με παρτενέρ σε 4-4-2 ή 4-2-3-1 με περιφερειακό.
Τώρα ήρθε για εκείνον η ώρα να αφήσει τα πάτρια εδάφη. Θέλησε να δοκιμάζει αλλού την τύχη του και έτσι «έπεισε» την Ζάμαλεκ να τον παραχωρήσει δανεικό. Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει στην Ελλάδα μαζί με την αγαπημένη του Νουράν Αμπού Ισμαϊλ, αλλά υπάρχει ένα... ερωτηματικό. Το λουκ που θα παρουσιαστεί. Βλέπετε είναι λάτρης των αλλαγών κυρίως σε ότι αφορά την κόμμωσή του, καθώς τη διαφοροποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και αρέσκεται σε ορισμένες, σχετικά, extreme επιλογές. Ετσι το πώς θα γίνει κάτοικος Λάρισας, φαντάζει... έωλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα