Ο Μαρτίνς θέλει να χτίσει γύρω από τον Φορτούνη…

Ο Μαρτίνς θέλει να χτίσει γύρω από τον Φορτούνη…

Ο Μαρτίνς θέλει να χτίσει γύρω από τον Φορτούνη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς με επίκεντρο τον Κώστα Φορτούνη.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα του Πέδρο Μαρτίνς κατά την αξιολόγηση του ρόστερ του Ολυμπιακού ήταν ότι ο πιο χαρισματικός παίκτης του είναι ο Φορτούνης-από την στιγμή που ο άλλος πολύ προικισμένος μέσος, ο Οτζίτζα Οφόε, χαρακτηρίζεται λόγω της συμπεριφοράς του ως «νάρκη» για το ποδοσφαιρικό τμήμα και κανείς δεν θέλει να ενεργοποιηθεί μία νάρκη...

Κι όσο αντιλαμβάνεται ο Πορτογάλος τεχνικός τις δυσκολίες να έρθουν στην Ελλάδα παίκτες που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά, τόσο και εδραιώνεται μέσα του η αρχική επιλογή να χτίσει την ομάδα γύρω από τον Φορτούνη. Δεν είναι τυχαίο ότι τον φώναξε από το τέλος της προηγούμενης σεζόν κιόλας, του μίλησε, του έδειξε πόσο τον πιστεύει και πόσο υπολογίζει πάνω του.

Αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς, είναι να υπάρχουν πίσω από τον Φόρτου δύο κεντρικά χαφ, εξάρι και οκτάρι, που να κάνουν πολλή και καλή δουλειά, με τρεξίματα, ένταση στο παιχνίδι τους και καλή μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς τον Φορτούνη. Και να υπάρχουν και μπροστά από τον Φορτούνη δύο εξτρέμ κι ένας φορ, με ικανότητα όταν δεχθούν την καλή πάσα του Έλληνα διεθνή να φτιάξουν την φάση η, να κάνουν το γκολ. Θέλει δηλαδή ο προπονητής δύο παίκτες πίσω από τον Φορτούνη να δουλεύουν για τον Φορτούνη και τρεις παίκτες μπροστά από τον Φορτούνη να αξιοποιούν τις πάσες του Φορτούνη. Περίπου όπως είχε κάνει ο Μάρκο Σίλβα, με τους Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (Καμπιάσο) και με τους Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ (Σεμπά).

Μία μικρή λεπτομέρεια, βέβαια, είναι ότι ο 25χρονος άσος πρέπει να βοηθήσει κι αυτός περισσότερο τον εαυτό του, αλλά και την ομάδα. Με το να είναι πιο ενεργητικός μέσα στο παιχνίδι κι άρα καλύτερα προπονημένος και γενικά καλύτερος προετοιμασμένος πνευματικά, ψυχολογικά και σωματικά απ΄ ότι έδειξε την προηγούμενη διετία.

Ο Μαρτίνς ξεκάθαρα δεν θέλει να φύγει ο Φορτούνης μέσα στο καλοκαίρι. Αν δηλαδή υπάρχει ένας παίκτης τον οποίο δεν θέλει να χάσει, είναι αυτός. Γιατί πολύ απλά είναι αποφασισμένος να χτίσει την ομάδα γύρω του-τώρα πρέπει κι o ίδιος ο Φόρτου να ανταποκριθεί.

Αν χάσει την ευκαιρία με ένα προπονητή, που θέλει τόσο πολύ να ποντάρει πάνω του, θα έχει κάνει ποδοσφαιρικό έγκλημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.