Κύριε «παρκαδόρε» ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια;

Κύριε «παρκαδόρε» ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κύριε «παρκαδόρε» ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο που θυμάται την ιδιότητά του μόνο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα, το... Survivor του Παναθηναϊκού και σχολιάζει όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα!

Να ξεκινήσουμε από τα δικά μας και στην συνέχεια θα πούμε και δύο λόγια για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και κάνουν τον γύρο του κόσμου, ξεφτιλίζοντας για ακόμη μία φορά το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, τινάζοντας στον αέρα το μέχρι πρότινος πιο κανονικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών που δυστυχώς σφραγίστηκε από τακτικές και μεθόδους, στις οποίες είμαστε συνηθισμένοι εδώ και είκοσι χρόνια και καμία έκπληξη δεν μας προκαλούν. Όπως και καμία έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλούν στους πρώτους διδάξαντες που προσπαθούν να βγουν και από πάνω, ξεχνώντας τις δικές τους πάμπολλες στιγμές... δόξας! Δεν μπορεί να γίνει-δεν είναι δίκαιο να γίνει- η Τούμπα και ο ΠΑΟΚ η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έστω και αν η... τρανσέξουαλ απόφαση της Εφέσεων υπέρ του ΠΑΟΚ για την επιστροφή των βαθμών και το άνοιγμα της Τούμπας μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα αλλά και το «ντου» του Σαββίδη με το κουμπούρι στην τσέπη, θύμισε άλλες εποχές που όλες οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου θέλουν να ξεχάσουν. Πάντως, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε πως σε αυτή την χώρα, ο νόμος εφαρμόζεται ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό και τους φτωχούς...

Πάμε στα δικά μας. Εδώ και δέκα ημέρες, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχασε την προθεσμία να ρυθμίσει, να διακανονίσει τα χρέη του και να γλιτώσει την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για τον μονοετή αποκλεισμό του από τις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Επί της ουσίας ο «παρκαρισμένος» μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, δεν το προσπάθησε καν. Επί της ουσίας οδήγησε το καράβι προς τα βράχια, στέλνοντας εκτός εταιρίας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τους μοναδικούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να δώσουν την «μάχη» μέχρι τέλους, ακόμη και χωρίς τα απαιτούμενα εφόδια, δηλαδή τα λεφτά. Τον Αγησίλαο Τουμαζάτο και τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, τον πρώην γενικό και τον πρώην τεχνικό διευθυντή του κλαμπ.

Ο «mr.ΣΚΑΪ» υποθήκευσε το ευρωπαϊκό μέλλον του «τριφυλλιού» γιατί αυτό νομίζει πως εξυπηρετεί το πλάνο(;) που έχει για την επόμενη ημέρα του συλλόγου και παρέμεινε εξαφανισμένος. Δεν βγήκε να αναλάβει την ευθύνη, δεν ζήτησε συγγνώμη, δεν ντράπηκε και η μόνη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο «γλάστρα» της ΠΑΕ, ο οποίος λίγο-πολύ το παρουσίασε σαν κάτι φυσιολογικό, λες και δεν έγινε και τίποτα που ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει την δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη. Λες και μιλάμε για τον Πλατανιά.

Εξαφανισμένος, είπαμε; Όχι δα. Εξαφανισμένος είναι μόνο όταν θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να είναι ο Παναθηναϊκός... Παναθηναϊκός και όχι μία εταιρία που οδεύει προς πτώχευση, μία ομάδα που δεν έχει ούτε τα απαραίτητα στην καθημερινότητά της για να δουλέψει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, μία ΠΑΕ που χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά και έχει «μέσα» τους εργαζομένους της τέσσερις και πέντε μήνες. Οι εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές αλλά έχουν να κάνουν μόνο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα. Μόνο όταν είναι στην μέση η κυβέρνηση και ο Ιβάν Σαββίδης, μόνο όταν θα πρέπει να εξυπηρετηθεί η ανίερη «συμμαχία», στην οποία πρωταγωνιστεί ο επικίνδυνος από την Πάτρα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Οι δύο τοποθετήσεις του στο twitter για το ποδόσφαιρο είχαν έντονο το πολιτικό άρωμα και το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό(μέσω των επίσημων ανακοινώσεων της ΠΑΕ) για τα πολιτικά παιχνίδια που προαναφέραμε. Ντροπιάζει τον πιο ιστορικό σύλλογο της χώρας, ντροπιάζει τους οπαδούς της ομάδας που ουδέποτε μπλέχθηκαν ή είχαν την διάθεση να μπλεχθούν σε τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο, δυστυχώς στον ορίζοντα δεν φαίνεται άμεση αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, δυστυχώς δεν έχουμε δει τα χειρότερα.

