Η κλάση του Αραούχο, της ΑΕΚ και του… Θάνου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η κλάση του Αραούχο, της ΑΕΚ και του… Θάνου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το 3-0 του ΟΑΚΑ που… υπέγραψε η ποιότητα του Αραούχο και τον ρέφερι που «καθάρισε» τις ελπίδες του Παναθηναϊκού από νωρίς.

Απέναντι στην καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος που δίκαια φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύθηκε το άγχος της ΑΕΚ και στο πρώτο δεκάλεπτο έστειλε το μήνυμα πως πήγε στο ΟΑΚΑ για να κάνει ότι και στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Να πάρει το παιχνίδι, δίνοντας έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι και ψάχνοντας το γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον.

Ο Μπάρκας, όμως, έκανε την απόκρουση του αγώνα στην καταπληκτική προσπάθεια του Κουλιμπαλί στο 7’, το «τριφύλλι» δεν είχε όπως πέρυσι Μπεργκ και Κλωναρίδη (ας όψονται τα ποδοσφαιρικά «εγκλήματα» του Αλαφούζου) για να… ρευστοποιήσει την υπεροχή του και όταν η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

To ματς κρίθηκε υπέρ της «Ένωσης» στο διάστημα στο 30’-35’! Η κλάση του Αραούχο άνοιξε το σκορ, με τον Αργεντινό να… χορεύει τον Ινσούα και να τελειώνει ιδανικά την φάση με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Αραούχο αποτελεί ότι καλύτερο έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα σε αυτή την θέση, μετά το… φευγιό του Μάρκους Μπεργκ και μαζί με τον Λάζαρο και τον Λιβάγια αποτελούν τους πιο καθοριστικούς παράγοντες σε ατομικό επίπεδο για την φετινή πορεία της ομάδας τους.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι εκείνο το σημείο υλοποιούσε άριστα το τακτικό πλάνο του Ουζουνίδη και παρουσίαζε εκπληκτική πνευματική ετοιμότητα για τα δεδομένα της κατάστασης που επικρατεί στο κλαμπ. Η κλάση του Αραούχο τον έβαλε πίσω στο σκορ και ο ζήλος του ρέφερι Θάνου τον αποτελείωσε. Όταν στο δεκάλεπτο έχει δείξει δύο κίτρινες σε Ινσούα και Κουρμπέλη σε φάσεις που δεν υπάρχει καν παράβαση, σου δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο που θέλει να το πάει το… έργο. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τα φετινά τους ντέρμπι έχοντας παίξει με παίκτη λιγότερο σε όλα! Στην Τούμπα, στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ. Όπου φτωχός και η μοίρα του…

Στο 35’, λοιπόν, ο Θάνος έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Ινσούα για ένα φάουλ στην μεσαία γραμμή, μία απόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά. Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Το 2-0 του Γκάλο στο 52’ έφερε την ολική κατάρρευση του Παναθηναϊκού, ο Αραούχο πέτυχε και το 3-0 στο 68’ σαν σε προπόνηση και το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την ΑΕΚ να κατεβάζει ρυθμό και να δείχνει τον σεβασμό που αρμόζει στον Παναθηναϊκό.

Με την ήττα στο αθηναϊκό ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έμεινε τέσσερις πόντους μακριά από την πέμπτη θέση, αλλά τι ακριβώς συζητάμε τώρα; Όταν μέσα στην εβδομάδα κρίνεται το αν θα υποβιβαστεί ή όχι ο σύλλογος, όταν μέσα στην εβδομάδα θα φανεί οριστικά αν θα αλλάξει ο κανονισμός ή όχι, είναι πολυτέλεια και μάλιστα μεγάλη το να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι.

Όσοι έχουν απομείνει στο Κορωπί έχουν μετατραπεί σε τέρατα υπομονής, έχουν δώσει ότι έχουν και δεν έχουν για να παραμείνει αξιοπρεπής ο Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι μέχρι το τέλος της σεζόν. Κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα πρωτίστως στην αυτοκαταστροφικές τάσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Η εβδομάδα που ξημερώνει αύριο είναι η πιο σημαντική στην ιστορία του κλαμπ. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά που να αφορούν όσους νομίζουν ότι διοικούν την ΠΑΕ.

Βρείτε τρόπο ο Παναθηναϊκός να πάρει άδεια. Βρείτε τρόπο να μην υποβιβαστεί ο σύλλογος. Κόψτε τον λαιμό σας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.