Το ρόστερ του Ολυμπιακού, η προετοιμασία και τα προκριματικά του Γιουρόπα

Το ρόστερ του Ολυμπιακού, η προετοιμασία και τα προκριματικά του Γιουρόπα

Το ρόστερ του Ολυμπιακού, η προετοιμασία και τα προκριματικά του Γιουρόπα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τρία πράγματα με αφορμή τη νέα σεζόν και την «πρώτη» του Ολυμπιακού σε μία εβδομάδα.

Ρωτάνε αρκετοί Ολυμπιακοί γιατί στέκομαι τόσο πολύ στην όσο το δυνατό πιο έγκαιρη στελέχωση του νέου ρόστερ της ομάδας. Γιατί πράγματι θεωρώ πολύ σημαντικό να έχει ο προπονητής έτοιμο το ρόστερ σε ένα ποσοστό 80% στις 25 Ιουνίου που θα πάει στην Αυστρία για να κάνει προετοιμασία.

Κι αν θέλετε να το πάω ένα βήμα παρακάτω: προσωπικά, δεν με καίει τόσο να έχει αλλάξει όλη η, τη μισή ομάδα του ο Ολυμπιακός. Με ενδιαφέρει να έχει ξεκαθαρίσει ως τότε το ρόστερ του. Κι από εκεί και πέρα να περιμένει την αγορά για να κάνει δύο-τρεις κινήσεις μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και δεν με καίει γιατί είμαι της άποψης ότι η ομάδα έχει αρκετούς καλούς παίκτες στους οποίους μπορεί να βασιστεί κι απλά χρειάζεται ορισμένες κομβικές προσθήκες. Άρα, εκτιμάω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν τα πάντα-μπορεί και να είμαι λάθος, το αποδέχομαι, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Ένας δε από τους λόγους που πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να φτιάξει όσο το δυνατό πιο έγκαιρα το ρόστερ του είναι και λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Διότι ναι μεν τις ξεκινάει 9 Αυγούστου, αλλά για να είναι έτοιμος 9 Αυγούστου, πρέπει όλη η ομάδα να δουλευτεί μέσα στον Ιούλιο.

Κι όποιος υποτιμάει τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ πολύ απλά είναι λάθος-κυριολεκτώ, εννοώ τα προκριματικά κι όχι τα πλέϊ οφς τέλη Αυγούστου. Στα προκριματικά ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει μπροστά του π.χ. την Μπασάκσεχιρ, διεκδικήτρια του πρωταθλήματος στην Τουρκία, μέχρι τελευταία αγωνιστική, και φέτος και πέρσι…

Μπορεί να βρει ομάδα από το ολλανδικό πρωτάθλημα, τη Φιτέσε. Και γενικά μπορεί να βρει αντιπάλους που και θα έχουν δώσει παιχνίδια πρωταθλήματος, αντίθετα με τον ίδιο, αλλά και θα προέρχονται από χώρες που είναι μπροστά από την Ελλάδα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, άρα θα είναι κωμικό να της θεωρήσει της πλάκας, ακόμη κι αν δεν είναι πολύ δυνατές.

Να θυμίσω ότι η Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ είναι 15η και η Ουκρανία (βλέπε Ζάρια και Ιλίτσεβιτς) είναι 8η…Η Αυστρία (βλέπε Στουρμ Γκρατς, Λίντσερ και Αντμίρα) είναι 11η… Η Ελβετία (βλέπε Λουκέρνη και Σεν Γκάλεν) είναι 12η…Η Τσεχία (βλέπε Σίγκμα Όλομουτς) είναι 13η…Ακόμη, η 16η Κροατία (βλέπε Χάϊντουκ και Όσιγιεκ) και η 17η Δανία (βλέπε Μπρόντμπι και Νόρτζελαντ) είναι ελάχιστα πίσω από την Ελλάδα, μιλάμε για 0,6 βαθμούς πίσω…

Γενικά όποια ομάδα κι αν του κάτσει του Ολυμπιακού θα είναι ένας αξιοπρεπής αντίπαλος. Μιλάμε για ομάδες από το Ισραήλ (Χάποελ Χάϊφα και Μπεϊτάρ) και την Κύπρο (ΑΕΚ κι Ανόρθωση), όπου ο Ολυμπιακός πάντα έχει τεράστια προβλήματα. Αλλά κι από τη Ρουμανία (Κραϊόβα και Βιτορούλ), την Πολωνία (Λεχ, Γκόρνικ και Γιαγκελόνια), τη Σουηδία (ΑΙΚ και Τζουργκάρντεν), τη Βουλγαρία (Λέφσκι και ΤΣΣΚΑ Σόφιας), την Σκωτία (Ρέϊντζερς), την Σλοβακία (Τρέντσιν και Σλόβαν), ακόμη κι ομάδες όπως η Γκαμπάλα και η Ντινάμο Μινσκ!

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θα με θυμηθείτε ότι δεν θα είναι καθόλου απλά τα προκριματικά για τον Ολυμπιακό-κι εγώ δεν πάω καν στα πλέϊ οφς, όπου μπορεί να παίξεις με Άγγλους, Ιταλούς, Γάλλους κλπ. Ειδικά Αύγουστο μήνα κάθε τέτοιος αντίπαλος από τους παραπάνω που διαβάζετε, είναι επικίνδυνος, με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Ολυμπιακός για να νιώθει σιγουριά πρέπει να του κάτσει μία πάρα πολύ καλή κλήρωση (τύπου Βαρντάρ, Ζαλγκίρις, Χάφνα Ισλανδίας), αλλά αμφιβάλλω αν κάποια τέτοια ομάδα φτάσει στον γ΄ γύρο-θα αποκλειστούν όλες αυτές νωρίτερα…

Γι΄ αυτό και θα έχει μεγάλη σημασία να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός στις 9 και 16 Αυγούστου. Και για να είναι έτοιμος, πρέπει να έχει δουλέψει όλη η ομάδα μαζί τον Ιούλιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.