Οι δικαιολογίες κάπου πρέπει να σταματάνε και να αρχίζει η αυτοκριτική

Οι δικαιολογίες κάπου πρέπει να σταματάνε και να αρχίζει η αυτοκριτική

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Όσκαρ Γκαρθία, που κλείνει σήμερα δύο μήνες στην Ελλάδα.

'Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Να συμφωνήσουμε με τον Όσκαρ Γκαρθία που λέει ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει τόσο καλή ομάδα, όσο τα προηγούμενα χρόνια. Κι ότι δεν έχει και τόσο καλούς παίκτες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να ρωτήσει αν έχει τόσο καλό προπονητή όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ας μην το πάμε εκεί, για να μην χάσουμε το νόημα της υπόθεσης του κομματιού.

Αυτό που εγώ θα ρωτήσω, όμως, είναι αν έχει καλύτερους παίκτες από τον Ολυμπιακό ο Ατρόμητος, που έχει αγωνιστικά μόλις ένα πόντο λιγότερο από τον Ολυμπιακό…Αν έχει καλύτερους παίκτες ο Αστέρας, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στην Τρίπολη, σε ένα γήπεδο με 2.500 Ολυμπιακούς μέσα και με τη μοναδική διαιτησία που δεν τον πήγε φέτος κόντρα…Αν έχει καλύτερους παίκτες ο φετινός Παναθηναϊκός, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία, παίζοντας επί 35 λεπτά με παίκτη παραπάνω…

Εξυπακούεται ότι οι ερωτήσεις είναι καθαρά ρητορικές…Ασφαλώς κι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα και τον Ατρόμητο. Όμως, για να το δούμε πιο σωστά και σφαιρικά το όλο θέμα, εξίσου αλήθεια είναι κι ότι αυτές οι ομάδες έχουν προπονητές, που είναι ο μεν Ουζουνίδης από πέρσι, ο δε Κάναντι από το καλοκαίρι κι ο Παντελίδης από την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εδώ όντως μπορεί να πει ό,τι θέλει ο Γκαρθία και θα έχει δίκιο, γιατί αυτός ανέλαβε την 17η αγωνιστική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Απλά κάποια στιγμή πρέπει κι ο Καταλανός να κάνει την αυτοκριτική του. Γιατι όταν παίρνεις μία ομάδα πρώτη, έστω στο +1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μέσα σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας και την προσθήκη του Μιραλάς, την πας στο -7 και στο -5 (!) αντίστοιχα, κάτι πρέπει να έχεις κάνει κι εσύ ως προπονητής λάθος. Δεν μπορεί για όλες αυτές τις απώλειες να ευθύνονται οι παίκτες, η φυσική κατάσταση κι η διαιτησία, τα οποία επικαλείται πάντα ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά από κάθε στραβό αποτέλεσμα.

Να θυμίσω ότι κι ο Βίτορ Περέϊρα είχε πάρει τον Ολυμπιακό 16η αγωνιστική και δη στον μείον ένα πόντο από τον ΠΑΟΚ, αλλά πήρε το πρωτάθλημα περίπατο…

Τέλος πάντων, ο Γκαρθία έχει πολλά δίκια, γιατί όταν παίρνεις μία ομάδα μεσούσης της σεζόν, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τη διαχειριστείς. Όμως, δεν τον…πίεσε κανένας να έρθει. Ήρθε στον Ολυμπιακό και δη με μεγάλη προθυμία και σημαντικές υποχωρήσεις σε θέματα συμβολαίου…Πάνω απ΄ όλα, όμως, πρέπει να αντιληφθεί κι ο ίδιος ότι οι δικαιολογίες που ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ υπάρχουν κι είναι υπέρ του, πρέπει να σταματάνε σε κάποιο σημείο.

Π.χ. αν η φετινή ομάδα έχει προπονηθεί με ένα άλφα τρόπο από την αρχή της σεζόν και ξαφνικά Γενάρη μήνα προπονείται σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς με συνέπεια στο τέλος των αγώνων της να μην μπορεί, είναι προφανώς λάθος εκτίμηση του προπονητή.

Π.χ. το κοουτσάρισμα ενός παιχνιδιού είναι και λίγο ανεξάρτητο από το πότε ήρθε στην ομάδα ένας προπονητής. Κι ειλικρινά δεν θυμάμαι κανένα παιχνίδι που να είδαμε κάτι ενδιαφέρον από πλευράς κόουτσινγκ, μία αλλαγή, μία εσωτερική κίνηση-η, αν το θέλετε, δεν το κατάλαβα εγώ.

Π.χ. δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν πιο φρέσκος στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά και πριν από παιχνίδια του με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ και τώρα που δεν έχει ούτε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ούτε καν Κύπελλο να παρουσιάζει τέτοια εικόνα…

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο εξής: Ο Γκαρθία κλείνει σήμερα δύο μήνες στην ομάδα (7 Γενάρη ήρθε από την Βαρκελώνη) και ατυχώς έχει καταφέρει ελάχιστα πράγματα. Πέρα από την επισήμανση των πραγμάτων που όλοι βλέπουμε και για τα οποία έχει δίκιο, ας κάνει την αυτοκριτική του, ας διορθώσει κι ο ίδιος κάποια πράγματα κι ας κοιτάξει αν μη τι άλλο να πάρει τα ματς που «πρέπει να πάρει». Είναι όλα με τις ομάδες του β΄ μισού του βαθμολογικού πίνακα…

Συγνώμη κιόλας, αλλά παίζει ο Ολυμπιακός με τον υποβιβασμένο Πλατανιά και δεν είμαστε σίγουροι αν θα κερδίσει με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής…

Άσχετο, πραγματικά όμως άσχετο, για να μην παρεξηγηθώ: με αφορμή το δεδομένο ότι ο Αστέρας με τον Παντελίδη στον πάγκο έχει κερδίσει στην Τρίπολη τόσο την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όσο και τον Παναθηναϊκό κι ότι έχει κόψει τέσσερις πόντους από τον Ολυμπιακό, μου ήρθε στο μυαλό ότι ο Λεμονής σε ανύποπτο χρόνο, κάπου Δεκέμβρης πρέπει να ήταν, είχε εκφράσει στον Ρέντη τη μεγάλη εκτίμηση που είχε για τον τεχνικό της Τρίπολης και για την μπάλα που παίζει ο Αστέρας…Παρεμπιπτόντως, ο Αστέρας από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έφαγε εφτά γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα από πέναλτι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.