Και επειδή το τελευταίο διάστημα ο «παρκαρισμένος» μεγαλομέτοχος είναι ενεργός, μήπως να απαντήσει στο ερώτημα που «καίει» τον κόσμο του «τριφυλλιού» και δεν αφορά ούτε τον Σαββίδη, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την ΝΔ, ούτε τον Μαρινάκη;

Ποιο είναι αυτό;

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα; Ασχολείται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με αυτό το ζήτημα και οι επικίνδυνοι που έχει στο πλευρό του ή το έχουν αφήσει και αυτό στην μοίρα του; Ισχύει πως όλο το βάρος έχει πέσει στην αλλαγή του κανονισμού για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ώστε να μην έρθει η ποινή του υποβιβασμού; Ισχύει πως τον έχουν πείσει ότι δεν χρειάζεται να καλύψει τις «τρύπες» που υπάρχουν για να είναι «οκ» ο σύλλογος και απλά πορεύεται με την λογική «σιγά μην ρίξουν τον Παναθηναϊκό στην Β' Εθνική»;

Είναι δυνατόν να υπάρχει στον ορίζοντα λύση για την επόμενη ημέρα μέσω του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ο Αλαφούζος να απειλεί με τις ενέργειές του να «τορπιλίσει» το παρόν και το μέλλον του κλαμπ; Για ένα ποσό που δεν ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια...

Και στην τελική, τι θα γίνει αν δεν αλλάξει ο κανονισμός και ο Παναθηναϊκός βρεθεί εκτεθειμένος; Τι σκοπό έχει ο Αλαφούζος για τον σύλλογο; Ας κληθεί να απαντήσει σε αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο και ας αφήσει για το ΣΚΑΪ τα πολιτικά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι το κανάλι του και αρκετά έχει ξεφτιλίσει το «τριφύλλι».

Πάμε τώρα και στα χθεσινοβραδινά, τα της Τούμπας, να πούμε δύο πραγματάκια επιγραμματικά:

*Η φάση που συζητά ολόκληρη η Ελλάδα είναι δύσκολη τόσο για τον διαιτητή όσο και για τον επόπτη αλλά συνάμα και τόσο καθαρή με την χρήση του βίντεο. Ταπεινή μας άποψη: Ο Μαουρίτσιο που βρίσκεται σε ξεκάθαρη θέση οφ-σάιντ κάνει κίνηση να παίξει προς την μπάλα, με το τακουνάκι προσπαθεί να την σπρώξει στο πλεκτό. Είναι πραγματικά αστείο να διαβάζεις ότι προσπαθεί να αποφύγει την μπάλα. Έχει συμμετοχή στην φάση, όντας κοντά στον Μπάρκα.

*Ο Σαββίδης με το «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και το πιστόλι σε περίοπτη θέση εξάλειψε κάθε πιθανότητα να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Κομίνης μέτρησε το γκολ στα αποδυτήρια(πραγματικά κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του και είναι ξεκάθαρο πως τα έχασε λειτουργώντας κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και απίστευτης ψυχολογικής πίεσης) αλλά η τιμωρία που προβλέπει ο κανονισμός είναι πολύ μεγαλύτερη από μία πιθανή νίκη του «δικεφάλου» που τζόγαρε στο ντέρμπι ο Σαββίδης με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Αν το 0-0 παρέμενε μέχρι το φινάλε, ο ΠΑΟΚ θα ήταν στο -2 και με πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος όλα θα ήταν ανοιχτά για τον τίτλο. Τώρα με τις ποινές που έρχονται και που προβλέπει ο νόμος, όλα μοιάζουν τελειωμένα.

*Μάγκας Βιερίνια. Θέλει πολλά κιλά... κοχόνες για να προτάξεις ποδόσφαιρο, να πεις «θα μείνουμε εδώ να παίξουμε» μπροστά σε «καουμποϊλίκια», ειδικά όταν αυτά τα κάνει το αφεντικό σου, ζητώντας να φύγεις από το γήπεδο.

*Αν ο τίτλος του πρωταθλητή έδινε απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και «ζεστά» 25 εκατομμύρια ευρώ, τι ακριβώς θα γινόταν στην Ελλάδα; Εμφύλιος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.