Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...

Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...

Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το τριήμερο... τίγκα Α.Ε.Κ. που έφτασε, την πόλη της ομάδας που θα θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία και έχει ένα -αλλά σημαντικό- υστερόγραφο.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρσεναλ, αν ο Λακαζέτ σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Από την ημέρα που έγινε γνωστό το πρόγραμμα του πρωταθλήματος που έφτασε στο τέλος του και βρίσκει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας έκλεινα τα μάτια μου και τα ζούσα όλα. Σαν ταινία στο μυαλό μου, στον... σκληρό του εγκεφάλου μου, έπαιζε από το καλοκαίρι του 2017 έως και... χθες το βράδυ, το ίδιο έργο, η ίδια παράσταση, το ίδιο πάντα σενάριο: Ατελείωτες χιλιάδες Ενωσίτες στα πατρογονικά μας εδάφη, γύρω και μέσα στη δική μας πόλη -την πιο όμορφη στον κόσμο μετά την γενέτειρά της ομάδας- και γλέντι για τον τίτλο που επιστρέφει στην... μοναχοκόρη της προσφυγιάς (εεε αδερφούλη μου Άκη;) έπειτα από πολλά χρόνια, περισσότερα βάσανα και μεγάλο πόνο!

Διάολε, τώρα που το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι, δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά... Έπρεπε να πέσουμε, να γονατίσουμε και να πονέσουμε, να υποφέρουμε, για να σταθούμε ξανά με δύναμη, να σηκωθούμε όπως επιβάλλει η ιστορία μας, οι ρίζες μας, τα πάντα της ομάδας στην οποία ανήκει η καρδιά! Δεν είναι απλά μια επιλογή, είναι στάση ζωής και: Αγάπη – Έρωτας – Καψούρα. «Κάποτε θα μας καταλάβουν και δεν θα μας καταλάβουν ποτέ», η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει ειπωθεί και επιβεβαιωθεί παντοιοτρόπως.... Ανάλογη με το «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα» όπως όλοι διαπίστωσαν σ' αυτά τα χρόνια που πέρασαν...

Δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Μόνο η σκέψη ότι το τριήμερο από την 4η έως και την 6η Μαΐου η Νέα Φιλαδέλφεια, στην οποία την ίδια εποχή θα δημιουργείται ο νέος ναός του Δικέφαλου Αετού, θα είναι ξανά ντυμένη στην πιο όμορφη διχρωμία, την κιτρινόμαυρη! Ο κόσμος θα γιορτάζει τρεις μέρες για την ΑΕΚ που επιστρέφει στο θρόνο της και την κούπα τη σήκωσε ΞΑΝΑ εκεί, στην πόλη της, στη γειτονιά της όπως και τις άλλες 11 φορές που τα κατάφερε (συγχωρέστε με 10, τη μία η φιέστα έγινε στην Τούμπα): εδώ – εδώ – εδώ στη Φιλαδέλφεια. Δεν μπορούσε να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα και μαζί του όλες αυτές οι στιγμές που έχω ζήσει ξανά και ξανά στο μυαλό μου σαν ταινία.

Ατελείωτες χιλιάδες κόσμου, ασταμάτητο γλέντι τίτλου, πάρτι σε κιτρινόμαυρο φόντο και αποθέωση με το μέλλον (λόγω του γηπέδου που δημιουργείται λίγα μέτρα δίπλα από το απίθανο πάρτι της ΑΕΚ) να μοιάζει -και- να της ανήκει... Αυτό θα ζήσουμε από αύριο έως και την Κυριακή στη δική μας πόλη, εκεί που η ιστορία είναι γραμμένη σε κίτρινο και μαύρο, στην γειτονιά της... μοναχοκόρης της προσφυγιάς!

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα σας το θύμιζα σε όλους από εδώ, από τούτο το χώρο μας, ότι το πρώτο τριήμερο του Μάη θα μας βρει αγκαλιά στη γειτονιά μας. Ειδικά στις στραβές που είχαμε μέσα στο 2017 (τον Οκτώβριο πιο συγκεκριμένα γιατί από τότε αγνοεί την έννοια της λέξης ήττα η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, μη ξεχνιόμαστε δηλαδή) το... φώναζα: «όλοι μαζί θα είμαστε το τριήμερο του Μάη να γλεντήσουμε το πρωτάθλημα στην γειτονιά μας, στην πόλη μας». Οι περισσότεροι το πιστεύατε, το νιώθατε ότι έρχεται, μέσα σας βαθιά το καταλαβαίνατε... Υπήρχαν και οι άπιστοι Θωμάδες βέβαια, αλλά πρέπει να υπάρχουν. Και γι' αυτούς χαίρομαι το ίδιο.

Έφτασε, λοιπόν, αυτό που σας έγραφα και σας έλεγα ότι θα συμβεί... Είμαστε μια ανάσα, ένα 24ωρο επί της ουσίας, μακριά από την έναρξη του τριήμερου εκδηλώσεων για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτά που θα ζήσουν όλοι όσοι θα βρεθούν στην πόλη μας, αύριο, μεθαύριο και την Κυριακή, δεν θα τα 'χουν ξαναζήσει γενικά...

Ο Θεός -λένε εκείνοι που πιστεύουν σωστά- στη διάρκεια της ζωής δοκιμάζει τους πιστούς του με δυσκολίες και μεγάλες αναποδιές. Φαίνεται πως αυτό ισχύει και για τον ΑΕΚτσή... Δοκιμάστηκε πολύ στα χρόνια που πέρασαν η πίστη του, η αγάπη του, η αφοσίωσή του στην αγαπημένη του ομάδα. Βίωσαν ασύγκριτες δυσκολίες επιβίωσης. Έζησαν στιγμές αβεβαιότητας για το μέλλον της μεγάλης τους αγάπης. Ένιωσαν να χάνουν τα πάντα και το κυριότερο χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον για την αγαπημένη τους ομάδα.

Στην πραγματικότητα υπήρξε στιγμή που οι ΑΕΚτσήδες είδαν τετ α τετ το... τέλος να 'ρχεται! Όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτό... Δεν ήταν δυνατό κάτι τέτοιο... Άλλωστε το 'χετε εμπεδώσει όλοι, το έχετε ακούσει να το φωνάζουν παντού: η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή! Αυτό ισχύει για την ΑΕΚ, αυτό και το: ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό... Στην περίπτωση της Ένωσης αυτό που δεν την... τελείωσε την έκανε πανίσχυρη και την έκανε και πάλι πρώτη και καλύτερη απ' όλους: πρωταθλήτρια, στον τελικό του Κυπέλλου και μακριά από τους «16» της Ευρώπης για μια στραβοκλωτσιά!

Ο Θεός, λοιπόν, μας δοκίμασε... Σκληρά είναι η αλήθεια... Αλλά ήρθε η ώρα της ανταμοιβής. Κι επειδή το πρωτάθλημα δεν θα έφτανε από μόνο του για να αφήσουμε πίσω μας όσα πολύ δύσκολα και άσχημα βιώσαμε, ήρθε και το μπάσκετ, και το χάντμπολ, και το χτίσιμο του γηπέδου να απογειώσει τη χρονιά που ζούμε και να μετονομάσει το 2018 σε χρονιά ΑΕΚ! Μας χρώσταγε ο Θεός και δεν λησμόνησε να μας τα δώσει πίσω.

Έτσι, το τριήμερο που αρχίζει από αύριο, είναι γεμάτο ΑΕΚ. Διότι έχει FINAL 4 ευρωπαϊκό στο μπάσκετ (που ήδη έχει σηκώσει Κύπελλο στην Ελλάδα κερδίζοντας Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό), μια μέρα μετά την κατάκτηση πρωταθλήματος στην Ριζούπολη και την φιέστα, για να έρθει η Κυριακή και (ευχόμαστε όλοι) ένας ευρωπαϊκός τελικός για την ομάδα του Αγγελόπουλου και του Σάκοτα... Όλοι θα βλέπουν, θα διαβάζουν, θα ακούνε ΜΟΝΟ ΑΕΚ για τρεις μέρες όπως και να 'χει, ενώ ακολουθεί διήμερο τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και μια εβδομάδα μετά νέος ευρωπαϊκός τελικός σε ομαδικό άθλημα, στο χάντμπολ...

Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφεια τα μέρη, λοιπόν, κι αντικρίσεις κιτρινόμαυρη φανέλα, θα σε πιάσει αμέσως τρέλα, το μεθύσι της χαράς... Αυτό ακριβώς θα γίνει, τρεις μέρες στα πατρογονικά μας εδάφη, η δική μας μεθυσμένη πολιτεία... Είναι τα χρόνια μας, είναι της ΑΕΚ ξανά η εποχή, τώρα δημιουργούνται και οι νέες γενιές ΑΕΚτσήδων!

Υγ: Ήρθε η ώρα και εμείς να «μαζευτούμε» λίγο... Να προσέχουμε παραπάνω όσα λέμε και όσα γράφουμε όσο κι αν φτάνουμε (με όσα βλέπουμε και μαθαίνουμε) στα όριά μας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι υποχρέωσή μας να χαμηλώσουμε τις φωνές (και τις δικές μας) που μπορεί να προκαλούν βία. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη αν κάποιοι θεώρησαν πως το έκανα αυτό με όσα έγραψα (όχι πολλά συγκριτικά είναι η αλήθεια) και ακόμη περισσότερο και μεγαλύτερο συγγνώμη για όσους μπορεί να αισθάνθηκαν ότι προσβάλλονται από το κείμενό μου. Δεν εννοώ πρόσωπα και άτομα του χώρου μου εδώ, ή στην Θεσσαλονίκη. Για τους φίλους του ΠΑΟΚ το σημειώνω που μπορεί να θεώρησαν ότι ήταν επιθετικά προς εκείνους και την ομάδα τους κάποια κείμενα. Άλλωστε δεν θα αλλάξει να σιχαίνομαι ΜΙΑ ζωή τους υπάλληλους και δυστυχώς κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι στο χώρο μας απ' τον Βορρά μέχρι το Νότο! Το καταλαβαίνω αφού σε περίοδο κρίσης η επιβίωση είναι το πρώτο μέλημα ορισμένων. Όμως τουλάχιστον ας μη μιλάνε, ας μη βγάζουν γλώσσα, οφείλουν να έχουν όρια... Έρχεται ένας μεγάλος τελικός μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων στη διάρκεια της σεζόν που έφτασε στην ολοκλήρωσή της. Για τους πολλούς η καλύτερη ήταν η ΑΕΚ λόγω της παρουσίας της και στην Ευρώπη και της σταθερότητάς της. Για άλλους ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τραγικά λόγω προπονητών και προετοιμασίας αλλά στον δεύτερο γύρο έκανε πολύ καλή πορεία. Το θέμα είναι να γίνει ένας καλός τελικός και ο καλύτερος (ή έστω ο πιο τυχερός, όπως και να 'χει η ΑΕΚ για μένα) να κερδίσει... Είναι υποχρέωσή μας να ΜΗΝ δυναμιτίσουμε το κλίμα. Δεν είμαστε εμείς και όσα γράφουμε πιο σημαντικοί από τις ομάδες και τον κόσμο τους. Μακάρι να γίνει άριστα, ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η μετάβαση και άφιξη των οπαδών του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα και να έχουμε έναν τελικό γιορτή για το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης και η διοίκησή της που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται με τα αιτήματα για ντόπινγκ κοντρόλ στην ιστορία του συλλόγου της (όπως μειώνει και τη χώρα μας όταν κάνει επίδειξη οικονομικής δύναμης λέγοντας «σας πληρώνουμε τα έξοδα για το ντόπινγκ κοντρόλ») δεν το καταλαβαίνουν. Είναι ντροπή να κάνεις ότι και ο Κούγιας τη στιγμή που πρόκειται για club που έπαιξε Europa League και πέρασαν οι ποδοσφαιριστές της πολλές φορές από ντόπινγκ κοντρόλ (εντός κι εκτός συνόρων). Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε από όσα έγραψα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...