Xρέη, διαφάνεια και ένα κουμπάκι μακριά…

Xρέη, διαφάνεια και ένα κουμπάκι μακριά…

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Xρέη, διαφάνεια και ένα κουμπάκι μακριά…

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αποδοχή της πρότασης της «Pan Αsia» από τον Γιάννη Αλαφούζο, την απαιτούμενη διαφάνεια και τον πολύ απλό μονόδρομο της πλευράς του Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ για να πάρει τον Παναθηναϊκό.

Να, λοιπόν, που ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε και μετά από τόσους μήνες τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό! Δεν έκανε κάτι τρομερό και φοβερό ο «mr. ΣΚΑΪ», όπως προσπαθούν να μας πείσουν στα ερτζιανά.

Και πολύ άργησε. Το καθήκον του έκανε, το αυτονόητο έπραξε και ναι αυτή η συμπεριφορά είναι η φυσιολογική με βάση τα δεδομένα που έχει o ίδιος διαμορφώσει στην ΠΑΕ.

Ως προς την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό φυσιολογική, όχι για την υπόλοιπη συμπεριφορά που έχει φέρει τον Παναθηναϊκό στην πιο εξευτελιστική κατάσταση της ιστορίας του. Ο Αλαφούζος, λοιπόν, όχι απλά τοποθετήθηκε αλλά ως όφειλε(από την στιγμή που είναι σίγουρος για την αξιοπιστία και τις προθέσεις τους) άνοιξε την πόρτα στην πρόταση των επενδυτών της «Panasia», την οποία εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ και έχει καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά.

Ο Αλαφούζος επί της ουσίας είπε στον Πιενκγοπονσάντ το πρώτο «ναι» αλλά μέχρι να μιλήσουμε για οριστική συμφωνία, για υπογραφές και για σίγουρη επόμενη ημέρα, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, έχει πολύ δρόμο η ιστορία και πάντα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις αρκεί η παραμικρή λεπτομέρεια που θα χαλάσει το τελικό deal. Μέχρι τότε, βέβαια, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο των υπογραφών, καλό θα ήταν να υπάρξει η απόλυτη διαφάνεια για το ποιοι άνθρωποι είναι στο fund της «Panasia», είτε Έλληνες είτε ξένοι. Να μάθουμε δηλαδή πέρα από τον Παϊρόι Πιενκγκοπονσάντ, ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που στην πιο δύσκολη περίοδο του συλλόγου θα βάλουν τα ωραία τους τα εκατομμύρια και θα δώσουν λύση στο αδιέξοδο που έχει βάλει τον Παναθηναϊκό ο μεγαλομέτοχός του.

Επίσης μέχρι να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να βρεθεί λύση για το «αγκάθι» των χρεών που αναλάβει φεύγοντας ο Αλαφούζος. Και στην ανακοίνωσή του δεν έκανε καμία αναφορά επί του θέματος. Και είναι το πιο σημαντικό θέμα αυτή την στιγμή που θα πρέπει να λυθεί.

Να μάθουμε ποιο είναι το σχέδιο τους για την ομάδα, το πλάνο τους, τι σκοπεύουν να κάνουν ως ηγέτες του συλλόγου, ώστε αργότερα να τους κρίνουμε δίκαια και με βάση τις προγραμματικές τους δηλώσεις.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η ΠΑΕ να καταλήξει στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έναν άνθρωπο που τον ξέρουμε και μας ξέρει, έναν τρελό Παναθηναϊκό που πονάει την ομάδα και έχει γράψει την δική του ιστορία στον σύλλογο, όπως φυσικά και η οικογένειά του. Μην αποκλείσετε μέσα στην εβδομάδα να «σκάσει» η συμφωνία με την κυβέρνηση και να έχουμε ευχάριστα και από εκεί! Στην κατάσταση, όμως, που βρίσκεται η ΠΑΕ, έτοιμη για το… μπαμ, κάθε λεπτό είναι σημαντικό, κάθε υποψήφιος αξιόπιστος επενδυτής είναι σημαντικός.

Επιστροφή στο θέμα μας. Η πόρτα άνοιξε για την «Panasia» και από την στιγμή που οι αρχικοί τους όροι έγιναν αποδεκτοί φαίνεται πως ο δρόμος είναι απλός. Για την ακρίβεια τον έκανε πολύ απλό ο Αλαφούζος με εκείνα που ζητά για να παραχωρήσει τις μετοχές. Ποια είναι αυτά;

Μα φυσικά η είσοδός του fund στην ΠΑΕ με 27 εκατομμύρια ευρώ σε ΑΜΚ που θα προγραμματιστεί άμεσα. Στην εποχή που ζούμε και από την στιγμή που οι δύο πλευρές είναι τόσο κοντά, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Ένα κουμπάκι, 27 εκατομμύρια στα ταμεία της ΠΑΕ και μια νέα ημέρα θα ξημερώσει στο «τριφύλλι»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.