Έχει μερικές ακόμη «δουλειές» ο Λουτσέσκου

Έχει μερικές ακόμη «δουλειές» ο Λουτσέσκου

Έχει μερικές ακόμη «δουλειές» ο Λουτσέσκου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ρόλο του Λουτσέσκου σε αυτό που έβγαλαν συγκεκριμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και όλη η ομάδα σε σχέση με αυτό που παρέλαβε και επισημαίνει τι άλλο έχει να κάνει από εδώ και πέρα…

Πολωνία – Χιλή με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για να φτιάξει ο ΠΑΟΚ την ομαδάρα του 25/26 που κέρδισε τα πάντα από τον Δεκέμβριο και μετά στη σεζόν που τελείωσε, βασίστηκε σε έναν κορμό παικτών.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές-ποδοσφαιριστές του φετινού ΠΑΟΚ ήταν παίκτες που έπαιξαν και πέρυσι (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Πέλκας, Κάμπος, Μπίσεσβαρ) αλλά και μερικοί που αποκτήθηκαν στα μέσα της περσινής σεζόν όπως ο Πρίγιοβοτς και άλλοι στις αρχές της φετινής όπως ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο…

Εδώ βέβαια να σημειώσουμε το εξής πολύ σημαντικό στοιχείο. Άλλος ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ του 2018 και άλλος αυτός που ξεκίνησε πέρυσι, το καλοκαίρι του 2017. Όχι σε πρόσωπα! Σε χημεία και αγωνιστική φιλοσοφία. Και πέρυσι στα πλέι οφ, αλλά και φέτος στο ξεκίνημα, αυτή η ίδια ομάδα… παραπατούσε. Μερικές φορές… σέρνονταν.

Ο Λουτσέσκου με τη δουλειά, το πλάνο και την επιμονή του έφτιαξε τον ΠΑΟΚ που θαυμάσαμε τους τελευταίους… πάρα πολλούς μήνες. Για να μην μπερδευόμαστε λοιπόν: Ίδιοι οι παίκτες από πέρυσι το καλοκαίρι, πολύ καλύτερη όμως η ομάδα στο τέλος της σεζόν. Ο προπονητής, ο Λουτσέσκου έκανε αυτή την ομάδα… ομαδάρα.

Αυτός, ο κορυφαίος προπονητής, κατάφερε μεταξύ άλλων: Να φτιάξει ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται εντός και εκτός γηπέδων, αλλά και να βελτιώσει ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά έφεραν και τα αποτελέσματα. Η βελτίωση και η ανοδική πορεία παικτών, οφείλεται στην επιμονή του προπονητή (θα δώσουμε και παραδείγματα), αλλά και στην βελτίωση της ομάδας που… τράβηξε προς τα επάνω τα μέλη της και πήρε από τον καθένα το καλύτερο δυνατό.

Ο Λουτσέσκου λοιπόν μεταμόρφωσε τον Πρίγιοβιτς! Το είπε ο ίδιος, το λένε οι συμπαίκτες του, το είδε όλος ο κόσμος. Ο Σέρβος φορ περιοχής πιέστηκε, μάλωσε, έμεινε έξω για να παίξει άλλος σέντερ φορ, «πλακώθηκε», δούλεψε όμως πάρα πολύ και τελικά κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να προσφέρει τόσο πολλά και στο συνδυαστικό-ομαδικό ποδόσφαιρο που απαιτούσε ο προπονητής του. Και έτσι ο φορ των πέντε εκατομμυρίων, τώρα κάνει 10 και… βάλε.

Ο Πέλκας άλλαξε επίπεδο με τον Ρουμάνο. Ένα απλό «δεκάρι» έγινε ηγέτης, έγινε μεγάλος δεύτερος φορ, έγινε παίκτης που ξέρει πώς και πότε πρέπει να αμυνθεί… επιθετικά.

Ο Λουτσέσκου έδωσε άλλη διάσταση στον Βιεϊρίνια. Αυτά που κάνει ο Πορτογάλος στην άμυνα και στα μπακ είναι… αδιανόητα! Πλέι-μέικερ από πίσω και από τα πλάγια!

Ο Βαρέλα άλλαξε κατά 80-90% και σαφώς βελτιώθηκε, αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες, ενώ… υπάρχει και ο Πασχαλάκης που είναι μία άλλη ειδική περίπτωση.

Αυτός λοιπόν ο προπονητής που ανέβασε επίπεδο την ομάδα και μέσα από αυτή πολλούς παίκτες της, έχει τώρα μερικές ακόμη «δουλειές» να κάνει.

Αφού λοιπόν καταφέρει να βγάλει άκρη και με τις μεταγραφές, όταν ξεκινήσει η προετοιμασία θα έχει (λογικά) στην ομάδα του τον Πέδρο Ενρίκε. Έναν καλό winger, έναν τρελό Βραζιλιάνο που παίζει με πολλή ψυχή και… λιγότερη τακτική συνείδηση. Δεν μπορεί να δουλέψει μαζί του και να τον βάλει στο πνεύμα της ομάδας; Σιγά το δύσκολο…

Αν δεν είναι αυτός, μπορεί να έχει την ίδια «δουλειά» με τον Ουάρντα. Παρόμοια τα συν και τα πλην του Αιγύπτιου με τον Βραζιλιάνο, γι’ αυτό θα μείνει ένας, αφού δεν υπάρχει θέση και για άλλον ξένο.

Ανάλογες θα είναι οι «υποχρεώσεις» του και με νεαρούς Έλληνες παίκτες που λογικά θα επιστρέψουν. Παίκτες που για κάποιους λόγους ίσως και να «ένιωσαν» άσχημα με τον ΠΑΟΚ και τώρα που θα επιστρέψουν… πρέπει να ανέβουν ποιοτικά-αγωνιστικά-ψυχολογικά και να πιστέψουν ότι έχουν ρόλο για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα.

Όλα αυτά βέβαια με τελικό στόχο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα και να φθάσει εκεί που θέλουν να τη δουν οι οπαδοί της…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.