Α.Ε.Κ. τελείωσες τους πρώην και τους «wanna be»!

Α.Ε.Κ. τελείωσες τους πρώην και τους «wanna be»!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Α.Ε.Κ. τελείωσες τους πρώην και τους «wanna be»!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Ένωση που φτάνει σε ΠΑΝΑΞΙΑ κατάκτηση του τίτλου, μόνη και μόνο με τις εντός γηπέδων αρετές της, ενώ έχει πολλά υστερόγραφα...

Το... επίτευγμα της ΑΕΚ το λες και μυθικό! Κι αυτό διότι κατάφερε και διέλυσε το πρώην σύστημα αλλά και αμέσως (προτού καν σηκώσει κεφάλι) εκείνο που ήθελε να γίνει το επόμενο, μιμούμενο σε όλα την προηγούμενη κατάσταση. Στη σεζόν που διανύουμε και το τέλος της οποίας θα βρει την Ένωση (ΠΑΝΑΞΙΑ) πρωταθλήτρια Ελλάδας, αποδείχθηκε από την ομάδα πως μπορεί και μόνη της ενάντια σε όλους. Ειδικότερα όμως σε εκείνους που είχαν μάθει να φωνάζουν «εμείς και το Αιγάλεω» επί δυο δεκαετίες, αλλά και στους άλλους που ήρθαν να τους αντιγράψουν - διαδεχθούν (σε όλα) και οι οποίοι ούρλιαζαν από την πλευρά τους: «ή εμείς, ή κανείς»!

Εννοείται πως το πλέον διασκεδαστικό τις ημέρες που παρακολουθούμε όσα αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον εξευτελισμό αυτού για να απαξιωθεί το προϊόν άρα και ο τελικός κατακτητής του (παρακάτω θα γράψουμε πως και γιατί το πιο εντυπωσιακό – ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έγινε σε μια ομάδα το... χειρότερο) ήταν δημοσιεύματα σε ερυθρόλευκα ΜΜΕ για μπλέξιμο της ΑΕΚ. Προσπαθούν μήπως και μέσω πρωτοσέλιδων (που απευθύνονται σε -μόλις και με τα βίας- τετραψήφιο αριθμό αναγνωστών με το νούμερο ένα μπροστά πάντα) επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Στην αρχή προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν και τους... πανεπιστήμονες της δημοσιογραφίας, αλλά κατάλαβαν ότι κι αυτοί δεν το 'χουν...

Ήλπιζαν ότι μπορεί και να γίνει κανά σκάνδαλο και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ που δεν έγινε το ματς (κι ας μη της ζήτησε κανείς να συνεχίσει) στην Τούμπα. Ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε ντου με μπράβους και όπλα. Το ήλπιζαν αυτοί που επέλεξαν να αποχωρήσουν από ένα ματς στο ίδιο γήπεδο (σ.σ.: την Τούμπα) μια εβδομάδα νωρίτερα λόγω τραυματισμού αξιωματούχου του αγώνα από ένα ρολό ταμειακής (εδώ μιμήθηκαν οι πρώην τους «wanna be» όταν έφυγαν για κουτάκι μπύρας από παιχνίδι που έχαναν, ίδιοι σε όλα λέμε)! Σου λέει «ας έμπαινε να παίξει». Εδώ που τα... λέμε δεν ήταν και ρολό, ένα όπλο ήταν και κάτι φουσκωτά αγόρια, σιγά τα ωά. Απαιτούσαν να βγουν να τελειώσουν το ματς οι «κιτρινόμαυροι» και ας μη τους το ζήτησε ΠΟΤΕ κανένας και δη ο ρέφερι της αναμέτρησης. Αστείοι στα όρια του γελοίου.

Την ίδια ώρα οι «wanna be» νέοι αφεντάδες του ποδοσφαίρου επειδή γνώριζαν πως η ΑΕΚ δεν γινόταν να κληθεί σε απολογία από τον δικαστή, έκαναν καταγγελία, ότι υπάρχει ευθύνη (κι ας μη προκύπτει) της Ένωσης για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης μήπως και πάρουν το ματς στα χαρτιά (τότε δεν γνώριζαν ακόμη ότι έχει χοντρύνει το θέμα και ότι θα έχουμε εμπλοκή FIFA). Προσπαθούν κοκκινόασπροι και ασπρόμαυροι να γίνουν ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μια χαρά τα καταφέρνουν. Υπολόγιζαν όμως όπως αποδείχτηκε χωρίς την ΑΕΚ... Δεν το περίμεναν πως θα τους... ξεγυμνώσει κατ' αυτόν τον τρόπο. Δίχως να φωνάζει, να... γαυγίζει, να επιβάλλει. Απλά επειδή υπήρχε κι ήταν καλύτερη, στο χορτάρι, εκεί που πρέπει!

