Μπαλάρα, ομαδάρα και 61 βαθμοί σε 26 ματς

Μπαλάρα, ομαδάρα και 61 βαθμοί σε 26 ματς

Μπαλάρα, ομαδάρα και 61 βαθμοί σε 26 ματς

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει γι’ άλλη μία σπουδαία εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, για τη νίκη επί του Πανιωνίου και το τι ακριβώς αυτή σημαίνει.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Πανιώνιο παίζοντας εκπληκτικά, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έφθασε στις 19 νίκες σε 26 ματς έχοντας σημειώσει 52 γκολ, ενώ οι αντίπαλοί του έχουν σκοράρει μόλις 12 φορές.

"Νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές..." φώναζαν χθες οι ΠΑΟΚτσήδες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από τον Λουτσέσκου να λέει: «Εμείς στο γήπεδο έχουμε κερδίσει 61 βαθμούς ενώ δεν παίξαμε με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα». Αυτή είναι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα για την ομάδα που συνεχίζει να αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα, παρά τα εμπόδια που τις βάζουν, τα προβλήματα, τις διακοπές στο ρυθμό της και φυσικά το γεγονός ότι έχει παίξει οκτώ ματς συνολικά σε άδεια Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ που για πολλοστή φορά χθες πέτυχε το… απόλυτο γκολ μίας ομάδας. Έντεκα συνεχόμενες πάσες (με κανονικό «χτίσιμο» επίθεσης από τέρμα σε στοπερ, σε χαφ, στους μεσοεπιθετικούς και στο φορ) χωρίς να παρεμβληθεί αντίπαλος και ένας παίκτης του Δικεφάλου να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα! Γι’ άλλη μία φορά ένα τέτοιο γκολ. Για άλλο ένα ματς και… ένα άλλο γκολ, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να εξουδετερώνουν κάθε αντίσταση και να σκοράρουν σε ανυπεράσπιστο τέρμα…

Για ένα ακόμη παιχνίδι γίνεται το 1-0 και ακούς το αντίπαλο προπονητή να λέει… «αν προηγηθεί ο ΠΑΟΚ… τελείωσες». Και όλα αυτά χωρίς ρυθμό αγώνων, σε άδειο γήπεδο, με αξιόμαχο και ενδιαφερόμενο αντίπαλο!!

Αυτό που γίνονταν στην Τούμπα ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά, δεν υπάρχει περίπτωση να το «παίξει» άλλος στην Ελλάδα, ούτε στο playstation. Εκεί είναι που αν είσαι αντίπαλος λες… «κάτι να γίνει να φύγω από το γήπεδο…». Αλλά ας μείνουμε σε όσους μένουν και παίζουν τα παιχνίδια…

Αν και σημασία είχε η συνολική λειτουργία της ομάδας, σε ατομικό επίπεδο ο Ελ Καντουρί έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Είναι τόσο απλό βέβαια αυτό που γίνεται με τον πρώην παίκτη της Νάπολι. Σε έναν πιο… δυσκοίλιο ΠΑΟΚ του Φθινοπώρου, ήταν και αυτός (πολύ περισσότερο ως νέος στην ομάδα) ένα επίπεδο κάτω. Στην δεμένη και αυτοματοποιημένη ομάδα που βλέπουμε τώρα, ο Μαροκινός έκανε πολύ καλό παιχνίδι. (Και άντε βγάλε άκρη στο 10 τώρα με Πέλκα, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Για να δούμε αν ο τελευταίος μπορεί να παίξει και στο 8).

Ο Μακ που μάλλον καίγεται να παραμείνει, έκανε το κορυφαίο παιχνίδι του με δύο ασίστ. Ο Σάκχοφ δίνει πάντα… κάτι παραπάνω απ’ ότι περιμένεις. Ο Πρίγιοβιτς έχασε τρία τετ α τετ και αυτό είναι… είδηση! Και φυσικά ο Βιεϊρίνια που έχει περάσει τη θέση του αριστερού μπακ σε… άλλο επίπεδο. Γιατί το να είσαι ηγέτης (ο ποιοτικότερος, αυτός που ψάχνει όλη η ομάδα) παίζοντας ως αριστερό μπακ, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται…

Επιτιθέμενος ο ΠΑΟΚ έχει τόση ποιότητα και πλέον βγάζει τέτοιες και τόσες συνεργασίες σε ένα 20λεπτο, που άλλοι μπορεί να χρειαστούν 3 ματς για να πετύχουν ανάλογο αριθμό. Αμυνόμενος ο ΠΑΟΚ (ειδικά όταν χάσει την μπάλα ψηλά) πιέζει τόσο μεθοδικά, που ο άλλος δεν σκέφτεται ούτε καν πώς θα φθάσει στην περιοχή του.

Και όλα αυτά σε διάρκεια! Με ποιότητα. Με ομαδικό πνεύμα. Με νοοτροπία νικητή. Με αέρα και αυτοπεποίθηση. Και όλα αυτά παρά τα αλλεπάλληλα σοκ των περασμένων εβδομάδων…

Ήταν η χθεσινή άλλη μία ωραία ποδοσφαιρική παράσταση της κορυφαίας ομάδας στη χώρα, της ομάδας που έχει κερδίσει 61 βαθμούς σε 26 αγώνες μέσα στο γήπεδο, μια και ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.