Κωτσόπουλος: «Ζω ένα όνειρο, ευχαριστώ τον Κάναντι»

Κωτσόπουλος: «Ζω ένα όνειρο, ευχαριστώ τον Κάναντι»

Νίκος Μαρούδας
Κωτσόπουλος: «Ζω ένα όνειρο, ευχαριστώ τον Κάναντι»

bet365

Ο Κώστας Κωτσόπουλος σημείωσε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ απέναντι στον Πανιώνιο και μίλησε στο gazzetta.gr γι' αυτό και για όσα απίθανα έχει ζήσει τους τελευταίους τρεις μήνες!

Το παιχνίδι του Πανιώνιου με τον Ατρόμητο βρίσκεται στο 60ο λεπτό με τους Νεοσμυρνιώτες μπροστά στο σκορ με 2-0. Εκείνη τη στιγμή ο Νταμίρ Κάναντι περνάει στο παιχνίδι τον Κώστα Κωτσόπουλο με σκοπό να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή και να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει για να γυρίσει το παιχνίδι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο 20χρονος επιθετικός τον δικαιώνει! Κόρνερ του Γιαννούλη, ο Κωτσόπουλος πιο ψηλά απ' όλους με καρφωτή κεφαλιά μειώνει σε 2-1. Αλλά αυτό το τέρμα ήταν πολλά περισσότερα από μόνο ένα γκολ για τον νεαρό επιθετικό. Δεν έβαλε μόνο την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι, δεν έδωσε μόνο το σύνθημα για το τελικό 2-2, αλλά σημείωσε και το πρώτο τέρμα της καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο!

Ο Κωτσόπουλος, μέχρι τον Ιανουάριο έπαιζε στη Νάουσα, ομάδα Γ' Εθνικής. Τον Γενάρη πήγε να δοκιμαστεί στην Ντόρτμουντ και λίγες μέρες αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και βρέθηκε να αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ με τον Ατρόμητο. Δεδομένα ο πιο... τρελός μήνας της ζωής του νεαρού επιθετικού!

Λίγο καιρό αργότερα ,κι αφού ήδη έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Νταμίρ Κάναντι που έδειξε από την πρώτη μέρα να τον πιστεύει, ήρθε και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τον Ατρόμητο. Μετά από αυτό, μίλησε για όσα έχει ζήσει τους τελευταίους μήνες και σας είπαμε παραπάνω, στο gazzetta.gr. Να σημειώσουμε, πως ο 20χρονος επιθετικός μας μίλησε πριν ανακοινωθεί η επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Πέτυχες το πρώτο σου επαγγελματικό γκολ. Ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά απ' αυτό το τέρμα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Φαντάζεστε πως είναι για έναν 20χρονο να βάζει γκολ στην πρώτη του τόσο μεγάλη συμμετοχή. Είναι σημαντικό και γιατί βοήθησε να γυρίσει το παιχνίδι, σε μια τόσο δύσκολη έδρα όπως αυτή του Πανιώνιου, με μία τόσο καλή ομάδα η οποία πίεζε και είχε φάσεις. Δεν τα παρατήσαμε και δείξαμε πως μέσα σε 30 λεπτά πως αν το θέλουμε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα, με οποιοδήποτε σκορ. Πλέον εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου θέλουμε να κερδίσουμε και να κοιτάξουμε ακόμα πιο ψηλά γιατί οι στόχοι μας έχουν ανέβει κι άλλο μετά απ' όσα έχουν γίνει μέσα στη χρονιά».

Τι είναι αυτό που σου ζήτησε ο Κάναντι όταν σου είπε να μπεις στο παιχνίδι με το σκορ στο 2-0;

«Καταρχάς να τον ευχαριστήσω πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για εμένα, μου δίνει ψυχολογία σε κάθε προπόνηση, με βοηθάει, με καθοδηγεί. Του αξίζουν πολλά μπράβο, είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Με τέτοιους προπονητές δίπλα σου μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα όταν είσαι σε νεαρή ηλικία. Δεν του πέρασε καν από το μυαλό ότι είμαι μικρός. Μου είπε “μπαίνεις, παλεύεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”. Αυτό μπήκα κι έκανα και μετά μου είπε μπράβο και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που δεν τον απογοήτευσα».

Στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι είχαμε πειράγματα;

«Κάτι είχαμε ναι! Θέλω να πω πως το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό. Όλα τα παιδιά είναι φανταστικά, απ' όλους παίρνω πράγματα καθημερινά, από τον καθένα ξεχωριστά παίρνω κάτι διαφορετικό. Είναι μια οικογένεια, με αγκάλιασαν και με έβαλαν μέσα σε αυτή. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ! Ο Ατρόμητος είναι μια πραγματική ομάδα».

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί της ηλικίας σου να φύγει από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, να δοκιμαστεί στην Ντόρτμουντ και τελικά να παίξει στη Σούπερ Λιγκ μέσα σε λίγους μήνες; Το περίμενες όλο αυτό ή ζεις ένα όνειρο;

«Η αλήθεια είναι πως ζω ένα όνειρο! Από μικρή ηλικία έβαζα υψηλούς στόχους και πίστευα πως με την πολύ δουλειά μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Με την πολύ δουλειά όμως και με την προσήλωση σε αυτό που κάνεις. Περνούσε ο καιρός, είμαι και 20 χρονών πλέον, και αναρωτιόμουν “πότε, πότε, πότε;” αλλά ευτυχώς που ήταν ο Ατρόμητος στη μέση και με έφερε στην ομάδα, δίνοντάς μου τις ευκαιρίες ώστε να δείξω το ταλέντο μου και να με γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος».

Αρχίζει σιγά σιγά να σκέφτεσαι το ευρωπαϊκό σου ντεμπούτο με τον Ατρόμητο;

«Είναι αυτό που λέμε “ένα λεπτό Champions League ή Europa κι ας πεθάνω!”, είναι οι κορυφαίες διοργανώσεις που μπορεί να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής. Πραγματικά είναι κάτι απίστευτο για μένα, μέσα σε 5 μήνες από την Γ' Εθνική να πας να παίξεις Europa League ή Champions League, ανάλογα πως θα πάει η ομάδα. Πιστεύω με αυτό τον προπονητή μπορώ να παίξω παντού αν με βάλει! Μόνο αυτός μπορεί να το πετύχει αυτό! Μακάρι να τα καταφέρουμε να πάμε στα προκριματικά του Champions League, μιας και για το Europa απομένουν ένα-δύο παιχνίδια για να “κλειδώσουμε” το εισιτήριο, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να πάμε και στο Champions League».

Πλέον είναι και στόχος της ομάδας το Champions League ή δεν έχετε ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη;

«Αρχικός μας στόχος ήταν το Europa League, κάτι που ήξερα πριν έρθω εδώ. Πλέον με τα νέα δεδομένα λογικό είναι η ομάδα να θέλει να πάει ακόμα ψηλότερα, γιατί όχι; Όλοι βάζουν στόχους ψηλότερα. Η ομάδα έθεσε το Champions League αν μπορούμε, γι' αυτό θα παλέψουμε τα τελευταία παιχνίδια μέχρι θανάτου, όπως κάναμε και με τον Πανιώνιο».

Το γκολ που πέτυχες το αφιερώνεις κάπου;

«Θέλω να το αφιερώσω σε πολλούς, αλλά ξεχωριστά στον κ. Δημήτρη Χριστοφορίδη. Ξέρει γιατί του αφιερώνω, το αξίζει, είναι συγκινημένος για εμένα και είμαι σίγουρος πως όταν έβλεπε το παιχνίδι και με είδε να σκοράρω έκλαιγε και συνέχισε να το κάνει για πολύ ώρα. Ήταν προπονητής μου στην Νάουσα, αλλά ήταν και ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Με είχε από δύο χρονών και με πίστευε από τότε, οπότε του αξίζει».

Πάμε τώρα και στην εμπειρία που έζησες στην Γερμανία. Πως το έζησες όλο αυτό και γιατί τελικά δεν έμεινες στην Ντόρτμουντ;

«Γιατί δεν έμεινα δεν το γνωρίζω. Η Ντόρτμουντ ήταν ξεκάθαρη, ήθελε να με δει στις προπονήσεις. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι από την Ελλάδα, αυτό κι αν είναι ένα πραγματικό όνειρο για κάθε παιδί να πάει σε μια τέτοια ομάδα, είδα πολλούς ποδοσφαιριστές από την μεγάλη ομάδα μέχρι και τον Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλο). Οι προπονήσεις ήταν όλες πολύ καλές, αν και η Ντόρτμουντ Β βρίσκεται στην τέταρτη κατηγορία, όλα είναι πολύ επαγγελματικά και όλα τα παιδιά ήταν καλά και δυνατά και παλεύουν όπως εδώ. Σε όλες τις ομάδες παλεύουν για το κάτι καλύτερο, ήταν μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Μπορεί να είναι και για καλό που δεν έμεινα, ήρθα στον Ατρόμητο και ποτέ δεν ξέρει τι θα γίνει. Μπορεί εδώ να ωριμάσω, γιατί ακόμα ίσως δεν είναι πολύ ώριμος για μεγαλύτερες ομάδες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα