Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (vid)

bet365

Με παίκτες απλήρωτους. Με διοίκηση εξαφανισμένη. Με ρόστερ χαμηλών προσδοκιών. Κι όμως ο «ταλαιπωρημένος» Παναθηναϊκός αν κι έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά και με 10 παίκτες έπαιξε ψυχωμένα και έφυγε όρθιος από το Φάληρο (1-1), ψαλιδίζοντας κι άλλο τις ελπίδες τίτλου του Ολυμπιακού! Οριακά και τα 2 πέναλτι, κόκκινη ο Οικονόμου.

Κόσμο δεν είχε. Ποιότητα δεν είχε. Κουβέντα για τα πέναλτι θα έχει. Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν δύο ακόμα βαθμούς και τους «πράσινους» με δέκα παίκτες να μην φεύγουν ηττημένοι και να μένουν ζωντανοί στο κόλπο της πέμπτης θέσης. Φορτούνης (61') και Μουνιέ (88') οι σκόρερ των δύο ομάδων σ' ένα ντέρμπι που δεν θα θυμάται κανείς...

Ενα τραγικό πρώτο ημίχρονο
Σίγουρα υπήρχε η απουσία του κόσμου. Και πάλι όμως το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν τέτοιο που πίστεψες ότι το 45λεπτο κράτησε περισσότερο από ώρα! Με μόλις μία καλή φάση ο Ολυμπιακός κι αυτή στο 45' (ο Μιραλάς έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το σημείο του πέναλτι) και άλλη μία του Παναθηναϊκού στο 24' που δεν πρόλαβε να την τελειώσει ο Λουντ (μετά από ωραία ενέργεια του Αλτμαν). Το 4-2-3-1 του Γκαρθία γι' ακόμα ένα παιχνίδι δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο σ' έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε πίσω από την μπάλα μεν, αλλά όταν έβρισκε ευκαιρίες ήθελε και να δημιουργήσει. Το 4-4-1-1 του Ουζουνίδη λειτούργησε καλύτερα (ο Αλτμαν πίσω από τον Δώνη και οι Λουντ Κουλιμπαλί στις πτέρυγες) σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν είχε πλάνο για το πως ν' ανοίξει την άμυνα των «πράσινων».

Πάρντο και Μιραλάς γι' ακόμα ένα ματς δεν έδειξαν τίποτα, ο Οτζίτζα ήταν βαρύς και οι μόνοι που έδειχναν να έχουν όρεξη ήταν οι Ταχτσίδης, Ρομαό και Ανσαριφάρντ. Ομως σ' ένα τόσο κακό ημίχρονο με ελάχιστες καλές ενέργειες και από τις δύο πλευρές κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει...

Το λάθος του Οικονόμου
Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου έδειχνε πως θ' άλλαζε. Ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο καλύτερα είχε την φάση με τον Μιραλάς στο 49' (σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος) αλλά και την... κεφαλιά του Ενγκελς μετά το κόρνερ (βρήκε στο δοκάρι) αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι και το 60' δεν έγινε το παραμικρό στο ματς πέρα από δύο μακρινά σουτ του Αλτμαν και του Τσανδάρη. Ενα τραγικό λάθος του Οικονόμου όμως στο 60' (τσαφ) έβγαλε τον Ανσαριφάρντ τετ-α-τετ με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να του κρατάει παρατεταμένα την φανέλα. Πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον Οικονόμου με τον Φορτούνη να ευστοχεί για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Οι αλλαγές του Ουζουνίδη
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στο 65' προσπάθησε να ισορροπήσει την ομάδα του μετά και την αποβολή αλλά ταυτόχρονα να βρει τρόπο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Και βρήκε τον τρόπο. Τράβηξε στον πάγκο τον Κάτσε και πέρασε στην θέση του τον Μουνιέ και έβγαλε τον Δώνη για να περάσει τον Αυλωνίτη στα στόπερ. Η ενέργεια του Μουνιέ έδωσε boost στους «πράσινους» οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είχαν παίκτη λιγότερο απείλησαν στο 80' με τον Λουντ να μην πλασάρει σωστά μέσα από την μικρή περιοχή και στο 81' με τον μονοκόμματο σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Ο χαλαρός Τζούρτζεβιτς και το πέναλτι του Μουνιέ
Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους, είχε παίκτη παραπάνω αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι. Και μοιραίος ή... χαλαρός ήταν ο Τζούρτζεβιτς στο 82' βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο αποφάσισε να κάνει μυτάκι για να δώσει ύψος στην μπάλα και να περάσει άουτ και στο 84' αποφάσισε αντί να πλασάρει να πασάρει στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού. Και η μπάλα τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» μιας και στο 88' ο Ινσούα (μετά από πάσα του Μουνιέ) κέρδισε το πέναλτι από τον Ενγκελς. Σε μια πολύ οριακή φάση φάνηκε το πόδι του Βέλγου είναι χιλιοστά έξω από την περιοχή μετά από αρκετά replay και zoom της Nova στην φάση. Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη φάση που δεν διαμαρτυρήθηκε και κανείς. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Μουνιέ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MVP: Μουνιέ. Μπήκε ως αλλαγή στο ματς κι άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο το γκολ που βάζει από το πέναλτι αλλά και το πόσο επιθετικοί έγιναν οι «πράσινοι» με την είσοδό του.

Αδύνακος κρίκος: Δεν θέλει και ρώτημα. Ο Βαγγέλης Οικονόμου με την ενέργειά του στο 60'. Τσαφ, πέναλτι και κόκκινη κάρτα σ' ένα σημείο μάλιστα που ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Στο ύψος του: Τσανδάρης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε σπουδαίο ματς κάλυψε αρκετούς χώρους κι έκανε πολλά χιλιόμετρα και αθόρυβη δουλειά για τους φιλοξενούμενους.

Η γκάφα: Το τσαφ του Οικονόμου που βγάζει τον Ανσαριφάρντ τετ-α-τετ αλλά και το τράβηγμα που του κάνει για το πέναλτι αναγκάζει τον διαιτητή να του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Το στραγάλι: Στο πέναλτι του Ανσαριφάρντ ο Οικονόμου ξεκινάει το τράβηγμα έξω από την περιοχή και συνεχίζει να τραβάει τον Ιρανό και μέσα για το πέναλτι που δίνει ο Ευαγγέλου. Οριακή η φάση στο πέναλτι του Παναθηναϊκού αλλά φαίνεται στο τρίτο replay πως η ανατροπή είναι λίγο έξω από την περιοχή. Πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Στο 50' οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτύρονται για πέναλτι του Ρομαό στον Δώνη για τράβηγμα μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι είδαμε μία ισοπαλία με δύο πέναλτι. Διαφορετικά γκολ δεν θα βλέπαμε στο χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς με τον Τζούρτζεβιτς στο 82' και στο 84' και το πλήρωσε στο 88'.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Μποτία, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (88' Μάριν), Οτζίτζα (56' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης), Κάτσε (65' Μουνιέ), Τσανδάρης, Λουντ, Αλτμαν, Δώνης (65' Αυλωνίτης)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα