Μπαστιανός: «Μπορούμε στην πεντάδα»

Gazzetta team
Μπαστιανός: «Μπορούμε στην πεντάδα»

bet365

Ο νεαρός αμυντικός μίλησε για την επιστροφή του στον Αστέρα και την πορεία των Αρκάδων
Στον Αστέρα επέστρεψε ο Γιάννης Μπαστιανός μετά τον δανεισμό του στη Βέροια και ο νεαρός μπακ μίλησε στους «Arcadia 93.8» για τους στόχους του.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Πως αισθάνεσαι για την επιστροφή σου στον Αστέρα;
"Πότε έφυγα, πότε επέστρεψα. Πέρασαν επτά μήνες από τότε και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα μου".
Πως βιώσατε εσείς οι ποδοσφαιριστές όσα συνέβησαν στην ομάδα της Βέροιας:
"Η χρονιά ξεκίνησε καλά στην ομάδα, είχαμε τα βασικά. Ολα τα παιδιά στα αποδυτήρια παίζαμε ο ένας για τον άλλο, ίσως να είναι και τα προβλήματα που μας ένωσαν ακόμα περισσότερο. Βλέπαμε ότι μετά τα Χριστούγεννα είχαν μαζευτεί πολλά προβλήματα. Φανταστείτε κάναμε ο ένας στον άλλο μασάζ, ήταν πολύ άσχημη η κατάσταση. Μας έλλειπαν τα βασικά. Δεν είχαμε γιατρούς, έμπαιναν και οι προπονητές στις προπονήσεις γιατί δεν συμπληρώναμε. Ημασταν 19 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, αλλά με τραυματισμούς και τιμωρίες είχαμε να φτάσει να είμαστε 13, είχαμε δύο αλλαγές. Πιστεύαμε ότι θα φτιάξουν τα πράγματα αλλά οι μέρες περνούσαν και δεν ερχόταν κάποιος να μας μιλήσει. Το συζητήσαμε οι ποδοσφαιριστές και πάρθηκε η απόφαση αν σε κάποιο χρονικό διάστημα δεν έμπαινε κάποιος μισθός θα έφευγαν οι ίδιοι. Ετσι και έγινε και φτάσαμε εδώ".
Ηταν ένα σχολείο για'σένα η Football League;
"Εχω έρθει πιο ώριμος και χωρίς άγχος πλέον. Θα παλέψω για να γίνω μέλος της ομάδας και να με υπολογίζουν άπαντες. Ηρθα για να δουλέψω σκληρά και για να πάρω και κάποιες συμμετοχές αν μου δοθεί η ευκαιρία. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα την αρπάξω από τα μαλλιά. Στην αρχή της φετινής σεζόν δεν το έκανα. Είχα άγχος και αυτός ήταν και ο λόγος πιστεύω όπου δόθηκα δανεικός. Για να πάρω παιχνίδια, να ωριμάσω και επιστρέψω πιο έτοιμος".
Εκανες το ντεμπούτο σου στην Τούμπα, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ελλάδα. Πως αισθάνεται ένα παιδί όταν από την Κ20 βρίσκεται ξαφνικά σ'ένα τέτοιο γήπεδο;
"Ημασταν στο ξενοδοχείο. Ημουν ήρεμος, γιατί πίστευα ότι θα αγωνιστώ προς το τέλος της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις πήγα να δω την βασική εντεκάδα διάβασα το όνομα μου. Πανικοβλήθηκα! Ενιωθα να τρέμω εκείνη την στιγμή. Ολοι έφευγαν από μια συγκεκριμένη έξοδο κι εγώ πήγα να φύγω από διαφορετική. Στο ζέσταμα δεν μπορούσα να κάνω ούτε σωστή πάσα. Κοιτούσα τον κόσμο και με είχε κυριεύσει το άγχος, ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Μόλις όμως ξεκίνησε ο αγώνας, έφυγαν όλα. Πραγματικά αυτά τα 45 λεπτά έχουν μείνει στο μυαλό μου και δεν θα φύγουν ποτέ".
Λίγες μέρες πριν φιλοξενήσαμε τον Γιώργο Κυριακόπουλο, ακόμα ένα παιδί από τις ακαδημίες τις ομάδας. Αποτελείτε και οι δύο παράδειγμα για τα παιδιά αφού μέσα από την σκληρή δουλειά στις ακαδημίες προωθήστε στην πρώτη ομάδα:
"Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Τρίπολη δούλευα ανελλιπώς. Δεν σταματούσα ποτέ. Εβλεπα μέρα με την μέρα την βελτίωση μου και προσπαθούσα να κρατάω χαμηλά το κεφάλι. Ηθελα να δουλεύω όπως ήξερα εγώ και να μην επηρεάζομαι. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η οικογένειά μου που με στήριξε πολύ και εύχομαι να συνεχίσω να δουλεύω για ότι καλύτερο".
Από την Βέροια δεν επέστρεψες μόνος αλλά παρέα με τον Ρούνεϊ Βακενβάι. Τον έζησες όσο παίξατε μαζί στην Βέροια, πες μας δύο λόγια γι'αυτόν.
"Είναι καλός επιθετικός και πολύ δυνατός. Πιστεύω ότι με την δουλειά στον Αστέρα θα εξελιχθεί. Κυνηγάει το γκολ και ξέρει που να χτυπήσει την αντίπαλη άμυνα. Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι του να πάρει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν στον Αστέρα".
Οι στόχοι του Γιάννη;
"Με την δουλειά και την εικόνα που θα δείξω δεν θα απογοητεύσω τους ανθρώπους του Αστέρα! Είναι μεγάλα λόγια, το ξέρω αλλά αυτό θα γίνει".
Εζησες την ομάδα την περσινή κακή σεζόν. Τι δεν πήγε καλά;
"Πέρυσι δεν ήμασταν ομάδα. Φέτος όμως επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια ο Αστέρας είναι ομάδα. Από τα αποδυτήρια ξεκινάει μια ομάδα. Κι αν η κατάσταση είναι καλή στο εσωτερικό τότε θα λειτουργήσουν όλα καλύτερα. Ετσι γίνεται και φέτος, ο Αστέρας είναι ομάδα και γι'αυτό υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς".
Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την Super League φέτος και τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει ο Αστέρας στην φετινή σεζόν;
"Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με όλες τις ομάδες να κάνουν σκαμπανεβάσματα. Τις πρώτες αγωνιστικές ακόμα και ο πρώτος με τον τελευταίο δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά, και νομίζω ότι είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα. Τον Αστέρα τον πιστεύω φέτος. Σε κάθε ματς οι παίκτες δίνουν και την ψυχή τους. Απέναντι στον Πανιώνιο θα μπορούσε εύκολα να έχει πάρει το διπλό την περασμένη αγωνιστική. Θεωρώ ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα, υπάρχουν ακόμα 7 αγώνες".
Για την πρωτιά, ποιος πιστεύεις έχει το πλεονέκτημα;
"Πραγματικά, δεν μπορώ να ξέρω. Ακόμα και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στην μάχη του τίτλου μετά απ'όσα έγιναν στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή".
Μια και ανέφερες το συγκεκριμένο παιχνίδι, εσείς οι ποδοσφαιριστές όταν βιώνετε τέτοιες καταστάσεις στα γήπεδα πως τις αντιμετωπίζετε;
"Θα μιλήσω για μια φετινή μου εμπειρία, όταν αντιμετωπίσαμε τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Πραγματικά, είναι άσχημο αυτό που γίνεται. Κάποιος που βλέπει από την τηλεόραση το παιχνίδι θα υποστηρίξει ότι είναι μια όμορφη ατμόσφαιρα, και πράγματι έτσι είναι κάποιες φορές. Υπάρχουν όμως και φορές που η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πράξεις των οπαδών μπορεί να καταδικάσουν την ομάδα τους".
Υπάρχει παίκτης πρότυπο;
"Μου αρέσει πολύ ο Ρόμπεν. Είμαι και εγώ αριστεροπόδαρος και νομίζω το ότι όλοι οι αμυντικοί ξέρουν προς τα που θα συγκλίνει αλλά δεν μπορούν να τον κόψουν είναι απίστευτο. Είναι γρήγορος με και χωρίς την μπάλα και σίγουρος για το που θα κινηθεί. Γενικά παρατηρώ κινήσεις διάφορων παικτών και προσπαθώ να τις δουλέψω κι εγώ".
Από την ομάδα σου ποιος νομίζεις ότι είναι αυτό που λέμε ηγέτης;
"Χωρίς δεύτερη σκέψη ο αρχηγός μας, ο Ματίας Ιγκλέσιας".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα