Μία σεζόν σε δύο στιγμές και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Μία σεζόν σε δύο στιγμές και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μία σεζόν σε δύο στιγμές και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ και την μεγάλη εβδομάδα που έρχεται για το «τριφύλλι» και θα κρίνει το παρόν και το μέλλον του.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν χωρά ιδιαίτερη ανάλυση. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, κάτι που παραδέχθηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, η μπάλα δεν πήγε πλεκτό στις μεγάλες φάσεις(έλλειψη ποιότητας και Πασχαλάκης έπαιξαν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο) και ο «δικέφαλος» βρέθηκε από το πουθενά και με κόντρα που γίνεται μία στο εκατομμύριο, να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος μέσα στο «κουτί» σπάνια θα αστοχήσει ειδικά όταν είναι μόνος του και αποτελεί έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο γκολ του «δικεφάλου» από την εξαιρετική ενέργεια του Σέρβου στράικερ έβαλε τέλος στο παιχνίδι. Ένα γκολ από μία φάση που θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο πεντακάθαρο φάουλ του Πέλκα στον Τζανδάρη στην μεσαία γραμμή. Το «τριφύλλι» άδειασε μετά το 2-0, δεν μπορούσε να αντιδράσει και μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα σύνολο φουλ ταλαιπωρημένο, απλήρωτο και με χαμένες προπονήσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο εξαιτίας της αποχής των παικτών από τις προπονήσεις. Πόσο να αντέξουν; Άνθρωποι είναι και πραγματικά έχουν δώσει τα πάντα για να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό αξιοπρεπή πάνω στο χορτάρι, δίνοντας το 200% σε κάθε ματς. Πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτοί οι «πιστοί» 10.000 και ανταμείβουν την προσπάθεια αυτών των παιδιών με το ζεστό χειροκρότημα και την στήριξη όλη την σεζόν.

Αυτές οι δύο φάσεις(η κόντρα Μπίσεσβαρ-Τζήλου και η φάση του 2-0), πάντως, θα μπορούσαν να είναι και οι πιο χαρακτηριστικές για την χρονιά που φεύγει. Βλέπεις αυτές τις δύο φάσεις και καταλαβαίνεις πως κύλησε όλη η χρονιά για τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη! Μία ομάδα κυνηγημένη από τους πάντες και τα πάντα και πιο πολύ από την ίδια της την διοίκηση, μία ομάδα που έγινε έρμαιο του κάθε διαιτητή όταν... έπρεπε, μία ομάδα που όταν έβρισκε την ψυχή να αντιδράσει, ένιωθες πως κάποιος την έχει «μουτζώσει»!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε πολύ πιο εύκολα από την Λεωφόρο απ'ότι θα περίμενε και απ'ότι έδειχνε η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς του «πήγε» το παιχνίδι και ήταν πολύ ανώτερος στην επανάληψη.
Αυτό το παιχνίδι, μικρή σημασία είχε για τον Παναθηναϊκό. Ελάχιστη έως μηδαμινή. Όπως ελάχιστη σημασία έχουν τα αγωνιστικά από την στιγμή που η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να στερήσει από τον σύλλογο τους βαθμούς που άξια έπαιρνε πάνω στο χορτάρι, επειδή δεν... ψηνόταν να πληρώσει τον Βέμερ!

Τα σημαντικά, τα δύσκολα όπως τα έκανε ο Αλαφούζος και οι επικίνδυνοι ποδοσφαιρικά που έχει δίπλα του, τώρα ξεκινούν. Από αύριο. Η εβδομάδα αυτή θα κρίνει αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να ανασαίνει, θα κρίνει αν θα μπορεί να ελπίζει για το παρόν και το αύριο, θα κρίνει τα πάντα ή έστω θα δείξει ξεκάθαρα πλέον για το που πηγαίνει το «έργο».

Το fund από την Ασία αν θέλει μπορεί να κάνει πίσω. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν θέλει μπορεί να κάνει πίσω. Εκείνος που πλέον δεν έχει κανένα περιθώριο, εκείνος που πλέον δεν έχει καμία επιλογή είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Τα ψέματα τελείωσαν.

Είτε πληρώνει είτε ο Παναθηναϊκός πέφτει. Είτε βρίσκει άκρη με την αδειοδότηση είτε ο Παναθηναϊκός υποβιβάζεται. Τόσο απλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.