Οι άλλοι μόχθησαν για να τους ανήκει η ΕΠΟ. Τα πρώην κουμάντα ήλεγχαν τα πάντα, όσα πρόσωπα και να άλλαζαν σε ομοσπονδία και ηγεσία Superleague (και πρωταθλήματος πιο πριν, αφού μιλάμε για 20 χρόνια), το ίδιο αποτέλεσμα επί σειρά ετών, δεκαετιών. Αυτό ήθελαν και οι «wanna be». Στο ίδιο έργο και το φώναζαν από μόνοι τους: «δικός μας ο Γραμμένος», «κουμάντο η Θεσσαλονίκη», «άλλαξε η πρωτεύουσα ποδοσφαίρου», «ή εμείς, ή κανείς»!

Έπειτα νέος στόχος... Και οι δυο επένδυσαν (και εξακολουθούν να το κάνουν) στα ΜΜΕ. Έτσι θα μπορούσαν να ελέγχουν και το μέγεθος του κάθε σκανδάλου. Και οι δυο με προσλήψεις και απολύσεις εκείνων που θα τα λένε σωστά, όπως θέλουν κοινώς, αλλά και όσων δεν τάχθηκαν, δεν υποκλίθηκαν. Όσοι δεν ακολουθούσαν απομακρύνονταν (και εξακολουθούν) για να είναι -και- ξεκάθαρο το μήνυμα στους υπόλοιπους. Και οι δυο το ίδιο ακριβώς...

Αφεντάδες που ξεκάθαρα πλήρωσαν για να διαμορφώσουν απόψεις υπέρ τους με υποτακτικούς των ΜΜΕ, σε πρωτεύουσα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μας γράφουν πόσο καλό έχει κάνει ο τάδε και ο δείνα, τι φιλάνθρωπος που είναι, τι ποιότητα τον διακρίνει σαν χαρακτήρα και άνθρωπο... Προφανώς και θεωρούν ότι απευθύνονταν σε χαζούς που δεν γνωρίζουν (όπως θα 'λεγε και ένας άσπονδος φίλος): «τι είναι και πως είναι». Και είπαμε ε;;; Όποιος είναι με εμάς μια χαρά, όποιος είναι με τους άλλους ή με το δίκιο, απόλυση. Ακριβώς τα ίδια λοιπόν αποδεδειγμένα και στα ΜΜΕ. Φοβερά και αστεία πράγματα που λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικής εξουσίας στο χώρο μας και φυσικά κυβέρνησης, βιώνουμε στην Ελλάδα.

Όπως στην επί 20 χρόνια αλητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον βιασμό αυτού βλέπαμε να τιμωρούνται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Χάνονταν εκθέσεις αστυνομίας, ξεχνούσαν αναφορές σε σημαντικά γεγονότα, υποθέσεις έμπαιναν με ρυθμό καταιγίδας στο αρχείο, έτσι ακριβώς και τώρα: τίποτα δεν έγινε στα Γιάννενα. Καλώς που μπήκαν με ντου οι οπαδοί μαθαίνουμε από την αστυνομία, συνοδεία στην Κέρκυρα του κόσμου μιας ομάδας και τιμωρία στις άλλες για παρουσία οπαδών τους παρά την απαγόρευση μετακίνησης. Στο αρχείο η υπόθεση για τα Γιάννενα, το ίδιο συνέβη με τους τραυματισμούς αστυνομικών στην Τούμπα και της φθοράς δημόσιας και μη περιουσίας. Καμία κλήση για το... ξύλο στο χορτάρι μεταξύ παραγόντων, προπονητών, γενικών αρχηγών και ποδοσφαιριστών στην Τρίπολη.

Φτάσαμε και στο «βγάζουμε δικαστική απόφαση στη μία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου» (όπως συνέβαινε ακριβώς και παλιά) για αγώνα που θα γίνει την ίδια μέρα -Κυριακή στις 19:30- και φυσικά επιστροφή 3 βαθμών στην ομάδα που «wanna be» και με κόσμο το ματς (μόνο οι πρώην είχαν πάρει πίσω βαθμούς, κανένας άλλος). Κι όμως η ΑΕΚ που τα... φορτώθηκε όλα αυτά δεν είπε κουβέντα. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα για να μην προκαλέσει όλα τα σκάνδαλα και βγήκε να παίξει. Για σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έχανε η Ένωση και με ένα 2-0 με μέτρια εικόνα; Βάλτε τα κάτω και φανταστείτε τι χαμός θα γινόταν στο εσωτερικό του club και στη διοίκησή της... Κι όμως η ΑΕΚ βγήκε να παίξει!

Εννοείται πως αν ίσχυε το ίδιο ανάποδα και έβγαινε τέτοια απόφαση υπέρ της ΑΕΚ ξημερώματα πριν τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα κατέβαινε ποτέ στο ΟΑΚΑ και θα είχε επιστρέψει από την Κυριακή το πρωί στη βάση της. Από την Ένωση όμως δεν έφυγαν καν στη διακοπή όταν έγινε ντου στον πάγκο της με μπράβους και πιστόλι, έμειναν εκεί κι όταν αποχώρησε ακόμη και ο διαιτητής, περιμένοντας, στο χορτάρι, στον πάγκο τους...

Έπειτα από 30 λεπτά απουσίας του Κομίνη η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια και οι διαβουλεύσεις δυο ώρες μετά δεν είχαν βγάλει αποτέλεσμα. ΄Ήθελαν 23.30 να βγει να παίξει και ΧΩΡΙΣ να υπάρχει τέτοια απόφαση. Και έβαλαν οι πρώην τους δικούς τους και οι «wanna be» τους (επίσης) άλλους, να μπλέξουν το όνομα της ΑΕΚ, να το ''πιάσουν'' στα χρηματοδοτούμενα δάχτυλα και χείλη τους και να πετάξουν τη λάσπη που τους διέταξαν.

Ότι δήθεν «επιδιώκει να το πάρει στα χαρτιά και σιγά μη δεν το έκανε» οι πρώην, αλλά και πως «δεν ήθελε να το παίξει και να λήξει γιατί θα έχανε» οι άλλοι, οι «wanna be». Η βασική πληροφορία όμως πουθενά, ότι ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ επανέναρξη του αγώνα ο Κομίνης, ως εκ τούτου δεν αξίωσε από την Ένωση να βγει στο χορτάρι. Κάτι όμως που δεν εξυπηρετούσε το σκοπό τους και τις εντολές που είχαν, άρα προφανώς και δεν την αναφέρουν (σ.σ.: την βασική πληροφορία).

Ναι ρε ΑΕΚ, μόνο εσύ, τελείωσες τους πρώην και τους «wanna be» (τους οποίους κέρδισες και στο χορτάρι)... Τόσο απλά... Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, η 6η Μαΐου θα πάει λίγο πιο μετά, λογικά θα 'χουμε φιέστες και όχι μόνο μία, αφού και με τον Παναθηναϊκό τέτοια θα είναι η ατμόσφαιρα και αντίστοιχα το ίδιο θα γίνει και με τον Λεβαδειακό. Και η απόδειξη ήρθε πρώτα και κύρια στο χορτάρι, με διάρκεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποδεδειγμένα-αγωνιστικά καλύτερη! Η μεγάλη δική μας γιορτή όμως θα γίνει στα δικά μας μέρη, στη δική μας πόλη, στην Ριζούπολη... Το πότε ακριβώς λείπει, το τρόπαιο είναι ήδη εκεί!

Υγ: Η ΑΕΚ δεν απείλησε κανέναν. Δεν επεδίωξε να έχει «τον δικό της Γραμμένο», έπαιξε στο χορτάρι και απέδειξε την ανωτερότητά της, δεν ζήτησε βαθμούς επιπλέον, δεν εξασφάλισε αποφάσεις σκάνδαλο έξω από τα γήπεδα, δεν επέβαλλε να εξαφανιστούν στοιχεία και υποθέσεις, να μπουν άλλες σε αρχεία, να τιμωρηθεί κάποιος αντίπαλός της, να μη βγαίνουν αποφάσεις τα ξημερώματα. Γι' αυτό δεν έχει καμία σχέση η ΑΕΚ με αυτούς και δεν θα 'χει ποτέ...

Υγ2: Το πρωτάθλημα έχει τη διχρωμία που αξίζει: είναι κιτρινόμαυρο, είναι της ΑΕΚ. Τώρα λοιπόν πρέπει να επιχειρηθεί να απαξιωθεί. Αυτό που ήταν σύμφωνα με την κυβέρνηση, τον ΠΑΟΚ, όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό, τις ομάδες (πλην του Ολυμπιακού που δεν μπορούσε και από την αρχή προσπαθούσε να το γελοιοποιήσει ανεπιτυχώς), τους πρωταγωνιστές τους ίδιους, προπονητές και ποδοσφαιριστές (αλλά και όλα τα ΜΜΕ, όχι των... αφεντάδων φυσικά) το πιο ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, επιχειρούν πλέον να γίνει το χειρότερο. Να γνωρίσει την απόλυτη απαξίωση. Οι ίδιοι εξευτελίζουν τον εαυτό τους, τους συλλόγους τους, τα ΜΜΕ που ελέγχουν και υποχρεώνουν σε ντροπή τον κόσμο τους. Μόνο και μόνο για να μικρύνουν το μέγεθος της επιτυχίας της ΑΕΚ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος που όπως ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν το άξιζε όσο κανείς άλλο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Υγ3: Τώρα με την παρουσία της FIFA και με το δεδομένο ότι ασχολείται και η UEFA και απαίτησαν τις αυστηρότερες ποινές έλιωσε και η καραμέλα του κατεστημένου της Αθήνας. Δεν υπήρχε ποτέ, ειδικά φέτος, αλλά σιγά μη δεν το ανέφεραν οι εντολοδόχοι... Αδικήθηκε ο Σαββίδης γιατί δεν είναι στην πόλη που είναι κέντρο αποφάσεων. Δεν τους πίστεψαν ούτε στην πόλη τους όπως αποδείχτηκε σε συλλαλητήρια (1000-2000 ατόμων) και όχι μόνο.

Υγ4: Αν δεν φαινόταν το πιστόλι... Πρόκειται για τη νέα γελοία επικοινωνιακή πολιτική. Όχι γιατί υπήρχε το πιστόλι... Όχι γιατί μπαίνει αφεντικό ομάδας με μπράβους στο χορτάρι που ΔΕΝ έχουν καμία θέση και σχέση... Όχι ανάδειξη του υπεύθυνου που κρίθηκε αποτυχημένη μια ακόμη σεζόν (σε Ελλάδα και Ευρώπη για το club τους), αλλά «αν δεν φαινόταν το πιστόλι τι θα γινόταν», έλα ντε... Το δέντρο, ποτέ το δάσος! Δυστυχώς υπήρξαν και δημοσιογράφοι (με όλη τη σημασία της λέξης και με κάποιους είχα συνεργαστεί κιόλας σε εφημερίδα στο παρελθόν) που τα υποστήριξαν επειδή εργάζονται σε μέσο του ενός αφέντη. Χειρότεροι από αυτούς που ήταν πάντα υποτακτικοί, απλά προσκύνησαν, ενώ αυτό φώναζαν – έγραφαν ότι σιχαίνονταν!

Υγ5: Τον Μίχελς καλό θα είναι να τον τελειώσουν για πάντα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που απειλούσε ο ίδιος, να τελειώσει ο Κομίνης, να το υποστεί. Να τελειώσει από το χώρο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ας πάει στην Σλοβακία να κάνει τα ίδια και χειρότερα... Μια και καλή πρέπει να τελειώσει και στην περίπτωσή του είναι τρίτη και τέταρτη φορά. Άλλωστε και για το ματς με την ΑΕΚ τιμωρημένος ήταν, αλλά... στα παλαιότερα των υποδημάτων του...

Υγ6: Ούτε καν συγνώμη; Αλήθεια;;; Όπως και να ΄χει ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Εννοείται πως του έχει κάνει μόνο καλό (έως πρότινος και προ μπούκας που το ίδιο απαράδεκτη είναι με, ή χωρίς όπλο, εμένα δεν με τρέλανε αυτό). Να απαλλαχθεί από τους αστείους κόλακες (από ΜΜΕ και όχι μόνο) με τους οποίους για να συνυπάρχει πρέπει να πέσει χαμηλά με αποτέλεσμα όσα -εν βρασμώ- έκανε στην Τούμπα επηρεασμένος και από όλα όσα του 'χουν πει τόσο καιρό οι ανύπαρκτοι. Να εστιάσει εκεί που πρέπει, στην ομάδα. Να σταματήσουν τα instagram και οι αναρτήσεις και να φτιάξει αυτά που πρέπει στο χορτάρι, στην ομάδα, στο γήπεδο (που θέλει ανακατασκευή). Εννοείται πως το ποδόσφαιρο (ΚΑΙ ΜΟΝΟ όχι τα ΜΜΕ και όλα τα υπόλοιπα) έχουν ανάγκη από τον Σαββίδη, βασικά ο ΠΑΟΚ και μετά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά χωρίς έπαρση και χωρίς αλαζονεία... Αυτά ήταν που τους έκαναν κακό την τελευταία διετία και ειδικά το περσινό Κύπελλο και όπως -όσα έγιναν- για να κατακτηθεί αυτό. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε πρόσφατη ανάρτησή του σημείωνε -μέσες άκρες- που χάθηκε η... μπάλα και το έχασαν οι της εξυγίανσης. Ας θυμηθεί τις αναρτήσεις σε instagram του μέλους του διοικητικού συμβουλίου και γιου του κ. Σαββίδη, τα «ή εμείς ή κανείς», «δική μας η ΕΠΟ και ο Γραμμένος», «θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει», «είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου Δημήτρης χαίρεται με τη χαρά μου». Αν και τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και γνωρίζει καλά τι έφταιξε, όπως και το πόσο κακό κάνουν στο αφεντικό τους και στον ΠΑΟΚ, οι «υποτακτικοί» με επαρχιωτική νοοτροπία του χώρου μας... Μακάρι να το εμπεδώσουν, γιατί το γνωρίζουν, να το διορθώσουν. Μακάρι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...