Η πρόκληση του Μαρτίνς απέναντι σε Λουτσέσκου, Ουζουνίδη και το κοινό τους σημείο

Η πρόκληση του Μαρτίνς απέναντι σε Λουτσέσκου, Ουζουνίδη και το κοινό τους σημείο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το...γαϊτάνάκι των πάγκων στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πώς τα φέρνει το ποδόσφαιρο, ε;

Επί δύο ολόκληρους μήνες την περασμένη άνοιξη ο Λουτσέσκου περίμενε τον Ολυμπιακό, έχοντας μιλήσει μία φορά με τη διοίκηση του συλλόγου. Περίμενε, περίμενε, περίμενε ο Ρουμάνος και τελικά ο Ολυμπιακός πήρε τον Χάσι, έχοντας σαν κύριο στόχο την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ-στόχος που επιτεύχθηκε, όχι όμως παράλληλα με τη δημιουργία το καλοκαίρι μίας πραγματικά καλής ομάδας. Ο δε Λουτσέσκου φεύγοντας από την Ξάνθη λίγους μήνες αργότερα πήγε στον ΠΑΟΚ, στη θέση του Σέρβου Στανόγεβιτς, που είχε ξεκινήσει τη σεζόν κι έφυγε κακήν κακώς.

Δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια ο Ουζουνίδης είχε βρεθεί πολύ κοντά στον Ολυμπιακό-ειδικά τη δεύτερη, τον Αύγουστο του 2016, δεν γινόταν να βρεθεί πιο…κοντά. Και τις δύο φορές όμως στο φινάλε χάλασε η δουλειά κι ο Ολυμπιακός πήρε τον Πάουλο Μπέντο, πετυχαίνοντας τους στόχους του, δηλαδή το πρωτάθλημα και μία καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο δε Ουζουνίδης έμεινε στον Πανιώνιο και λίγους μήνες μετά πήγε στον Παναθηναϊκό.

Πώς έρχονται λοιπόν έτσι τα πράγματα τώρα κι ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα βρει μπροστά του στη νέα σεζόν, ως προπονητές των κύριων αντιπάλων του, τον Λουτσέσκου και τον Ουζουνίδη, που έχουν το κοινό σημείο ότι έκαναν πώς και πώς για να πάνε στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός για διάφορους λόγους, καλώς η, κακώς αυτή την στιγμή δεν έχει σημασία, δεν τους είχε προτιμήσει. Δύο προπονητές προερχόμενους από μικρομεσαίες ομάδες, όπως η Ξάνθη κι ο Πανιώνιος, αλλά με καλή δουλειά. Μία καλή δουλειά που σε γενικές γραμμές, και με τα όποια ερωτηματικά υπάρχουν, συνέχισαν ο μεν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, ο δε Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό. Ο δε Ολυμπιακός πιστός στη δική του γραμμή πορεύεται με ξένο προπονητή, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας γενικά δικαιωθεί-ειδικά δε με τους Πορτογάλους στο 100%!

Αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον κι η μάχη των πάγκων, από τη μία με τον Πέδρο Μαρτίνς, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (όπως είχε συμβεί και με τους Ζαρντίμ, Περέϊρα, Σίλβα και Μπέντο) κι από την άλλη με τους Λουτσέσκου και Ουζουνίδη, που θεωρητικά έχουν το πλεονέκτημα της καλύτερης γνώσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθότι ο μεν Ρουμάνος βρίσκεται τέσσερα σερί χρόνια πλέον στην Ελλάδα, ο δε είναι Έλληνας. Όπως ο Μαρτίνς έχει κι αυτός ένα πλεονέκτημα έναντι των συμπατριωτών του, που είχαν έρθει όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό: έκλεισε νωρίτερα απ΄ όλους και είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα απ΄ όλους τα της ομάδας. Έχοντας βέβαια και το δύσκολο έργο να συνθέσει σχεδόν από την αρχή μία ομάδα.

Νομίζω ότι ο Πορτογάλος έχει μία πολύ ωραία, ενδιαφέρουσα και μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Ειδικά με τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια να έχει πέσει από τον θρόνο του και τις άλλες ομάδες να τον έχουν προσπεράσει φέτος, και οι δυο, παίρνοντας η μία το πρωτάθλημα και η άλλη (για δεύτερη σερί σεζόν) το Κύπελλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.