Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-3 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-3 (vid)

bet365

Κόντρα στην διοικητική ανυπαρξία, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παραμένει Παναθηναϊκός στο χορτάρι! Με καταπληκτικό Λουτσιάνο (γκολ και ασίστ) το «τριφύλλι» πέρασε άνετα με σκορ 3-0 από την Νέα Σμύρνη!

Στο γήπεδο, η προσπάθεια που καταβάλλουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του, θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν να διεκδικούν την πεντάδα και την άμεση εξέτιση της ποινής του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Στο χορτάρι, οι πράσινοι κάνουν ό,τι μπορούν και στέκονται αξιοπρεπέστατα βάσει των συνθηκών, έχοντας αποφασίσει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και τον σύλλογο.

Κάπως έτσι ήρθε και το 3-0 στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε έναν κακό Πανιώνιο, ο οποίος εισέπραξε και την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου του για την εμφάνιση και πολύ περισσότερο για τα αποτελέσματα που μεγάλωσαν την απόσταση από μια... σφήνα στις προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας.

Πως έπαιξαν:

Οι γηπεδούχοι (4-2-3-1) ξεκίνησαν με τον Κότνικ στην εστία και τους Βλάχο, Μπανανά, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά, με τους Κόρμπο και Σαββίδη στη δυάδα της μεσαίας γραμμής. Μπροστά τους, ο Οικονομίδης είχε έναν ρόλο 10αριού, με τους Μασούρα – Σπιριντόνοβιτς για βοήθειες στα πλάγια και τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναθηναϊκό κάτω απ' τα δοκάρια βρέθηκε ο Βλαχοδήμος με τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη και Ινσούα από δεξιά στ' αριστερά στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ, οι Κάτσε με τον Τζανδάρη, είχαν δεξιά τον Μουνιέ, αριστερά τον Λουντ και μπροστά άλλαζαν οι Λουτσιάνο και Δώνης.

Το ματς:

Ένα τρελό σενάριο θα ήταν αυτό που θα ήθελε τον Παναθηναϊκό να έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μπορεί να ελέγξει απόλυτα ένα παιχνίδι σε αντίπαλη έδρα, αυτή την χρονική περίοδο. Κι όμως, συνέβη στη Νέα Σμύρνη. Οι πράσινοι, τολμώντας αρκετά στο επιθετικό κομμάτι, κατάφεραν να βρίσκονται στο υπέρ τους 2-0 στην ανάπαυλα! Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε κακός, ανούσιος στις στιγμές που προσπαθούσε με γεμίσματα να φτιάξει φάσεις στα καρέ του Βλαχοδήμου, ενώ στο 33' ο Ντουρμισάι έχασε τεράστια ευκαιρία όταν απέναντι από τον Βλαχοδήμο άργησε και του έβαλε την κόντρα ο Κολοβέτσιος αρχικά κι έπειτα ο γκολκίπερ.

Το τριφύλλι, αφού πρώτα δοκίμασε κάποια μακρινά σουτ, είχε ορεξάτους τους Μουνιέ και Λουτσιάνο, όμως έπρεπε να υπάρξει πολύ καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους όταν έφτανε η στιγμή της δημιουργίας ευκαιριών. Παρ' όλα αυτά, ο Βραζιλιάνος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση ξάφνιασε τον Κότνικ για το 1-0 στο 35' και τρία λεπτά αργότερα βοήθησε τον Λουντ να βρεθεί σε θέση βολής, με τον Φινλανδό να σουτάρει δυνατά για το 2-0.

Το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 45λεπτο, η εικόνα των γηπεδούχων και η παγωμάρα στην εξέδρα η οποία είχε αρκετά παράπονα από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Μιχάλη Γρηγορίου, έκαναν το δεύτερο ημίχρονο πολύ άνετο για το τριφύλλι. Με τον αέρα των δύο τερμάτων και με ευκολία στη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση, ο Ινσούα στο 53' είχε ένα καλό αριστερό στην κίνηση το οποίο έδιωξε ο Μπαντής, ενώ ο Πανιώνιος απείλησε με μια κεφαλιά του Μπανανά λίγο αργότερα, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει. Η αναμέτρηση έδειχνε να έχει... σβήσει με τον τρόπο που εξελισσόταν και όδευε προς το φινάλε της, αφού οι προσπάθειες των παικτών του Πανιωνίου ήταν αναποτελεσματικές, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει άνετα και στο τελικό 3-0 στο 87ο λεπτό, με τον Γιόχανσον από δεξιά να κάνει ασίστ με τακουνιά στον Μολίνς σε αντεπίθεση και τον Σουηδό φορ να πλασάρει σωστά για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

MVP: Ο Λουτσιάνο Νέβες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης για τον Παναθηναϊκό που συνεχίζει ν' αντιστέκεται κόντρα σε όσα του συμβαίνουν... Γκολ και συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα της ομάδας είχε ο Βραζιλιάνος, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ στο 35' για το 1-0.

Στο ύψος του: Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι όσον αφορά τον δικό του ρόλο. Έχει επαφή με τη μπάλα στην εξαιρετική ευκαιρία του Ντουρμισάι με το σκορ στο 0-0 (υπάρχει κόντρα και του Κολοβέτσιου με τη μπάλα), ενώ είχε τη λύση σε κάθε μπαλιά με στόχο την εστία του. Σταθερός και σίγουρος.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο του Πανιωνίου. Κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να περνάει τη μεσαία γραμμή με τις... ευλογίες των Κόρμπου και Σαββίδη, με τη δυάδα των κυανέρυθρων να βγάζει απίστευτες αδυναμίες στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει πολλά λάθη.

Η γκάφα: Ο Κότνικ δεν υπολόγισε καθόλου την κλειστή του γωνία στην πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο στο 35' κι έτσι δέχθηκε το γκολ, αποκομίζοντας και χτύπημα στο κεφάλι από σύγκρουση με το δοκάρι, για ν' αποχωρήσει με αλλαγή στο ημίχρονο.

Το στραγάλι: Το παιχνίδι είχε μαρκαρίσματα τα οποία έκρινε σωστά ο Τάσος Σιδηρόπουλος, άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί με το πλεονέκτημα σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ οι βοηθοί του έχασαν ένα οφσάιντ σε καλή ευκαιρία με γέμισμα από εκτέλεση φάουλ για τον Πανιώνιο στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι Παναθηναϊκός. Να προσπαθεί για την ιστορία του και το μέγεθός του, το οποίο όμως μικραίνει με όσα συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι και τα οποία έχουν καταστρέψει τη φετινή σεζόν των «πράσινων». Με ό,τι αποθέματα έχουν παίκτες και Ουζουνίδης αλλά πάνω απ' όλα με σεβασμό στην ομάδα, ο καθρέφτης της ομάδας στο γήπεδο θα έχει να λέει μια λέξη. Αξιοπρέπεια. Ο Πανιώνιος, όσο κι αν θα ήθελε ν' αντιμετωπίσει το ματς ως τελικό για την πεντάδα, απέτυχε να το κάνει, προβλημάτισε έντονα και ο κόσμος του, το έκανε απόλυτα κατανοητό στον Γρηγορίου και στα μέλη του ρόστερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Κότνικ (46' Μπαντής), Σπιριντόνοβιτς (58' Γεσίλ), Βλάχος (70' Παπαγεωργίου), Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Μασούρας, Σαββίδης, Ντουρμισάι

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης (72' Μολίνς), Μουνιέ (86' Στάικος), Λουντ, Λουτσιάνο (84' Χατζηγιοβάννης), Κουρμμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα