Ωραία τα λέμε, να... απογειωθεί αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα πέφτει κατηγορία!

Ωραία τα λέμε, να... απογειωθεί αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα πέφτει κατηγορία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ωραία τα λέμε, να... απογειωθεί αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα πέφτει κατηγορία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που είναι με το ενάμισι πόδι στον υποβιβασμό και τον Γιάννη Αλαφούζο που ήρθε η ώρα να βάλει το χέρι στην τσέπη ή να γράψει ιστορία!

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα η επικαιρότητα γύρω από τον Παναθηναϊκό έχει επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο ενδιαφέρον της «Panasia» για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ και τις συζυτήσεις του Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ με τον Γιάννη Αλαφούζο για την τελική συμφωνία. Είναι λογικό, από την στιγμή που υπάρχει κατά τα φαινόμενα ακόμη ένας αξιόπιστος ενδιαφερόμενος όλο το βάρος να πέφτει εκεί, όπως γινόταν και το προηγούμενο διάστημα με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του «Athens Alive», η οποία δίχως αμφιβολία καλύπτει περισσότερο τα «θέλω» των οπαδών του συλλόγου και θα αποτελούσε το ιδανικό σενάριο για την επόμενη μέρα του κλαμπ. Οι λόγοι είναι προφανείς και μέσα στην εβδομάδα δεν αποκλείεται να υπάρχουν ευχάριστα και από αυτό το μέτωπο! Το θέμα είναι να υπάρχει Παναθηναϊκός...

Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή να δούμε αν θα υλοποιηθεί μία από τις δύο προτάσεις, ο Παναθηναϊκός με τεράστια ταχύτητα πηγαίνει προς τα βράχια και δυστυχώς όλος ο οργανισμός τούτη την στιγμή ασχολείται με την... απογείωση, την ώρα που το πράσινο «αεροσκάφος» πετάει στα 1000 πόδια και είναι έτοιμο για πρόσκρουση στο έδαφος για καταστροφή!

Μέσα στα εκατομμύρια που σκοπεύει να ρίξει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, μέσα στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και την ηγετική φυσιογνωμία του Δημήτρη, μέσα στις συζητήσεις για τα πόσα χρήματα καλύπτει ο Αλαφούζος στην... επόμενη ημέρα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην εξής θέση:

*Έχει τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ με μια χρονιά αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, που επί της ουσίας θα είναι δύο εξαιτίας των αφαιρέσεων βαθμών στην υπόθεση Βέμερ και αφαιρούν το δικαίωμα στην ομάδα του Ουζουνίδη να διεκδικήσει με πολύ καλές πιθανότητες την πέμπτη θέση.

*Έχει -6 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα από τον Βέμερ και αν δεν τον πληρώσει ο Αλαφούζος μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει -9 και αποβολή από το πρωτάθλημα.

*Οι παίκτες του είναι απλήρωτοι και αν δεν πάρουν χρήματα αυτή την εβδομάδα δεν αποκλείεται εκτός από αποχή στις προπονήσεις, να απέχουν και από τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος!

*Και το κυριότερο; Δεν έχει βρει τρόπο να πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα, δεν πλήρωσε όσα πρέπει, δεν διακανόνισε όσα έπρεπε, ο Αλαφούζος και οι επικίνδυνοι που έχει δίπλα του έπαιξαν με την... φωτιά και τούτη την ώρα ο Παναθηναϊκός παρακαλάει τις υπόλοιπες ομάδες να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού για τον υποβιβασμό! Και δεν έχει καταφέρει να φτάσει στον αριθμό 12.

Πως ακριβώς θα παραμείνει στην κατηγορία ο σύλλογος; Για ποιον ακριβώς Παναθηναϊκό διαπραγματεύεται ο Ταϊλανδός;

Συγγνώμη που χαλάω λίγο το... πανηγυρικό του κλίματος αλλά όσο περνούν οι μέρες και ο Αλαφούζος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, τόσο ο Παναθηναϊκός θα πλησιάζει στην Β' Εθνική και την καταστροφή!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που είναι ιδιαίτερα λαλίστατος τις τελευταίες ημέρες(χωρίς να εξηγήσει ούτε μια στιγμή γιατί έβαλε την ομάδα σε αυτό το εξευτελιστικό καθεστώς) δεν έχει άλλα περιθώρια. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αν δεν θέλει να γράψει ιστορία.

Αν δεν δώσει τα 500.000 του Βέμερ, ο Παναθηναϊκός θα γράψει -9 και θα πέσει. Αν δεν βρει άκρη με την παραμονή, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει άδεια και θα πέσει. Όχι σε δύο μήνες, όχι σε έναν. Άμεσα...

Για να υπάρχει λοιπόν επόμενη ημέρα, για να υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ουσία για το αύριο, θα πρέπει να υπάρχει το σήμερα. Και το σήμερα είναι μαύρο και άραχνο. Λίγες μέρες ακόμη υπομονή για να δούμε που θα πάει το «έργο»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.