«Έφυγε» ο συνθέτης του ύμνου του Ολυμπιακού (pic & vid)

«Έφυγε» ο συνθέτης του ύμνου του Ολυμπιακού (pic & vid)

«Έφυγε» ο συνθέτης του ύμνου του Ολυμπιακού (pic & vid)

bet365

Ο συνθέτης του ύμνου της ομάδας του Ολυμπιακού, Σπύρος Βαλσαμάκης, απεβίωσε την Κυριακή, σε ηλικία 83 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη.
Φτωχότερη είναι από την Κυριακή (20/5) η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης του σύγχρονου ύμνου της ομάδας, Σπύρος Βαλσαμάκης, σε ηλικία 83 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο της Καισαριανής. Στη μεγάλη και ένδοξη ιστορία του, ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει δύο ύμνους, άρρηκτα συνυφασμένους με τα ιδανικά της ομάδας, Δύο ύμνους τους οποίους έχουν τραγουδήσει όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Δύο ύμνοι, που δηλώνουν την υπερηφάνεια, την πίστη, την αφοσίωση και την διαχρονική αγάπη προς τον σύλλογο. Ο πρώτος και ιστορικός ύμνος του Ολυμπιακού γράφτηκε το 1931, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας. Τους στίχους «υπέγραψε» ο Μίμης Ξ. Βασιλειάδης, ενώ μελοποιήθηκε από τον Γιάγκο Ε. Λαουτάρη και ήταν γνωστός με το όνομα «Φευγάτε από μπρος...».
Ο δεύτερος ύμνος του, τον οποίο γνωρίζουν σήμερα όλοι, γράφτηκε το 1980 από τους Σπύρο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Κιλιμάντζο και τον ερμήνευσε ο Χρήστος Βολιώτης. Εκατομμύρια φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον έχουν τραγουδήσει σε όλο τον κόσμο, είτε για να πανηγυρίσουν κάποιο ερυθρόλευκο γκολ, ή απλά για τα δοξάσουν και να τιμήσουν τον Ολυμπιακού. Οι στίχοι του, μιλούν στην καρδιά του κάθε φιλάθλου του Ολυμπιακού, καθώς ενώνουν την παλιά με τη νέα εποχή της ομάδας μας, το ένδοξο παρελθόν με τις τεράστιες επιτυχίες και νίκες, με το λαμπρό μέλλον που ακολουθεί, περηφάνιας και δόξας.
Τα λόγια και η μουσική του ύμνου θα είναι για πάντα χαραγμένα στο μυαλό κάθε φιλάθλου που αγαπάει τον Ολυμπιακό, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν αυτός βρίσκεται!
Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ
δαφνοστεφανωμένε μεγάλε και τρανέ
έχεις δύναμή σου Ολυμπιακέ,
τον πύρινό σου κόσμο που δε λυγά ποτέ.
Ολυμπί Ολυμπί Ολυμπιακέ
ομάδα ομαδάρα μου,
μεγάλη μου αγάπη,
Ολυμπιακάρα μου.
Δόξα στα παιδιά σου Ολυμπιακέ
χιλιοτραγουδισμένε, στον κόσμο ξακουστέ.
Τρέμουν στ’ άκουσμά σου Ολυμπιακέ
κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ.
Ολυμπί Ολυμπί Ολυμπιακέ
ομάδα ομαδάρα μου,
μεγάλη μου αγάπη,
Ολυμπιακάρα μου.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Σπύρου Βαλσαμάκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα