Αυτοί θα έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Εσύ;

Αυτοί θα έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Εσύ;

Αυτοί θα έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Εσύ;

bet365

Το σημερινό συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα, δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος, είναι απλώς μια ακόμη στιγμή μέσα στο χρόνο, γράφει ο Σταύρος Σουντουλίδης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα βγουν στο δρόμο. Βλέπετε, όσο κι αν ενοχλεί τους «απέναντι», έχουν τη δική τους ιστορία, γραμμένη και υπογεγραμμένη με αγώνες για τα δικά τους «πιστεύω» ακόμη και όταν χρειάστηκε, προσδοκώντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον, να «πολεμήσουν» τους προέδρους της ομάδας τους.

Ο λόγος που ο ΠΑΟΚτσής αντιδρά, προκύπτει μέσα από τη δική του κουλτούρα και τα δικά του ιδανικά. Θέλει να αντιδράσει, με ειρηνικό τρόπο, το μεσημέρι (15.00) του Σαββάτου στην Καμάρα, επειδή όπως είπε πρόσφατα ο Αντρέ Βιεϊρίνια «κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο», επειδή οι οπαδοί, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση-κάλεσμά τους, «δεν δεχόμαστε εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά μας».

Το (νέο) συλλαλητήριο του Σαββάτου δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος, είναι απλώς μια ακόμη στιγμή μέσα στο χρόνο. Ένα ακόμη συλλαλητήριο, που απλά έρχεται να προστεθεί σ’ αυτά της δεκαετίας του ’90, για το Γαλακτερό και τον Παπαπέτρου, σ’ όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια για ισονομία και δικαιοσύνη. Το αν θα είναι πετυχημένη ή όχι η συγκέντρωση της Καμάρας έχει πολύ μικρή σημασία για τον ΠΑΟΚτσή, ο οποίος δε θα βγει (ξανά) στο δρόμο για να… μετρηθεί, δεν έχει τέτοια ανάγκη, θα το κάνει για να έχει ήσυχη τη συνείδησή του, θα το πράξει με στόχο να βάλει «ένα φρένο στην αδικία μόνο και μόνο για να είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας», όπως λένε, πολύ απλά γιατί «δε νοείται ΠΑΟΚ δίχως τον κόσμο του, δε νοείται να υπάρχει και κόσμος του ΠΑΟΚ που δεν αντιστέκεται».

Άλλωστε, σήμερα δεν τελειώνει τίποτα για τον οπαδό του ΠΑΟΚ, θα ακολουθήσουν κι άλλες ειρηνικές κινητοποιήσεις, που αποφασίστηκαν στην συνάντηση των οργανωμένων μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με αφορμή όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την ομάδα.

Για ένα κομμάτι του κόσμου, ο ΠΑΟΚ δεν (πρέπει να) είναι λεζάντα, σχόλια στο διαδίκτυο, σέλφι φωτογραφίες και «μάχη» για ένα εισιτήριο σε κάποιον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι αγώνες και θυσίες.

Επειδή, λοιπόν, οι αγώνες δεν κερδίζονται μόνο στα γήπεδα, ούτε στα δικαστήρια, ο ΠΑΟΚτσής έχει υποχρέωση να είναι σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην Καμάρα και λίγο αργότερα έξω από την Τούμπα.

Για κανένα πρωτάθλημα, απλά και μόνο για την περηφάνια του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.