Στρέζος: «Το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ο ΟΦΗ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΗ SPORTDAY

Στρέζος: «Το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ο ΟΦΗ»

Στρέζος: «Το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ο ΟΦΗ»

Ο Γιώργος Στρέζος παραχώρησε συνέντευξη για την παρουσία του στον ΟΦΗ, το μέλλον του με τους Κρητικούς στη Superleague και όσα πρέπει να κάνει ο σύλλογος για να πρωταγωνιστήσει.

Ιράν – Πορτογαλία και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα.  (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μιλώντας στην εφημερίδα Sportday, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, που αποτέλεσε το βασικό «όπλο» του Νίκου Παπαδόπουλου για τη θέση κάτω από τα δοκάρια (31 συμ., 20 παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ), στην πορεία των Ομιλητών προς την άνοδο στη Superleague, αναφέρθηκε σε όσα έχει ζήσει στο Ηράκλειο και στο μέλλον του στην ομάδα:

Αναλυτικά:

-Ποιες στιγμές είναι η καλύτερη και η χειρότερη της φετινής σου σεζόν στον ΟΦΗ;

«Είχαμε αρκετές καλές στιγμές φέτος. Εγώ θα ξεχωρίσω τη νίκη με τον Αρη και ως χειρότερη την ήττα από την Παναχαϊκή».

-Ποιο θεωρείς ότι υπήρξε το μυστικό της επιτυχίας που οδήγησε την ομάδα στην ιστορική επάνοδό της στα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής;

«Το μυστικό ήταν πως ήμαστε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν είμαστε μόνο συμπαίκτες αλλά και φίλοι».

-Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Παπαδόπουλο; Σε έχει βελτιώσει σε κάποια στοιχεία σου;

«Ο προπονητής μου είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, αν όχι ο πιο σημαντικός στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Μου έδειξε εμπιστοσύνη, με στήριξε και μου έχει δώσει την ευκαιρία να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα! Σίγουρα με έχει βοηθήσει να βελτιώσω αρκετά κομμάτια στο παιχνίδι μου, όπως για παράδειγμα το να έχω καλύτερες επιλογές με την μπάλα στα πόδια».

-Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει δείξει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του στο πρόσωπό σου. Τι μήνυμα θα ήθελες να τους μεταφέρεις;

«Είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο και το εκτιμώ! Ο τρόπος για να τους ευχαριστήσω και να δώσω και εγώ χαρά είναι μέσα από το γήπεδο, Υπόσχομαι ότι κάθε φορά θα δίνω ό,τι μπορώ για την ομάδα».

-Δεδομένου ότι έχεις μια καριέρα γεμάτη εμπειρίες και παρουσίες, πώς βίωσες τη μετάβασή σου στον ΟΦΗ;

«Νομίζω πως ο ΟΦΗ είναι το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και ήταν κάτι που το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Το ότι εδώ νιώθω σημαντικός».

-Η άμυνα κάνει τον τερματοφύλακα ή ο τερματοφύλακας την άμυνα;

«Θεωρώ ότι η καλή συνεργασία τερματοφύλακα και άμυνας είναι το «κλειδί». Υπάρχουν παιχνίδια που ένας τερματοφύλακας μπορεί να μην ακουμπήσει την μπάλα έχοντας πολύ καλή άμυνα και σε άλλα παιχνίδια να είναι πρωταγωνιστής. Επομένως νομίζω δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε άμυνα και τερματοφύλακα».

-Ποιον τερματοφύλακα έχεις ως πρότυπό σου;

«Όταν ήμουν πιο μικρός είχα ως πρότυπο τον Κασίγιας. Πλέον δεν έχω κάποιον ως πρότυπο αλλά προσπαθώ αν είναι δυνατόν να πάρω στοιχεία από πολλούς καλούς τερματοφύλακες».

-Σύμφωνα με τα στατιστικά σου φέτος παρουσιάστηκες ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της Football League. Μέχρι πού θέλεις να φτάσεις και μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις;

«Φέτος για να είμαι ειλικρινής δεν σκεφτόμουν καθόλου τα στατιστικά, ίσως να το έκανα πέρυσι. Αυτή τη χρονιά το μόνο που είχα ως στόχο ήταν να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει την άνοδο και τα άλλα ήρθαν από μόνα τους. Μου αρέσει η καριέρα μου να πηγαίνει βήμα-βήμα οπότε δεν μπορώ να πω κάτι μακροπρόθεσμο. Αρχικά μια καλή χρονιά στη Super League».

-Ποιες είναι οι προοπτικές που αναμένεις από τη νέα χρονιά για τον ΟΦΗ;

«Είναι πραγματική πρόκληση η Super League τόσο για την ομάδα μου αλλά και για μένα προσωπικά. Νομίζω πως ο ΟΦΗ έλειπε από τη μεγάλη κατηγορία και πως αρχικά πρέπει να βάλουμε τις βάσεις και σιγά-σιγά η ομάδα να αρχίζει να πρωταγωνιστεί γιατί έχει όλα τα φόντα!»

Best of internet