Χιμένεθ: «Δεν έφυγα για τα λεφτά, δεν δέχομαι αυτό που έκανε ο Λάζαρος»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Δεν έφυγα για τα λεφτά, δεν δέχομαι αυτό που έκανε ο Λάζαρος»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να φύγει από την ΑΕΚ, ξεκαθάρισε πως δεν ήταν πρόβλημα το οικονομικό, ενώ παράλληλα μίλησε για τον Ουζουνίδη που πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Τι ανέφερε για Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο και Βράνιες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το θέμα της αποχώρησής του από την ΑΕΚ και το οικογενειακό θέμα που τον κάλεσε πίσω στην Ισπανία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ουζουνίδη στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που καταλαβαίνει για την απόφασή του, τον Βράνιες και τον Αραούχο που θα μείνει στη Λας Πάλμας.

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στην «LiveSport»:

Για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πολύ κοντά. Ο πρόεδρος ήθελε να μείνω. Εγώ από την πλευρά μου το ίδιο. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις για να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο. Στη συμφωνία. Για μένα το οικονομικό και γενικότερα τα χρήματα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Άλλωστε, όταν ήρθα πέρυσι στην ΑΕΚ τα χρήματα δεν ήταν πολλά. Το πρόβλημα προέκυψε με το που έφτασα στην Ισπανία. Το "αγκάθι" που υπήρχε και όλοι στην ΑΕΚ το γνώριζαν έγινε πληγή. Μόλις βρέθηκα κοντά στην οικογένειά μου είδα ότι πρέπει να βρίσκομαι μόνο εκεί και να μη λείψω. Εγώ ό,τι είμαι σήμερα το οφείλω στους γονείς μου. Τώρα λοιπόν με έχουν ανάγκη. Δυστυχώς ο πατέρας μου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, η μητέρα μου, όμως, ναι.

Έπειτα από ένα χρόνο που μάθαμε ένα δύσκολο νέο για την υγεία της μου ήταν πολύ δύσκολο να είμαι μακριά της. Όταν είδα λοιπόν την κατάστασή της κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να μείνω άλλον ένα χρόνο μακριά της...

Είχα αρκετές προτάσεις. Μία ήταν από το Μεξικό. Με ποσό πολλαπλάσιο των όσων έπαιρνα εδώ. Δεν πήγα. Δεν γινόταν να πάω. Αν το είχα κάνει, θα είχα πει ψέματα σε όλους...

Δεν έφυγα από την ΑΕΚ για τα λεφτά. Πριν κλείσω στην Λας Πάλμας δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από ομάδα της Premier League. Για να πάω να κάνω ραντεβού μαζί τους. Αν το είχα κάνει, ο κόσμος θα έλεγε ότι εκμεταλλεύομαι ό,τι πέτυχα με την ΑΕΚ για να πάω αλλού. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία».

Για τον Ουζουνίδη: «Έχω την εντύπωση ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον Παναθηναϊκό. Του αξίζει να βρίσκεται σε μια άλλη μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει καλά. Το ευτύχημα είναι ότι θα βρει τα πιο υγιή αποδυτήρια που θα μπορούσε να έχει η ομάδα. Τα παιδιά της ΑΕΚ είναι εξαιρετικά. Τα καλύτερα που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Το πιο σημαντικό απ΄ όλα, όμως, είναι ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ξέρουν να είναι ανταγωνιστικοί. Γι΄αυτό δεν χάνουν όταν παίζουν απέναντι στη Μίλαν. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή ξέρει να είναι ανταγωνιστική όπου και αν παίζει. Στην Τούμπα, στο Καραϊσκάκη και στο Σαν Σίρο...».

Για τον Λάζαρο: «Η κατάσταση ήταν δύσκολη πολύ πριν τον τελικό... Οι ποδοσφαιριστές, το λέω επειδή και εγώ υπήρξα και ξέρω, σκεφτόμαστε κάποιες φορές πολύ εγωιστικά. Τον απασχολούσε το μέλλον του. Εμφανίστηκε λοιπόν ο Ολυμπιακός και του έκανε μια πρόταση. Δεν δέχομαι αυτό που έκανε. Αλλά τον καταλαβαίνω. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Λάζαρος ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ και ότι τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ...».

Για τον Βράνιες: «Ο Βράνιες είναι ένας μεγάλος αμυντικός. Ο κόσμος μπορεί να δει ότι είναι ένας πολεμιστής μέσα στο γήπεδο. Αυτό που δεν βλέπει είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με φιλοδοξίες. Έψαχνε να βρει έναν τρόπο να φύγει. Όπως καταλαβαίνετε, υπήρχαν αντικρουόμενες δυνάμεις ακόμα και μέσα του. Έπρεπε να τον κρατάμε καλά γιατί ενδιαφερόμασταν για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και συγκεντρωμένο στην ομάδα. Θα το πω έτσι. Δεν ήταν πάντα απόλυτα συγκεντρωμένος. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως ποδοσφαιριστή...».

Για τον Αραούχο: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας. Πάντα οι πρόεδροι αποφασίζουν. Η συζήτηση που κάναμε ήταν ολιγόλεπτη. Εγώ είπα τα εξής: "Ο Σέρχιο είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Η ΑΕΚ τον θέλει. Και εγώ τον θέλω, αλλά τον θέλω εδώ 100%. Απόλυτα συγκεντρωμένο". Τότε ο πρόεδρος μου απάντησε ξεκάθαρα: "Ο Αραούχο έχει συμβόλαιο με τη Λας Πάλμας. Έχω μια πρόταση 23 εκατ. ευρώ από την Κίνα για τον Σέρχιο. Εγώ όμως έχω πει ότι θα μείνει εδώ. Οπότε τέλος". Να ξέρεις ακόμα ότι η Λας Πάλμας έχει υπογράψει τον Ρούμπεν Κάστρο και βρίσκεται κοντά σε έναν ακόμα επιθετικό. Έχει και τον Σέρχιο. Αν προκύψει ποτέ περίπτωση να φύγει, τότε και μόνο τότε εγώ θα ανάψω το πράσινο φως μόνο για να έρθει στην ΑΕΚ. Αλλά απ΄ όσο ξέρω, ο Αραούχο θέλει να παίξει στη Λας Πάλμας του χρόνου, θέλει να είναι κοντά στην οικογένειά του και είναι χαρούμενος που θα είμαι και εγώ εκεί. Πού ξέρεις, μπορεί να επιστρέψουμε μαζί στο μέλλον».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα