Το μεταγραφικό «στοπ» στη Λαμία λόγω τηλεοπτικού συμβολαίου

Το μεταγραφικό «στοπ» στη Λαμία λόγω τηλεοπτικού συμβολαίου

bet365

Στη Λαμία δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τις εξελίξεις γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν, που εμποδίζουν τον σχεδιασμό και τις κινήσεις για την ενίσχυση, παρατείνοντας την αβεβαιότητα στα διοικητικά του συλλόγου.

Η μεταγραφική περίοδος ολοένα και πλησιάζει, με τις ομάδες να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους και να εφαρμόζουν τα πλάνα πους για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες, αφού τα έσοδα δεν είναι ίδια για όλους, ούτε κι εξασφαλισμένα.

Ως γνωστόν, υπάρχουν 6+1 ομάδες που είναι τηλεοπτικά «άστεγες» για τη νέα σεζόν. Μια απ’ αυτές είναι η Λαμία, που μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Άρη και την Ξάνθη, που ακολουθεί μεν τη «συμμαχία», παίρνοντας ωστόσο μια απόσταση, αφού δεν δεσμεύεται με ρήτρα στη μεταξύ τους συμφωνία.

Οι Φθιωτοί ολοκλήρωσαν τη σεζόν πετυχημένα, εξασφαλίζοντας την παραμονή στη Superleague της επόμενης σεζόν. Αυτή ωστόσο φαίνεται να είναι μια «διοργάνωση-εκκρεμές», αφού κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι θα ξεκινήσει.

Η διοργανώτρια αρχή έχει ορίσει ως ημερομηνία εκκίνησης του νέου «μαραθώνιου» την 25η Αυγούστου, όμως από τις τάξεις των «άστεγων» προκύπτει η διάθεση να μπλοκάρουν την έναρξη, για λόγους που έχουν να κάνουν με τα δεδομένα με τα οποία (μπορούν να) κινούνται ο καθένας από τους 16 συλλόγους.

«Είναι αλλοίωση του ανταγωνισμού, τα “παιδιά” να υπολογίζουν έσοδα, να γνωρίζουν το μπάτζετ και να μπορούν να κινηθούν στο “παζάρι” και τα “αποπαίδια” να περιμένουν να δουν αν θα έχουμε πρωτάθλημα. Προφανώς η NOVA συμφωνεί μόνο με αυτούς που θέλει», είναι ένα από τα παράπονα των νεοφώτιστων, που ασπάζονται τη γενική θέση των 6, δηλαδή ότι «δεν μας ενδιαφέρει αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ας ξεκινήσει Οκτώβριο, αν είναι εμείς να φτάσουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου και να μην έχουμε κάνει μεταγραφές, γιατί δεν μπορούμε».

Τα παράπονά τους δεν εξαντλούνται εκεί, αφού, όπως λένε, τους οφείλονται και χρήματα από το περσινό συμβόλαιο με τη συνδρομητική τηλεόραση, περίπου 500.000 ευρώ, δηλαδή το μισό από αυτό που προβλέπεται συνολικά, με τη διορία είναι στα τέλη Ιουνίου.

Εξάλλου, η Λαμία διανύει μια περίοδο αβεβαιότητας, σε ό,τι έχει να κάνει με το διοικητικό της γίγνεσθαι. Το «μήνυμα» του μεγαλομετόχου Πανουργιά Παπαϊωάννου στις 7 Μαΐου πως θα αποχωρήσει, αν δεν βρεθούν «συμπαίκτες» στη χρηματοδότηση, δεν είναι «τουφεκιά» στον αέρα, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του. «Δεν γίνεται να συντηρείται μια ομάδα δίχως έσοδα στη Superleague, όσα κι αν σημαίνει για την πόλη και όποια πορεία κι αν έχει διαγράψει από τα “αλώνια” στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς τηλεοπτικό δεν υπάρχουν έσοδα, δεν υπάρχουν χορηγίες, δεν υπάρχει τίποτα».

Όλη αυτή η εκκρεμής κατάσταση «παγώνει» τις εξελίξεις στα μεταγραφικά. Άγνωστο παραμένει αν ο Μπάμπης Τεννές θα παραμένει στον πάγκο, ενώ για παίκτες, υπάρχει μεν ενδιαφέρον, όπως και συμφωνίες σε προκαταρκτικο επίπεδο (Πετρόπουλος, Δημούτσος, Πλιάτσικας), αλλά χωρίς υπογραφές, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Καταληκτικά, όλα εξαρτώνται από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για ένα πρωτάθλημα, που όπως έχουν τώρα τα δεδομένα, κάθε άλλο παρά πιθανό μοιάζει να ξεκινήσει, ενώ στη Λαμία τα «χέρια» των ιθυνόντων είναι «δεμένα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα