Αλήθειες και ψέματα για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά και το πρωτάθλημα

Αλήθειες και ψέματα για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά και το πρωτάθλημα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα έζησε στην Τούμπα με το παιχνίδι, το γκολ, την επικράτηση του ΠΑΟΚ, την είσοδο του Σαββίδη, την ΑΕΚ και τον Κομίνη με τον Ποντίκη…
Μετά από αρκετές ώρες και με πιο καθαρό μυαλό, θέλω να γράψω ότι είδα και κατάλαβα απ’ όσα έγιναν στην Τούμπα χθες το βράδυ. Πάντα με επιχειρήματα…
- Αλήθεια είναι ότι στο γήπεδο πριν-κατά τη διάρκεια και μετά το ματς, επικράτησαν απόλυτα σωστές και ποδοσφαιρικές συνθήκες, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους φίλους του ΠΑΟΚ.
Ψέμα είναι ότι υπήρχε πρόβλημα και δημιουργήθηκαν συνθήκες ζούγκλας που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή ή συνέχιση της αναμέτρησης.
-Αλήθεια είναι ότι έγινε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη, το πάθος και η ένταση με τα νεύρα και τις διακοπές, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις συνέφερε την ΑΕΚ.
Ψέμα είναι ότι δεν φάνηκε η καλύτερη ομάδα. Έστω και σε αυτό το ματς, σε συγκεκριμένα διαστήματα, η ποιότητα του ΠΑΟΚ κυριάρχησε και κάπως έτσι βγήκαν όλες οι μεγάλες φάσεις, ενώ στο τέλος μπήκε και το γκολ μέσα από τα… άπειρα κόρνερ που κέρδισε η καλύτερη ομάδα.
Πριν προχωρήσουμε στα χθεσινά κάτι πιο γενικό…
Αλήθεια είναι (όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές) ότι εδώ και δύο-τρεις μήνες, όταν και φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, άρχισαν συντονισμένες επικοινωνιακές και ουσιαστικές επιθέσεις, με στόχο να πλήξουν την εικόνα του.
Συνεχίζουμε με τα χθεσινά…
- Αλήθεια είναι ότι πολλοί πανικοβλημένοι, λίγο μετά το πεντακάθαρο γκολ του Βαρέλα έψαχναν επιχειρήματα για να το βγάλουν άκυρο…
Ψέματα έλεγαν ότι ο Μαουρίσιο επηρεάζει τη φάση ή τον οποιονδήποτε αντίπαλο όντας εκτεθειμένος… Το σταμάτησαν αρκετές ώρες μετά, όταν κατάλαβαν ότι στιγματίζονται.
-Αλήθεια είναι ότι σε πρώτο πλάνο, Κομίνης και Ποντίκης έφυγαν στη σέντρα.
Σαν ψέμα φάνηκε το ότι ενώ είδαν και κατάλαβαν πόσο καθαρό ήταν το γκολ, κοντοστάθηκαν για να… ξενασκεφτούν το αν έπρεπε να κερδίσει ή όχι ο ΠΑΟΚ.
-Αλήθεια είναι ότι μετά από τις πρώτες διαβουλεύσεις, τόλμησαν να ακυρώσουν το καθαρό γκολ του Βαρέλα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, με τον διαιτητή μάλιστα να γελάει για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο!
Ψέματα γράφει ο Κομίνης ότι αποφάσισε να μετρήσει το γκολ πριν γίνει η διακοπή για την είσοδο Σαββίδη στο γήπεδο.
-Αλήθεια είναι ότι ο Σαββίδης έκανε λάθος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και εκτέθηκε όταν μετά από ώρα και αφού πλέον έφευγε, έβγαλε το μπουφάν και φάνηκε ότι είχε στην κατοχή του ένα όπλο το οποίο «προσέφερε» στους εχθρούς του μία κακή εικόνα.
Ψέμα είναι ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος της συνοδείας του πείραξε ή ακούμπησε, διαιτητή ή αντίπαλο. Ψέμα είναι ότι ο διαιτητής είδε το όπλο ή απειλήθηκε από τον Σαββίδη με εκφράσεις που επιπόλαια γράφτηκαν πολλές φορές από χθες, μια και αυτές διέδιδε η ΑΕΚ.
-Αλήθεια είναι ότι ο Κομίνης μέσα στα αποδυτήρια ενημερώθηκε και είδε το βίντεο με το γκολ και άλλαξε απόφαση, γιατί το τέρμα ήταν καθαρό και έπρεπε να μετρήσει.
Αστειότητα και μεγάλο ψέμα είναι, ότι άλλαξε απόφαση επειδή απειλήθηκε. Αν είναι δυνατόν να απολογείται για το ότι μέτρησε το γκολ. Να απολογηθεί πρέπει γιατί καθυστέρησε να το μετρήσει.
-Αλήθεια είναι ότι γίνονταν διαβουλεύσεις για να βγουν οι ομάδες και να τελειώσει το παιχνίδι. Αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ πριν αποφασίσουν, πίεζαν για να μάθουν για την τύχη του τέρματος που πέτυχε ο Βαρέλα.
Ψέμα είναι ότι για μία-μιάμιση ώρα μετά τη διακοπή επικρατούσαν συνθήκες ζούγκλας, που εμπόδιζαν την επανέναρξη του αγώνα.
Αλήθεια είναι ο διαιτητής ζήτησε να βγουν οι ομάδες και ο Στυλιαράς προχώρησε σε έλεγχο του γηπέδου που ήταν πεντακάθαρο, αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε για προθέρμανση, αλλά η ΑΕΚ αποφάσισε τελικά να μην βγει για να τελειώσει το ματς με το σκορ να είναι 1-0 στο 90΄ .
Κλείνοντας…
Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, κυρίως γιατί καθάρισε το πιο βρωμερό καθεστώς που κυριάρχησε επί 20 χρόνια. Στο τέλος του και όταν φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να το πάρει, έγινε όλος αυτός ο χαμός που αρκετές φορές περιγράψαμε με στοιχεία. Και επειδή η προπαγάνδα συνεχίζει να παρουσιάζει τον ΠΑΟΚ ως τον μισητό Σύλλογο που δεν «αξίζει» να πάρει τον τίτλο, θα έχουμε τώρα αρκετό χρόνο, ώστε καθημερινά να απαριθμήσουμε όλα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες.
* Αύριο θα γράψω για τον Ιβάν Σαββίδη. Για τα καλά και τα λάθη του, για τα προτερήματα και τις αδυναμίες του ως άνθρωπος, αλλά κυρίως για τις τεράστιες διαφορές του, με αυτούς που πραγματικά λειτουργούσαν σαν μαφιόζοι και φυσικά τους έχουμε γνωρίσει από την καλή και την... ανάποδη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.