Αναστασιάδης: «Ισονομία για όλους, όχι να ρίχνουν μόνο τον Ηρακλή»

Gazzetta team
Αναστασιάδης: «Ισονομία για όλους, όχι να ρίχνουν μόνο τον Ηρακλή»

bet365

Ο Ανέστης Αναστασιάδης τοποθετήθηκε για το μακεδονικό ζήτημα, την ανάγκη αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, όπως φυσικά και την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Λαμία.

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τους Φθιωτούς ως το 2019, ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε στον Metropolis 95.5, μιλώντας για ποδοσφαιρικά θέματα και όχι μόνο.

Σχετικά με τη Λαμία, ευχαρίστησε τη διοίκηση και τον Μπάμπη Τεννέ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ενώ για το πρωτάθλημα υποστήριξε πως αναδιάρθρωση με μείωση των ομάδων θα υποβαθμίσει το ποδόσφαιρο της επαρχίας, υπογραμμίζοντας πως λείπει η ισονομία και αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ηρακλή. Τέλος, πήρε θέση και για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Αναλυτικά:

Για τη Μακεδονία και τα Σκόπια: «Εμείς είμαστε πιο κοντά και ζούμε πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, δεν γίνετε να συζητάμε αυτά τα πράγματα το 2018. Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν πρέπει να τα διαπραγματευόμαστε καν. Δεν είναι τα Σκόπια πίσω από το θέμα, είναι μεγαλύτερες δυνάμεις και εμείς έχουμε δει στο παρελθόν πολιτικούς να αντιστέκονται. Αν χάσουμε το όνομα Μακεδονία, θα χάσουμε σε ιστορία, μπορεί οι Σκοπιανοί να θέλουν να εκμεταλλευτούν τουρίστες και γεωγραφικά κριτήρια. Ισως αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε να αρχίσουν να ζητάνε πράγματα και οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι. Δεν μπορεί να περάσει αυτός ο όρος, στο τέλος θα ζητήσουν οι Αλβανοί τη μισή Ηπειρο και οι Τούρκοι το μισό Αιγαίο. Φαίνεται πόσο υποκριτική και πόσο μεθοδευμένη είναι η στάση των Σκοπίων και φαίνεται από το γεγονός της αλλαγής της ονομασίας του αεροδρομίου τους. Πρέπει η στάση της Ελλάδας να είναι σκληρή και αδιαπραγμάτευτη».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Λαμία: «Η διοίκηση και ο κόουτς μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και μου εξαργυρώνουν την περσινή σεζόν. Ευχαριστώ ακράδαντα και τον κόσμο για την στήριξή του. Εύχομαι του χρόνου η Λαμία να κάνει ένα μικρό βήμα πιο πάνω».

Για το πρωτάθλημα: «Χρειαζόμαστε ένα πρωτάθλημα που να ισχύουν οι νόμοι για όλους. Όταν έριξαν τον Ηρακλή, αν ίσχυαν οι νόμοι θα έπρεπε να είχαν πέσει και άλλες ομάδες. Εγώ πιστεύω πως ένα πρωτάθλημα με 10 ή 12 ομάδες θα εξαφανίσει το ποδόσφαιρο της επαρχίας και θα το κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό. Για μένα το πρωτάθλημα για να είναι πιο αξιοκρατικό θα πρέπει να έχει περισσότερες ομάδες αλλά με τα οικονομικά εχέγγυα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της χρονιάς. Και όχι να βλέπουμε ομάδες όπως η Νίκη Βόλου που παράτησε το πρωτάθλημα στη μέση της σεζόν, είναι να υπάρχουν ομάδες που να είναι απλήρωτες για μήνες. Πρωτάθλημα με 18 ομάδες και χωρίς πλέι οφ θα ήταν ένα καλό πρωτάθλημα για μένα, μαζί με μια επιτροπή που να ελέγχει αν μπορεί η ομάδα να ξεκινήσει και να τελειώσει τη σεζόν. Το θέμα που προέκυψε με τις 20 ομάδες ίσως είναι και θέμα επικείμενων εκλογών για να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα